Högtflygande plan(er?)

Idag tog vi med oss Antons faster och åkte ut till Säve depå. Där hade dom flyguppvisning med en massa flygplan den här helgen. Bland annat Spitfire, Jas 39 Gripen, Flygande Tunnan och många andra klassiker. Vi var där i god tid innan och kunde titta på stridsvagnar och alla plan när dom stod på marken innan uppvisningarna. Anton skötte sig exemplariskt (som alltid!) och tyckte det var så skönt att bli bytt på utomhus så han bajsade när blöjan var borttagen =)

D och R köpte arméns ärtsoppa till lunch medan jag stod i den milslånga kön till hamburgerståndet, men det var det väl värt. Missade tyvärr hunduppvisningen som dom hade på lunchuppehållet, hade varit kul.

D är inte hemma än dock, han hjälper R flytta till en andrahandslägenhet som hon får hyra i ett helt år så nu blir det nog ingen mer flytt än på ett tag. Hon hade inte så mycket köksattiraljer så hon fick några delar av D's gamla servis som han har ståendes i ett av köksskåpen. Synd att vi inte har hittat nyckeln till vårat vindsförråd för då kunde hon kanske lånat några av mina gamla saker däruppe. Får kanske bryta oss in snart =)

Platt bakhuvud

Anton har fått lite platt bakhuvud så vi får nog kanske köpa en tjockare kudde till sängen. Sen måste jag nog bli flitigare med att lägga honom på mage när han är vaken. Han blir så förbannad bara och man vill ju inte att han ska bli hysterisk när han ligger där.

Klippning bokad

Nu har jag tagit mod till mig och bokat tid för klippning. Det blir på fredag kl 17, sen ska vi gå ut och äta en bit mat. Hoppas Anton sköter sig (håller tummarna)
Och angående godislöftet, ja det kanske kan bli tufft att hålla det, men hittills i år har jag nog ätit godis 4-5 gånger i veckan när det är som värst så det behövs verkligen. Jag har ju till på måndag att förbereda mig på detta tuffa halvår.
Till helgen är det ju Gbg Aero Show och jag funderar på att gå  och titta på den, kan bli kul.

Godislöfte

Nu vet jag inte vad som flög i mig, men jag har bestämt mig för att göra ett löfte om att sluta äta godis fram tills att min föräldraledighet är slut i slutet av februari.

Undantagen är:
70%-ig mörk choklad
Popcorn
Nötter
Taco-chips när man äter tacos
Glass max 1 gång i månaden


Ska man våga hoppas på att man klarar det tro?

Intervju

Jag har fått kallelse till en intervju till assistentjobbet jag sökte för två veckor sen! Nu är jag nervös av den värre sorten. Ska dit nästa onsdag, så jag får väl passa på att hälsa på mina nuvarande arbetskamrater också. Det ska bli kul, har ju inte sett dom sen i slutet av maj. Nu måste jag bara få tummen ur och söka ingenjörsjobbet också innan intervjun så vi kan diskutera det också när jag ändå är där.

Söndagsmiddag

Idag flyttade Antons faster, igen. Det är så svårt att få lägenhet här istan verkar det som. =(
Å andra sidan blev det ju ett tillfälle att träffa hans farmor och farfar igen. Vi blev lite hungriga så vi bestämde oss för att äta på Mitt Kök, De andra tog pizzor och jag en kycklingsallad, mums. S-O tog en sån kebab special som min mamma tog första gången hon var där. Dom ä så grymt stora. Allt var jättegott och väl hemma igen blev det lite fika med äppelpaj.

Bomber och granater

Usch, det här gängvåldet som trappats upp börjar bli mer och mer påtagligt. Senast i morse var det en kille som kom hem och hittade en låda på sin bil med orden "Bomb till ägaren till bilen", bara ett kvarter härifrån. Blir mer och mer sugen på att köpa ett hus utanför Göteborg, långt från alla gäng och busar, speciellt för Antons skull.

Ny frisyr?

Jag funderar på att byta frisyr när jag ska gå och klippa mig. Samaire Armstrong har alltid haft snygga frisyrer och jag funderar på om jag inte skulle ta och sno en av dom. Vad tycks?







Jag har ju inte beställt tid än så det kanske dröjer lite innan man kan visa upp sig i en ny friss. Ska bli skönt att få pyssla om sig själv lite.

Design

Om det är nån som undrar varför utseendet ändrar på sig ibland är det för att jag håller på och leker lite med html-koden. Tänkte göra sidan lite mer personlig iallafall.

Jag blir så less

http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=360&a=439745

Fattar dom inte att dom kommer bli upptäckta, speciellt på OS? Dom måste antagligen vara desperata eller väldigt korkade.
Skäms på er alla idrottare som dopar sig!

I stora lass

Ojojoj vad små barn kan klämma ur sig mycket bajs!
Inte för inte som de ibland går under epitetet bajsmaskin
Han såg rätt nnöjd ut när han hade ordnat sig ett bad dock =) Det andra på ett dygn
Ja, det lilla livet har redan lärt sig att manipulera
Var ska detta sluta?

Åska

Nu åskar det igen. Jag som tänkte gå och hämta ut mitt paket från Ellos....Kanske får ta det senare ikväll eller varför inte imorrn. Hoppas allt passar så att man slipper skicka tillbaka nått.

Anton har sovit i två timmar nu. Han kanske blev besviken över att Stefan Holm blev fyra, vem vet. Tyst och lugnt är det iallafall för tillfället.

Ensamma igen

Nu har D börjat jobba igen. Det gör inte så mycket än eftersom det fortfarande är OS. Ska titta på Holm om en timme när han hoppar till sig sitt sista OS-guld.
Sen blir det nog kycklingsallad med lite hemmaodlade grönsaker från Kinna.
Anton har nog blivit lite förkyld också. Han rosslar när  han andas, hoppas det går över snart för det är svårare att somna om han låter en massa på natten.

Roligt!

Farmor hade hittat en babysitter modell äldre när vi kom dit.
Anton tycker det är hur ball som helst.
Inget kan va roligare för tllfället =)
Undrar hur lång tid det tar innan han får fart på den.

Kinna

I helgen hälsade vi på Antons farmor och farfar. Det var skönt för där är det ingen trafik som stör. Tuss tycker det är så härligt att va där också för då får hon springa ute hur mycket hon vill. Fast hon tog tillfället i akt att gömma sig utomhus när vi skulle åka hem... Vi hittade henne under altanen så D fick krypa under och jaga ifatt henne =) Då var hon inte särskilt populär.
Fast, borta bra men hemma bäst.

Jag vill nog ha ett eget hus i allafall så att dom får gå ute som dom vill. Fast hon ser ut att njuta av att ha kommit hem till lägenheten.

Nu ska här sovas så att man kan se på mer OS imorrn. Hade ju tänkt titta på nätterna nu när friidrotten kom igång, men orka släpa sig upp klockan tre på natten för det där. Så roligt är det inte. Hade kanske varit annorlunda om man inte var mamma. =)

Godnatt i stugan.

Mera OS

Den där Phelps från USA är riktigt beundransvärd. Han har redan tagit fler OS-guld är någon annan någonsin! Fler blir det säkert. Man försöker ju titta på det som är intressant och nu i natt börjar ju friidrotten också. Det kommer bli en jobbig helg eftersom vi ska till Kinna också. Får se hur social man måste vara =).

Besiktning, 2 månader

Idag fyller Anton 2 månader. Detta firades med ett besök på BVC för den månatliga besiktningen. Anton tyckte det var lagom roligt och skällde ut oss allihop för han tyckte minsann inte man skulle fira dagen så här. För att kompensera honom lite åkte vi till Allum och stillade hans outtröttliga shoppingintresse (eller var det mammas? =)). Det blev en dress storlek 74 och en body i storlek 68 som vi tog på rabattchecken vi fått. Den gick ut snart och vi behöver inga mer 62:or, för det har vi så hiskeligt mycket av.

Det är bra att ha bil ibland för diverse olika utflykter. Vet inte hur vi ska göra med den när D's semester tar slut dock. Kanske är enklare att bara åka spåris överallt när man är själv.

Nu måste jag nog ta hand om Anton en stund, han är lite ledsen.

Flygande fart

Usch vad dagarna går fort nu när man är hemma med Anton. Imorrn ska jag nog försöka ta mig till Allum och shoppa en stund för mig själv ett par timmar, sen kommer D och Anton in lagom till lunch. Ska bli skönt med lite egen tid. Kanske skulle unna mig lite skönhet =)

Äta händer?

Nu har Anton börjat äta på händerna och nyss hittade han tummen, vilket han tyckte var hur mumsigt som helst. Vi lät honom suga på nappen istället för det är lättare att vänja av honom senare. Han pratar mycket mer nu också.

Hundläger, here we come!

Igår åkte vi upp till Backamo och hälsade på mamma å pappa som är där på hundläger. Många njuffar blir det, fast det har blivit fler lejon under åren oxå. Det var kul att se dom tävla i vattnet. Det fanns startande i både start-, öppen- och elitklass i år. Celma ville inte alls tävla, hon titta på morsan som att "du kan gå ut och hämta det där själv". Sen vart det grillning med lite sallad och vitlöksbröd. Mycket gott.

När vi åkte hem kom världens åskoväder över oss(fast först undrade vi om dom hade satt upp en fartkamera mellan angered och bergsjön=)) och det var en olycka i höjd med kungälv också.

Volvon har fått ett tillfälligt hem

Vi har fått låna en p-plats i några veckor av vårt bostadsbolag, känns skönt att inte behöva betala 20 kr per dygn som det kostar på gästparkeringen nedanför huset.

Regn, regn, regn

Usch, vad det har regnat idag. Har tydligen regnat lika mycket på en dag som det brukar göra i hela augusti!! Just den här dagen skulle vi på en massa ärenden, mycket lämpligt med bilen vid såna tillfällen. Amningsinlägg, välling till en kompis barn, hämta paket på UPS i Kärra och sen då hälsa på kompisarna som bor i Hisings Backa. Man kunde nästan flutit bort, så mycket vatten var det överallt.
Det var kul att träffa dom, hade inte sett Simon på ett halvår och det händer mycket den första tiden må jag säga. Han har redan börjat åla sig fram över golvet som en vessla och jollrar hur mycket som helst. Vi la Anton på en filt på golvet och det verkar som att han börjar vilja vända på sig. Han lyfte ena sidan litegrann i allafall, inte så mycket som behövs för att vända sig men ändå! Får kanske sätta upp väggar på skötbordet så att han inte rullar ner i badkaret en vacker dag.

Som grädde på moset avslutade vi dagen med att köpa kebab på Utby pizzeria. Mums fillibabba!

Skärgårdsvisit

Igår var Anton och vi ute i skärgården, på Vrångö för att va exakt. Det var första gången han åkte båt och det gick hur bra som helst. Talesättet Sjön suger stämmer nog bra för han sov i fem timmar på eftermiddan när vi var framme.
Det var så mysigt och framförallt tyst. Det finns inga bilar där nämligen. Vi åkte ut för att hälsa på en kompis och hans familj och hans 2-åriga dotter är så bedårande med riktigt gulliga korkskruvslockar =).
Vi grillade på kvällen och då tittade det fram en liten igelkott som hade gömt sig i buskaget. Vi var helt betagna av denna lilla varelse och diskuterade deras raritet nuförtiden.

Nä, nu vaknade Anton igen och vill nog ha mat.

RSS 2.0