Ska snart iväg

till Slottsskogen och träffa föräldragruppen för lite 1-årsfirande! Ska bli hur kul som helst för vi har ju inte sett så många nu under sommaren. Bara via nätet hela tiden. Anton laddar extra hårt genom att ha extra lång sovmorgon verkar det som.
Vi ska va i Slottsskogen om en timme så jag får väl ta och väcka den lille marodören nu.
Senare under dagen kanske det blir en tripp till Liseberg. Brorsan och hans tjej är nämligen här i Göteborg denna helgen på lite semester och då skulle de dit idag. Får väl packa ner regnkläderna i förebyggande syfte....
Nä. nu måste jag packa!

Utmanad!

Fick en liten utmaning utav gulliga Hanna. Jag ska nämna tre saker under varje kategori!
Here we go!

Kylskåp:

Körsbärstomater, morötter och pesto

Frys:
Chokladbollar, is och bullar

Skafferi:
Kakao, havreringar och barngröt

DVD-hyllan:
Nära och Kära, Ghostrider och Da Vincikoden

Bokhyllan:
Tusen Strålande Solar, Drömmar Ur Snö och Vindens Skugga

Handväska: Skötväska:
Blöjor, Mobil, smoothie

Sminkväska:
Mascara, foundation ochparfym

Badrumshylla:
Handdukar, halsband och tvättmedel

CD-hyllan:
Marilyn Manson, Metallica och Moby

Förråd:
Har inget!

Hjärna:
Flytten, chokladbollar och morgondagen

Jackficka:
Inget, tömde den igår.

Kryddskåp:
Timjan, salt och curry

Barskåp:
Vi har all sprit på köksbordet för tillfället... Martini, Absolut och Tequila

Köksbänk:
Mr Muscle, disk och vattenkokaren

Sängbord:
Inget, Anton plundrar det hela tiden!

Hatthylla:
Paraplyer, nycklar och ytterkläder

Garderob:
Kläder, återvinning och väskor

Fönstren:
Gröna växter, stereon och lampa

Duschen:
Shampoo, rakhyvel och badleksaker

Skohyllan:
Stövlar, sandaler och handväskan.

Sweeet!

Idag blev det Sweet chilikyckling med pasta till middag. Mycket enkelt recept och väldans gott. Rekommenderas verkligen!



Sen har Anton börjat att klättra upp på stolarna (och borden om de står tillräckligt nära stolen), lagom kul..... Iallafall så vägrade han att sitta i sin stol så då fick han sitta på en vanlig stol denna gången. Han testar och testar och testar och testar våra tålamod i oändlighet den killen.....



Natti natti!

Count down

Bara 3,5 dag kvar av semestern. Ska bli både skönt och lite jobbigt. Skönt att få lite regelbunden vuxentid samtidigt som det är lite tråkigt att inte se familjen på hela dan.
Annars är det fullt upp hela tiden just nu. Pyssel med dead line och sen blir det en resa till Kinna fredag-lördag. D ska hjälpa en kompis att flytta på lördag kväll eller söndag dag. Sen är det 1-årsfirande i Slottskogen med föräldragruppen på söndag förmiddag. Sen börjar man jobba på måndag.
Sen är det fyra veckor kvar innan vi får nycklarna till huset! Vi har fixat och städat i det lilla rummet så nu får vi nog plats med många lådor till där. Och i skrubben får det nog plats ett antal också. Ska försöka att inte ha så många här ute för det tar sån plats och ser lite tråkigt ut också.
Men nu blir det middag. Ska göra kycklingrätten från matkassen nu. Ska bli väldigt spännande!

Packa lådor...

Nu börjar flytten närma sig fortare än man hinner blinka känns det som. Fast vi får inte huset förrän den 25 september eftersom vi inte hade hört av oss tidigare angående inflyttning och så vidare. Lite trist att inte få det veckan innan, men det funkar iallafall. Vi har packat lite lådor och organiserat om lite i skrubben innanför sovrummet. Nu har Anton sin säng i vårat sovrum och vi kan ställa massor med lådor därinne istället.
Uscha, vad mycket det är man måste fixa med papper och annat innan man flyttar.... Försäkring, telefon, bredband, tv, sophämtning, adressändring. Vad är det mer man måste göra när man flyttar till hus?

Maträtt nummer 2

Idag till lunch beslöt vi oss att testa en till maträtt från kassen. Det blev den vegetariska Auberginegrytan. Jag tyckte den var helt ok faktiskt. Det var kul att testa den, men jag vet inte om jag kommer göra den igen dock. Så här såg det ut innan serveringen med ris:


Igår var det premiär för Öppna förskolan i Partille också. Nu när Anton är stora killen så får han gå med de stora killarna och tjejerna på tisdagar och torsdagar. De lekte med massor av grejer och åkte rutschkana och lagade mat på spisen. Vi var där i 2 ½ timme kanske, sen somnade Anton i bilen på vägen hem smileys

Sobea-tävling



Jag är med och tävlar om tre st. velouroveraller
från Sobea i Hanna Of Sweden´s blogg!
Var med och tävla HÄR du oxå!

Matkassar

Idag fick vi första leveransen av Linas Matkasse. Vi tänkte prova det ett par gånger och se vilken typ av mat det är och hur det känns. Sen tänkte vi jämföra med vad det skulle kosta att handla allt själv. Leveranserna kommer varannan vecka så att man har lite utrymme för egna ideer också.
Veckans maträtter är : Persiljeströdd auberginegryta med ris, laxfile med quinoasallad och citron fraiche, sweet chilikyckling med spenatpasta, wokad fläskkotlett med äggnudlar och cashewnötter och till sist ljummen avokadosoppa med kräftsallad och limedressing.
Låter hur gott som helst, eller hur?


Idag valde vi att göra Wokad Fläskkotlett. Högt betyg för denna rätt!


Imorgon tror jag att vi kommer göra kycklingrätten eftersom den var färsk och inte fryst, men vi får se. Nu är det dags att se på Roomservice för lite inspiration!
Förresten: Är det nån som är intresserad att gå på Mary Kay-party med mig i början av september så hojta till.

Semesterbilder!

Tänkte slänga upp lite semesterbilder från Kungshamn och Arvika. Vi hann med både Nordens Ark, Kungshamn/Smögen, Havets Hus i Lysekil och en hel del bad. Uppe i Arvika var det fullspäckat med inflyttningsfest hos brorsan, shoppa lampa och svampplockning i en heelt myggfri skog (INTE!). Här kommer korten iallafall:

Kan själv

Vi har äntligen tagit tag i det här med att Anton ska lära sig att äta själv. Han kan ju ta bröd och sånt själv, men hittills har vi bara gett honom en bit i tagit som han kunnat stoppa i munnen själv. Nu gav vi honom en skål med diverse plockmat i, typ ärtor och skinkbitar. Det gick väl hyfsat. Ärtorna var dock inte till belåtenhet happy smileys, inte än iallafall. De bet han i en gång och sen åkte de ut i ena mungipan angel smileys Enligt nån expert skulle det ta ungefär 15 ggr att smaka på något innan de tyckte om det. Vi har en lååång väg att vandra när det gäller ärtor och majs känner jag scuba diving 
Det går iallafall mycket lugnare till när han får äta själv. Det verkar lite som att han tycker burkmaten är äcklig nuförtiden, eller så är det tänderna som spökar igen. Han dreglar och snorar som en tok och är jättebesvärlig när vi ska äta.


Lampor

Har letat ett tag efter lampskärmar att göra om. Hittade en stor taklampa på Röda Korset i Arvika som jag sprättade bort den "oooh så snygga" 80-tals väven på. Nu ser den ut så här:


Sen är det tänkt att jag ska sy nån typ av kåpa till den i det röda eller gröna flodhästtyget från IKEA. Sen letade jag efter hängande fönsterlampor, när mamma kom på att hon hade ett par hängande i ett av vindsförråden. Innan jag tog bort 80-tals plyschet på dem såg de ut så här:
och efter:  

Så nu ska man "bara" göra rent dem innan man försöker sy nått snyggt till dessa. Får se hur mycket jag egentligen hinner innan vi flyttar. Är ju en massa annat som måste fixas. Nu måste jag hämta upp ett recept som Anton slängde ner på grannens uteplats.... Bilder från semestern kommer nog upp ikväll tror jag.

Tillbaka i Gbg!

Nu är vi tillbaka i Göteborg igen efter 1 ½ veckas semester i Kungshamn/Arvika. Alla är förkylda som stryk så det enda man orkar göra är att packa upp lite smått och inte så mycket mer. Jag lägger in lite bilder från semestern sen när jag orkar och hinner.
Annars allt bra och jag har fått mig lite lampskärmar och nya tyger som jag ska pyssla lite med mellan flyttlådepackandet. Idag var det ett par här och kollade på lägenheten igen och det blir nog de som tar lägenheten hoppas vi. De bodde i en etta här i närheten så de behövde verkligen större.
Nu ska jag ta mig lite kinapuffar och tycka synd om mig själv....

Packad

Vi håller på att planera inför semestern till Kungshamn nu. Om vi ska få med allt vi behöver ha med så får se till att packa smart, eller så får en av oss åka buss upp scuba diving Vagnen, cyklarna och Antons madrass och täcke lär ju ta en hel del plats.
Nej, vi kommer nog få plats med allt hoppas vi. Har fått D att gå igenom två resväskor med kläder som han inte har packat upp sen vi flyttade hit, så nu har vi slängt ungefär hälften av de kläderna iallafall. Vi hittade några kläder som han köpte på Ullared i höstas som han inte ens hade tagit av lapparna på scuba diving in sharm el sheikh. Sånt som mycket sällan skulle hända mig iallafall...
Så nu har vi tre resväskor och en bag som vi kan fylla, utöver skötväskan och en ryggsäck som kan va bra att ha om vi ska cykla nånstans.

Fast nu kanske vi ska hitta på nått i det fina vädret.

Ingen lampskärm än...

Idag åkte vi in till stan och hämtade en telefon som D kan ha under tiden som han väntar på sin Iphone. Då passade jag på att titta in på Hemtex, där de har ständig rea :) Hittade ett par fina ljuslyktor som jag kan hänga upp i fönstret. Sen gick vi vidare till Myrorna och Emmaus (second hand) för att se om det fanns några lampskärmar man kan sy om så att de passar i Antons rum. Det fanns inte en enda taklampa nånstans. Får ta mig en tur till Hisingen nån dag för där har de också båda affärerna....
När Anton hade somnat köpte vi mat på D's lunchställe, 14m^2 mat, och satte oss i bältesspännarparken och mös.

Blir ju alldeles slut när det är så här varmt :). Jag klagar inte, men man är inte van helt enkelt. Kanske ska låta Anton bada och plaska lite på balkongen. Det tycker säkert grannen nedanför om scuba diving
Längtar till vårat hus!!!!

Delsjön!

Vi åkte till Delsjön där vi träffade Antons faster och en kompis till henne, E. Kom dit lite före tolv och hittade en fin plats i skuggan under ett av de många träden som finns i sluttningen ner till sjön. Det finns även möjlighet för hundar att bada där i viken läste jag i Metro idag(!)

En kavalkad:
 
(Klicka på bilderna för att förstora dem)

Vi måste köpa nya badbyxor till honom sen när vi ska bada på badhus senare i höst för de han har är för 5-8 kg.

Bada?

Idag är det väldigt fint väder, precis vad som förutspåtts! Så det blir nog en tur till fina Delsjön med familjen och Antons faster R. Ska bli skönt, om vi kommer iväg någon gång vill säga forum smileys
Först måste vi handla lite fika dock. Typ frukt och bröd och lite sånt som man har med sig till stranden.
So long! scuba diving

Tävling hos Hanna

Nu är jag med och tävlar om ett presentkort hos Hanna.

"Jag är med och tävlar om ett presentkort á 400kr från 

Barnkorgen.se i Hanna Of Swedens blogg!

Var med och tävla HÄR du oxå!!"

(Och jag vet inte varför min banner kommer med i inlägget...)

Blött var det här!

Vi hade varit inne större delen av dagen idag så lite senare på kvällen bestämde vi oss för att gå ut lite efter som det inte regnade. Vi (jag och Anton) tog på oss stövlar och bra kläder att ha på sig i en bäck WASP Diving Knife och så gick hela familjen ut till skogsstigen här bakom huset. Där går det fina diken med vatten och geggamoja som är hur kul som helst att leka i, speciellt när man har så bra kläder!

Först skulle det plaskas i vattnet och kännas lite på geggan.


Sen var han tvungen att jaga efter tigrar i det skyhöga djungelgräset(!).


-Titta vad mycket sniglar det var här på stigen!

Nu sover illbattingen sött så att mamma och pappa får sitta vid datorerna hur mycket dom vill!

Ärtpåsar

Nu är jag nästan klar med de åtta ärtpåsarna som jag har knåpat ihop av två t-shirtar. Har fyllt dem med ärtor, men inte sytt ihop dem för hand än. Det får göras eftersom när man får tid.


Natti natti!

Det finns inget dåligt väder!

Nu när det är semester vill man ju att det ska va fint väder, men idag är det gråmulet och lite regnigt. Vi bestämde oss för att leta reda på lite flyttlådor att packa med. Jag ville gärna ha de små boklådorna som de säljer på K-Rauta, men först bestämde vi oss för att åka till Harald Nyborg och kolla om de hade några. Tji fick vi när vi svängde fram och det stod att butiken hade upphört. Det var bara att vända och åka ett bit åt andra hållet från där vi bor, bort till Partille och K-Rauta. Väl där (det var inte helt lätt att hitta), gick vi runt och kollade en massa på tapeter, färg, utomhusredskap och diverse inredning. Till slut hittade vi flyttlådorna, fast bara den vanliga storleken scuba diving in egypt Den lilla boklådan hade tagit slut och skulle inte komma in förrän i slutet av veckan, kanske. Vi köpte iallafall 10 st av den vanliga storleken så får vi se om vi kan få tag i några små av någon annan. De som flyttar ut ur vårat hus hade några små tror jag, ska kanske fråga dom.
Nu är det dock dags för lunch och sen är det väl fullt ös, medvetslös som gäller när Anton vaknar.

U2 - en gång till!

Igår var det dags att gå på U2's konsert på Ullevi. Vi var ju där förra gången de var i Sverige och det var en upplevelse. Förra gången var det liite för mycket politiskt prat emellan, men denna gången hade de vävt in det rätt bra i showen så att det inte blev så mycket dötid. Scenen är ett monster, eller "The Claw" som den kallas.



Längst upp i spiran satt det en discoboll som strålade ut ljuset i alla riktningar.


Här ser ni skärmen som sträckte sig runt hela scenen och som kunde dras ut och sänkas ner och dras ihop lite hur som helst.


Här sätter alla på ljuset i sina mobilkameror under "One". Mäktigt.

En magisk kväll med U2 helt enkelt. Kommer inte att glömmas i första taget!
Tack Antons faster R för att du kunde underhålla illbattingen ett par timmar så att jag och D kunde gå på denna underbara koncert.

Nästa helg är det Madonnas tur att inta Ullevi och då är vi på plats igen!

RSS 2.0