Får jag presentera....

Anton Joel Mathias!


Besiktning

Idag var Anton på besiktning hos BVC-läkaren. Vid sju veckors ålder så har han hunnit bli 55,8 cm lång och 5,1 kg tung. En riktig bjässe har han hunnit bli nu och vi ska testa att gå upp ytterligare en blöjstorlek till nr 3 midi, lite risky men dom ska ju va från 5-9 kg eller nått sånt.
Efter besiktningen åkte vi till Willys och handlade för vi hade verkligen ingenting i kylen, sen behövde vi kattmat och toapapper också. Allt detta avklarades innan kl tio på morgonen, det kallar jag effektivitet. Nu är man förtjänt av att slappa ett par timmar och ladda upp inför imorrn. Vi ska ut till södra skärgården med ett par gamla klasskompisar från Chalmers. Ska bli riktigt kul och spännande.

Usch vad näsan gör ont, brände mig rejält på den igår =(

Ska nog gå ut och lägga mig under ett träd senare i eftermiddag och läsa en bok och äta glass, men först blir det nog lite spel och surfande.

Bilutflykt

Vi fick ju låna Volvon av pappa när vi åkte ner till Gbg igen, så redan idag åkte vi på en liten dagstur till Orust och hälsade på Antons farmor och farfar som ligger på en camping där. Det var så skönt att bara kunna sticka iväg på en tripp så där utan att behöva planera en massa innan. Hur mysigt som helst var det, förutom alla getingar som tittade fram så fort man tog fram nått att äta. Gottegrisar! Jag brände mig nog lite i ansiktet också. Har inte vant huden vid solning den här sommaren direkt =)
Innan vi åkte hem gick vi upp på klipporna och tittade på solnedgången borta på horisonten. Jättemysigt! Sen var det bara att packa in sig i bilen och åka hemåt för vi måste upp tidigt imorrn till BVC.

Värmlandsnytt

Huga, vad varmt det är! Orkar inte alls vara ute i solen och Anton tycker också att det är jättejobbigt. Vi har ju tagit oss upp till Arvika nu och vi hittar på saker hela tiden.
I fredags fick vi en härlig dag på stan och handlade lite småsaker. Sen lämnade jag Anton hos mormor och morfar och hämtade David i Kil. Det gick jättebra!
På lördan gick vi upp tidigt och åkte på våran baby-tour runt om i Värmland. Första stoppet var farmor och farfar, där fick vi fika. Sen åkte vi till sjön och badade och åt melon, mumma! Efteråt åt vi grillat hemma hos farmor och farfar.  På kvällen åkte vi ner till mormor och hälsade på. Där blev Anton lite ledsen när vi skulle ta kort, men det gick över efter en stund.

Söndagens planer var att spela bingo i Fiskevik. Jag vann inget, men mamma hade tur och vann 1000 kr på rövarn. Det var i allafall skönt att få lite tid för sig själv en stund.

Senare idag ska vi kanske till stan med morsan och gå på hundpromenaden, men det är så varmt så jag vet inte om jag orkar följa med. Vi får se.

Looma

Här är en stolt ägare till en splitter ny bärsjal. Köpte en Looma Sino borta i Partille när mamma kom på besök. Den var helt underbar. Den fördelade tyngden perfekt och jag kände bara lite i ländryggen, annars var det som att ha en lite tajtare tröja på sig, lite annorlunda jämförd med den smått antika Babybjörn-bärselen som vi fick i arv av D's föräldrar. Började få lite ont i ryggen av den faktiskt.
Sen fick jag en välbehövlig promenad på stan och fick titta i lite skyltfönster. När D slutade för dagen tog vi tillfället i akt att handla mat på 14 m^2 och konsumerade den lugnt och fridfullt i Bältesspännarparken. Lillfisen sov nästan hela tiden och vi hann hem innan han tyckte att nu f*n är det dags för mat.
Nu ska bara borstas tänder och gå och lägga sig för imorrn måste vi packa allt vi ska ha med oss innan vi åker upp till Arvika.

Mormor kommer!

Idag är det en rolig dag. Lillemans mormor kommer och hälsar på oss här i Götet. Sen ska vi följa med henne upp till Arvika imorrn. Vi ska gå lite på stan och shoppa idag, första gången sen han kom till oss! Ska bli så kul. Funderar på att köpa en bärsjal för det ser så bekvämt och mysigt ut.
Nä, det kanske kan va bra och försöka städa undan lite innan mamsen kommer.

Beta-test

Idag gjorde vi något vi inte gjort sedan vi fick lillemannen. Vi gick ut och åt på restaurang! Vi gick dock inte så långt, det blev till Mitt Kök borta på torget, men det var lagom att börja med. Det gick hur bra som helst, han sov hela tiden med några gnyn då och då. Detta ska vi definitivt prova fler gånger =)

På vägen hem fick vi dock en inte alltför planerad dusch. Himlen öppnade sig bokstavligt talat så vi fick sätta fart på apostlahästarna till porten. Väl där upptäcktes att skruvarna till framhjulet lossnat så D tog regnskyddet till vagnen över sig och gick på upptäcktsfärd. Han hittade dom en bit bort som tur var.

Imorrn ska vi hälsa på lite kompisar och deras barn. Får se hur det går, han är ju inte så medveten om omvärlden än så länge.

Natti natti!

Regn

Det finns inga dåliga kläder, bara dåligt väder
.....eller hur var det nu egentligen?
Det regnar iallafall så jag tror inte vi går ut idag, möjligtvis för att köpa blöjor men det kanske man kan lura i D att göra =D. Men det är ju jag som har rabattkupongerna så jag får väl pallra mig ut iallafall =(

5 av 8

Nu har 3 av 8 i föräldragruppen fått barn, vad vi vet iallafall, alla pôjkar. Vi vet att åtminstone två till ska få killar så då är det 5 av 8. Får hoppas att resten får tjejer nu då så att det blir lite jämvikt. Grattis till alla i gruppen som fått barn! Det ska bli roligt att träffa alla sen i höst igen och se hur alla ser ut och så.

Vi träffade D vid torget efter jobbet för att käka glass, men det slutade istället med att vi gjorde tacos hemma istället. MUMMA! Det var längesen. Måste sätta mig och skriva lite ansökningar på tjänsterna som dom lagt ut på jobbet också, så att dom vet att man är intresserad av nya grejer iallafall.

Tunga saker

Vad roligt det är med tvättid, INTE! Att krångla sig ner med vagn, ikea-bag fylld till brädden med kläder och ett ledset barn kan få vem som helst att vilja springa därifrån och bara låta allt stå. Men sån kan man ju inte va längre, nu när man har en till att tänka på. Så det är ju bara att tråckla sig igenom alla dörrar och hissar och få det gjort för det är ju så skönt efteråt när man inte har det kvar längre.

Usch vad negativt det där lät. Nått positivt att väga upp detta med måste tilläggas. Grattis mamma och pappa som vann pengar på Postkodlotteriet i helgen! Sen tror jag att vi har bestämt oss för ett namn till lilleman, men den publiseringen kommer senare.
Äntligen har min nya trådlösa mus kommit också; Halleluja, praise the lord! Min gamla mus har fått hjärnsläpp så när man ska göra nått så vägrar den reagera ibland, vilket gör mig asförbannad. Speciellt om man har hittat lite tid att spela WoW på bland allt man måste göra.

Åh, nu är det helg igen

Åh, vad skönt att det är helg igen. Det är lite ensamt på dagarna när D jobbar och det känns nästan inte som att man hinner med nånting då. Idag har vi iallafall övervunnit "äckel-faktorn" och tagit mod till oss och städat under badkaret =O
Det är nånting man inte gör frivilligt utan bara när vattnet flyter ut ända till toaletten när man duschat färdigt =) Jaja, nu är man ju mer än väl förtjänt av en pizza så här på lördagkvällen. Åsså liiite godis till efterrätt.

Lilleman tog ut sig riktigt rejält igår när han hade ont i magen hela dagen, så i natt sov han ända från tolv till halv sex!! Det behövdes verkligen, inte minst för mamsen och pappsen som blev alldeles slutkörda.

Kladdkaka å thaimat

Det är vad som står på menyn ikväll. Lai Thai-mat är så gott. Ska bli skönt att inte behöva laga mat ikväll, inte för att jag tycker att det är så jobbigt att ta upp en burk färdiglagad från frysen, men ändå. Man måste ju unna sig lite nån gång.

Det börjar bli dags att bestämma namn nu, för det känns tråkigt att säga lilleman hela tiden... Idag har vi legat på babygymmet och tränat nacken lite, för det måste man ju göra när man är så liten som han är. En sak jag längtar till är när han kan sköta sig själv iallafall litegrann. Fast å andra sidan kanske han blir lik sin morbror när han var liten. Han bytte kläder varje gång han hade haft på sig sin stålmannendräkt vilket resulterade i en ganska ansenlig hög med kläder på golvet varje dag =) Jaja, det finns två sidor på ett mynt.

Väga och mäta

I dag var det dags för BVC-besök igen, 27 dagar gammal. Usch vad tiden går snabbt. Jag är riktigt stolt över lillemannen faktiskt. Han går stadigt upp 300-400 gram i veckan och nu var han 54 cm lång, så snart är det väl dags att lägga de minsta kläderna på hyllan. Tog en sväng förbi apoteket och inhandlade AD-dropparna också eftersom man måste börja med det denna veckan. Får väl se hur kul han tycker att det är =)


Kalasgott

Igår fyllde D år, hela 27 år har han hunnit bli. Dagen till ära gjorde jag karrékotlett med kantarellsås och ris. Mumma! Till efterrätt åt vi glass med banan och strössel.

Vi tackade nej till lägenheten jag nämnde tidigare också. Tyckte att det inte passade oss, för litet badrum och standarden var för dålig i övrig jämfört med nuvarande lägenhet. Får hoppas att man får ett bättre erbjudande nästa gång istället. Vi vill ju flytta innan lilleman börjar dagis, men det är ju över ett år kvar tills dess iallafall så just nu är det ju ingen brådska.

Utflykt

Imorse gick vi upp tidigt och åkte och kollade på lägenheten i Kålltorp. Vi kom dit när killen som bodde där nu flyttade ut så det var väldigt kalt. Området i sig var väldigt mysigt och lugnt, huset låg längst in på en återvändsgata. Lägenheten ligger på andra våningen och man kan väl lugnt säga att den är i ett mycket äldre skick än våran nuvarande. Det var mysigt trägolv i alla rum, även hallen. De två sovrummen var ungefär lika stora och hade varsina klädkammare/skrubbar. Badrummet var ganska litet och hade bara dusch. Köket var också rätt gammalt, men gasspisen skulle bytas ut mot en ny snart. Ingen balkong, men det kanske man kan leva utan. Tvättstugan låg i ett hus på andra sidan gatan en trappa upp, inte helt trivialt att ta sig dit med barn och tvättkorg med andra ord. Annars tyckte jag att det var en rätt mysig lägenhet. Stort minus var nog att det var ganska slitet överallt och tvättstugan. Vi vet inte riktigt hur vi ska göra, om vi ska tacka ja eller inte. Vi har ju iallfall två chanser till att få en bättre lya än denna.

Efter det stannade vi till på Kvibergs kyrkogård för att få lite inspiration till namn på lillkillen, men det gick väl sådär.

Snart dags att förbereda mat för svärföräldrarna kommer och grattar David om en stund.

Varmt!

Ojojoj vad varmt det är. Var precis ute på en välbehövlig promenad och det var fortfarande väldigt varmt ute. Lilleman blev helt hysterisk i går kväll och det var inte förrän han var endast iklädd blöja som han blev nöjd efter en stund. Så nu har han bara haft blöja på sig i ett dygn för att det är så hiskeligt varmt här, speciellt på kvällen när solen ligger på till tio-elva. Ska nog försöka snika till mig lite glass från frysen sen, men först ska jag fortsätta titta på 8 mile som går på femman.

Lägenhet!

Nu har vi fått ett nytt erbjudande från omflyttningskön igen! Det är en 3a på 60 kvm i Kålltorp (nästan där D's syster bodde förut). D ska ringa lite senare idag för visning innan vi bestämmer oss. Hoppas att den faller oss i smaken direkt för man vill ju inte flytta till en lägenhet som man inte tycker om bara för att det är i "rätt" område. Det är ingen balkong, men det får man väl lära sig leva utan. Det är ju rätt så lummigt runt omkring huset enligt satelitbilderna man kan titta på på nätet, ungefär som det var när jag bodde i Bergsjön. Sen är det ju bara nån km till Härlanda tjärn som man kan bada i. *Hoppas* *Hoppas* *Hoppas*

Snart "normal" vikt igen

Nu när jag vägde mig imorse så hade jag gått ner nästan alla kilo jag gick upp när jag var gravid, ett ynka kvar. Fast det syns inte på magen iallafall, så det blir väl till att börja träna den lite hårdare. Men det känns rätt skönt att inte sitta med en massa kilos övervikt som en del andra kämpar med i åratal att få bort efter sina graviditeter.

Allt lugnt i övrigt. Han sover äntligen en liten stund nu efter ett mindre intervallpass med amning varje timme sen kl 6. Han blev bara inte nöjd. Får väl se om han vaknar om en kvart och vill ha mer eller om han sover ett par timmar till.

Frukost!

Trötter

Uj, vad trött jag blev efter pizzan och godiset. Jag skulle ju bara ta en liten tupplur vid halv nio, men vaknade vid midnatt av att D hade kommit hem från firmafesten och hade börjat baka marängtårta som han ska ha med imorrn. När han nämnde jordgubbarna som han skulle ha på lyckades jag övertala honom att köpa med ett paket hem till mig efter jobbet imorrn, JIPPI!

Pizzan var underbart god och satt precis där den skulle iallafall.

Nej nu ska jag nog försöka sova igen. Godnatt!

Slappardag nr 2

Idag har det bara varit en slappardag, suttit och kollat lite på tv och spelat lite dataspel mellan amningar och blöjbyten. Har lite dåligt samvete för att jag inte har tagit mig iallafall en liten promenad när det är så fint väder, men får väl ta mig i kragen kanske. Idag är jag ensam med lillen nästan hela dan för D skulle iväg och åka go-kart med jobbet (Inte alls avis!! =P), så jag funderar på att unna mig en pizza till middag och glass/godis till efterrätt för att kompensera lite =). Får nog skippa ananasen denna gången dock för jag tror han fick utslag av den förra gången =(

Jag har lagt fårskinnsfällen mellan mig och tangentbordet så lilleman ligger här och myser (läs:sover) när mamma surfar. Han var väldigt duktig i natt och sov hela fyra timmar i stöten! Längtar tills han börjar sova genom hela natten så att man kan få sova ut lite =) (om man nu någonsin kan göra det som småbarnsförälder).

Namn till lilleman

Hur svårt kan det vara egentligen att hitta ett namn till lilleman? Han närmar sig tre veckor nu och vi kan fortfarande inte enas om vad han ska heta. Vi har några förslag som vi bollar med, men varken jag eller D kan bestämma oss över huvudtaget. De namnen som är uppe för diskussion är iallafall:

Linus
Anton
Joel

Passar nån av dessa på honom?


Andranamn har vi inte ens börjat diskutera än, men hoppas att det inte ska bli lika svårt som förnamnet. Förslag någon?

Första raderna

Nu har jag äntligen tagit steget att skapa en egen blogg. Jag är 26 år, bor i Kortedala i Göteborg och har precis blivit mamma till en liten go' gubbe på 3 veckor. Jag har även en sambo och två katter (Tuss och Curry) som jag älskar över allt annat. Kommer väl skriva mycket om min vardag, vad vi hittar på och allt annat smått och stort som är värt att skriva om.

RSS 2.0