Måndag....

Ja, det märks på oss alla att det har varit lite mycket den senaste veckan. Anton har varit jättegrinig hela  eftermiddan. Han sov bara lite grann när jag lämnade in uppsägningen till poseidon. Nu däckar han varannan minut på axeln för att samla kraft och sätter fart igen lika snabbt. Stackars lilla killen. Nu hoppas jag att D har nått ess i rockärmen när han kommer hem för jag har definitivt inte energi att laga mat idag. Kan det inte vara imorrn nu istället.

Hemma igen

Nu är man äntligen hemma då. Har varit mycket på G de senaste två veckorna. Nu i helgen åkte vi till Kinna och firade Antons faster som också fyllde 25. Det var kul, men nu ska det bli skönt med lite lugn och ro igen.
Vi gick ut i skogen och plockade svamp och fikade med den överblivna tårtan idag. Det var jättemysigt, sådär halvvarmkallt som det kan va på sensommar/höst eller våren när solen är framme. Sen smakade jag på ett av höstäpplena i trädgården, mums!
Imorrn är det dags att säga upp lägenheten då! Då blir flytten verklighet. Vi var och tittade på nya möbler i Kinna också, tror det är dags att fräscha upp lite bland våra möbler. Vi får nog ta det lite i omgångar dock, lite saftigt att köpa nytt köksbord+stolar, tv-bänk, soffbord och soffa på en gång. Vi kanske skippar soffa sålänge Anton är liten och bara lägger över ett skynke, möjligtvis att man syr nya kuddöverdrag också. Ojojoj, nu blev det mycket på en gång, men det får ni står ut med.

UUrrkk!

Hur ska man orka göra nått när man är så förkyld? Ont i halsen och en Anton som är lite smågrinig men på förvånansvärt bra humör i övrigt. Får kanske ta och fjäska för nån som har tvättid idag. Skulle behöva lite rena kläder när vi åker till Kinna. Annars får man väl ta med sig tvätten dit istället. Nu är det dags för mat iallafall. Kasslerburgare blir det och kanske lite glass till efterrätt för den stackars halsen.

Anton goes förkyld

Ja, nu har det börjat då. Anton är förkyld. Han är kinkig och vill sitta i knä hela tiden. Vi får väl se om han orkar gå med mig på bio imorrn. Det skulle va bra om han gjorde det så man kan testa barnvagnsbio-konceptet iallafall en gång.

Badade badkar!

Ikväll passade vi på att bada lite badkar när Anton somnat. Vi var beredda på att han kanske skulle vakna, men det gick jättebra. Det var sååå skönt, man måste ju passa på nu eftersom vi inte kommer ha badkar i den nya lägenheten. Då får man passa på när man åker till Kinna eller Arvika.

Puss och godnatt!

En dag på jobbet

Idag var det dags att visa upp Antons söta lilla nuna på jobbet. Först hade vi lite fika på översta våningen med två andra som också är föräldralediga just nu. Då träffade vi massor med tanter som tyckte alla bebisar var så söööta. Niclas kom förbi och hälsade också, Anton tyckte att han var störtskön och busade hur mycket som helst med honom.
Sen var jag tvungen att skynda mig ner till gruppen och hälsa på alla som inte kom på fikat. Alla var ju inte där, men det var roligt ändå. Ruben var så kaxig för att han fått rätt när det blev en kille. Vi får nog ta och hälsa på nån mer gång och hoppas att Tom och Kjell kan va med då också.

Föräldragruppen

Idag var vi på återträff på föräldragruppen. Det var jättekul faktiskt. Alla var inte där men alla utom ett par hade fått pojkar så då blev den slutliga ställningen 7/8. Anton var ju äldst, han är två veckor äldre än den näst äldsta. Han lekte arga leken med en av papporna som satt mitt emot. Tror Anton vann. De andra hade lite problem också, så det märks att alla är olika. Synd bara att det inte blev fler tjejer, Sara kommer iallafall att få många snygga killar att titta på =)

Nä, nu ska jag äta upp min lunch åsså ska jag drömma om lägenheten.

YEEEESSS!

Vi fick lägenheten! Så nu blir det flyttning innan k´jul förhoppningsvis. Ska bli kul att planera möbler och allt annat nu. Och skönt med egen tvättmaskin ffa. Bokade ny tvättid idag, fick inte nån förrän nästa tisdag......usch och fy för gemensam tvättstuga.

Yiiiipppppiii

Home sweet home

Jo, nu är vi hemma igen efter en helg uppe i Arvika. Brorsan fyllde 25 år och då passade mamma och pappa på att ha gårdsfest samtidigt. Vi var väl en 30 pers eller nått och det blev riktigt roligt. Vi fick låna lite kläder av Malin till Anton, får hoppas att dom passar iallafall. De flesta är nog ganska stora än så länge dock.
Imorrn ska vi på återträff med föräldragruppen. Det ska bli jättekul att se alla igen + att vi ska starta en fortsättningsgrupp för dom som vill träffas framöver.

Imorrn får vi nog reda på om vi får lägenheten också. Vi hade ju en lite hektisk fredag när de ville att vi skulle komma in och skriva en intresseanmälan så vi blev försenade upp. Hoppas, hoppas, hoppas! Isåfall blir det inflyttning i december förmodligen. Gott å få det färdigt innan jul isåfall.

Den kan bli vår!

Igår var vi ju och tittade på en lägenhet i Utby. Fyra år gammal så man kan ju säga att den är riiiktigt fräsch. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, mycket snyggt. Andra våningen, hiss och balkong. Ett extra stort plus till tvättmaskinen och torktumlaren i badrummet! Området låg nära vandringslederna upp till Bergsjöarna och klätterväggarna. Dessutom är det inga monsterbackar mellan jobbet och där så nu finns det inte ett skit som talar emot att skaffa en ny cykel. Skulle man kunna påstå att jag är helsåld på den lägenheten? Jajemän!
Västerstaden sa att dom bara brukar skicka ut erbjudande till en åt gången och vi ska dit om en timme och skriva på en intresseanmälan. (Läs: lämna in alla personuppgifter så att dom kan kolla upp oss lite) Det verkar som att den i stort sett är våran, men man ska nog inte ta ut något innan man har skrivit på kontraktet.

Tjingeling!

Ny lägenhet kanske?

Vi har fått ett erbjudande från boplats idag, en 3a i Utby, så vi ska dit och titta på den ikväll. Den verkar vara hyfsat ny för det var tvättmaskin och torktumlare i lägenheten och området finns inte ens utritat på hitta.se. Ska bli spännande, det blir ungefär lika långt till jobbet som det är nu och det ligger nära skogen. Vi får väl se helt enkelt, den är ju lika stor som våran nuvarande så det borde inte va nån faktor iallafall. Det låg en förskola kanske 50 m från huset också.

Fy fan vad segt nätet är, undar varför man inte bytt till det snabba bredbandet som är installerat i huset egentligen.

Uppdatering kommer senare.

Mutter, mutter

Hade så gärna velat ha den där tjänsten jag sökte, men de ringde idag och sa att jag inte kommer få den utan dom ger den antagligen till någon utifrån. Då blev jag lite nedstämd och gick en lång promenad in da hood. Anton märkte nog på mig att jag inte var så glad för han blev väldigt upprörd och grining hela eftermiddan sen.
Hoppas att det kommer fler tjänster som jag kan söka för jag vill inte va kvar där nere i produktionen längre. Känns inte roligt längre. Dels för att det knappt är kvar nån jag känner, dels för att det inte är särskilt givande att stå dag ut och dag in och skruva i skruv och mutter.

Vändning

När vi hade vår dagliga magträning bestämde sig Anton för att det inte var så kul att ligga på mage så han rullade runt till rygg istället. Den här gången gjorde han det helt utan kudden!  Jag är så stolt över min lilla gullefis.Nu är det dags för middag,  puss och kram och nyp  i stjärten!

Besiktning, 3 månader

Nu var det dags för besiktning igen då. Idag vägde han 6010 gram och var hela 61 cm lång. Inte undra på att bodiesarna börjar strama lite på längden. Funderar på att köpa bodyförlängare så att man kan använda att fina presenter vi fick lite längre, för sen måste vi nog investera i lite nya storlekar för unge herrn. BVC-tanten var mycket ond i dag tyckte Anton, hon stack honom nämligen med en spruta. Utbrottet varade inte så länge dock, fast det kom lite svordomar eftersläntrandes. Han somnade i bilen så jag tog en sväng till Allum, igen :)
Jag shoppade loss rejält. Det blev alvedon, hörselkåpor och vantar till Anton, sen blev det en ny telefon, lite annat smått och gott till mig och en sväng på ICA Maxi. Han sov i 4,5 timme. Då fick han mat och sov i 2 timmar till.

3 månader!

Idag är Anton tre månader gammal. Tiden går verkligen fort! Han "pratar" mer och mer  för varje dag och visar tydligare hur han vill ha det. Tror han kommit in i nån klängperiod nu, för han är otroligt gnällig på dagarna även om man varit ute med honom i vagnen. Nu är han lite trött dock så han ska få gå och lägga sig en stund tror jag.

10 dagar!

Nu har det gått tio dagar på löftet! Jag har hållit mig till att inte äta godis och bara ta en gång vid fikat. Under veckan har det dock varit lite abstinensvarning tror jag, det var bara min lathet och det usla vädret som höll mig borta från affären. Det stora testet kom idag när jag skulle gå och handla blöjor åt anton på lidl, men jag intalade mig själv att jag bara kommer ångra mig senare. Dessutom gick jag inte förbi godishyllorna.

Mycket idag...

Idag har det  varit lite mycket så nu är jag ganska trött. Har tvättat alldeles själv med en Anton som fick jorden att rämna med sina utbrott för att han var tvungen att ligga i vagnen under tiden jag hände tvätt. Det slutade med att jag fick hänga tvätt med en hand och ha honom på andra. Mycket intressant arbetsställning. Inte konstigt att man har ont i ryggen ibland.

Jag surfar ju som bekant på diverse husköparsidor och nu har vi bestämt oss för att titta på ett br-hus i Ytterby uppe i kungälv. Ska bli skoj att äntligen komma iväg på lite sånt. Det tar bara 20 min med tågpendeln till Gbg så det är överkomligt avstånd och det ligger ganska lantligt. Längtar så mycket!

Home sweet home

Nu är man hemma igen då efter en helg i Kinna. Det är alltid lite påfrestande att åka bort en hel helg sådär och nu var vi ju på bröllop också. Anton var som vanligt så snäll så. Han blev ganska ledsen när de började prata i mikrofon för det var nog läskigt. Men annars var det "bara" under huvudrätten som jag och D fick turas om att äta. Under festen efter middagen så fick han sova på övervåningen och det gick jättebra.

Allt var jättefint. Till förrätt var det kräftsoppa, middag var en perfekt tillagad oxfile med morotstårta. Efterrätten var björnbär och vaniljpanacotta. Mums. Bröllopstårtan fick vi under festen och det var en sån vit prinsesstårta med drottningsylt eller nått liknande, hur god som helst!

När vi kom hem så ringde en gammal vän till mig som jag inte pratat med på jättelänge. Hon bjöd oss på bröllop! Det blir den 22 november, precis då man skulle varit på Storträffen med Vimedbarn. Synd att det krockar för man hade ju velat gå på båda två.

Packat och klart?

Nu har packat det mesta till Kinna. Har inte bestämt mig  för vad jag ska ha på mig på bröllopet, men jag räknar med att få lite smakråd av Antons farmor och faster. Sen bär det iväg så fort D kommer hem.

Godislöftet!

  Nu är jag inne på tredje dagen av mitt godislöfte och det går rätt bra faktiskt. Inte haft nått sug än och jag känner mig relativt stark. Vet ju inte riktigt hur det kommer gå till helgen dock när vi ska på bröllopet, som tur är så är inte D's föräldrar några gottegrisar heller så det ska nog gå bra.

Ett hinder avklarat

Idag var jag på intervjun för dom nya tjänsterna på mitt jobb. Det var en pärs att ta sig igenom,men nu är det äntligen avklarat! Den höll på i 1 1/2 timme och det var massor med svåra frågor. Vi får väl se hur det går. Tror inte det är så mycket meriter dom går på utan mer intrycket dom får av mig som person. Dom skulle iallafall höra av sig om ett par veckor om det blir aktuellt. Sen ligger det ju mig lite i fatet att jag är föräldraledig till mars, alltså 6 månader. Jag förstår verkligen om dom inte kan vänta så länge.

Jaja, nu blir det fokus på nästa grej: vad man ska ha på sig på bröllopet på lördag.

RSS 2.0