En dag närmare!

Börjar bli svårt att komma på rubriker nu :) men nu är det bara en dag kvar till vi får flytta in i nya lägenheten. Som jag längtar!! Det var lite oroligt där ett tag angående nycklarna för vi hade kommit överens med de tidigare hyresgästerna om att vi skulle få dem direkt av dem. Sen sa dom att hyresvärden tog hand om dom efter besiktningen. När vi ringde dit svarade en icke insatt person att "nej, ni får snällt vänta tills på måndag för att få dom", !!!!! Inte vad vi hade tänkt oss, så vi ringde tillbaka och fick till slut prata med hon som har hand om området vi flyttar till. Då fick vi iallafall svaret att vi kunde komma och hämta dem när som helst idag eller imorgon. Jippi! Äntligen ett vettigt svar. Så vi får se, om mamma kommer innan dom stänger idag så åker vi och hämtar dom, annars får vi hämta dem innan badet imorrn. Snart kommer nog morsan så det kanske är bäst att passa på och slappa lite innan för sen lär det inte bli mycket av den varan :)

Mamma!

Om du läser bloggen en gång till innan du åker så ta med badkläder. D är jätteförkyld och ska antagligen inte bada alls på fredag. Ta med dom så kan vi bestämma på fredag hur vi gör.

Ojojoj, vad lådor

Usch vad grejer man har! Kan man inte bara beställa hit en stor jäkla kontainer och hiva ner allt i, utan att det går sönder förstås, och sen är det klart? Vi får väl se om lådorna räcker, det blir nog på håret, haha! Tror vi har en liten backup hos en av D's arbetskamrater ifall det skulle fattas några.

Let it snow, let it snow, let it snow

Yay! Det snöar! Det är så mysigt när det snöar, blir så vitt och tyst på nått sätt. Det dämpar ljuden så mycket så nu hör man knappt spårvagnarna längre. Man får en mysig julkänsla i kroppen när det snöar. Hoppas att den ligger kvar ett tag iallafall. Men det får gärna va torrt och fint på fredag-lördag när vi flyttar. Oh, shit det är bara ett par dar kvar nu och det känns som att vi knappt har packat nått egentligen....nu blir jag lite stressad. Och all städning på det också, uscha!
Får nog ta och packa lite lådor under dagen. D är ju hemma och förkyld så jag får väl passa på lite eftersom han är i Stockholm imorrn.
Vi ses på torsdag mamma! Du får gärna åka förbi kungälv och hämta barnstolen på vägen ner om du åker där förbi.

Det här suger!

Varför ska Murphy ALLTID lägga sig i mitt liv! JAg har ju inte varit magsjuk på flera år och just det året som min bästa kompis går och gifter sig så drabbas jag naturligtvis. Hur många fler chanser får man att gå på det bröllopet? Svar: Inga! Jag hade så gärna velat va med när hon firar en sån stor sak, men jag hade inte orkat sitta i finklänning och varit glad och trevlig med detta illamåendet iallafall och risken att jag skulle smitta nån annan är hur stor som helst. Buuuhuu!!!! Så nu sitter vi här hemma och får nöja oss med klyftpotatis, lövbiff och vitlöksbröd, om man får ner nått......Och en liten tröstchokladkaka till lördagsgodis har jag kostat på mig.

Nu är det ju bara en vecka kvar till flytten också! Får hoppas att jag frisknar till så att jag kan börja packa igen. Med detta illamåendet blir det inte mycket gjort. Vi vill ju att det ska gå så smidigt som möjligt på fredag/lördag.

Nu blev det ett gnälligt inlägg, men jag känner att jag ahr rätt att va lite ledsen och arg just nu!

Testat barnstolen!

Nu har vi testat tripp trapp-stolen för första gången! Det var när han skulle få lite gröt igår kväll som vi testade om han kunde sitta i den. Han är fortfarande lite för liten för den för han kan inte riktigt sitta rakt med ryggen än så han glider lite åt sidan. Men maten var poppis iallafall. BVC-sköterskan sa att det är bättre att äta majsgröt eller risgröt(?) tror jag eftersom banangröten innehåller gluten och det var tydligen inte så bra i större mängder vid den här åldern.
Idag ska vi tillbaka till BVC och kolla huvudformen och om det behövs rättas till eller inte. (Eller, D är det som får ta ledigt från jobbet och åka dit med honom eftersom jag är magsjuk. Igår vägde han iallafall 7030g och är 66,5 cm lång. Stora, men inte så tunga, killen. Får hoppas det går upp lite mer tills nästa gång. Kanske beror på att jag/vi har varit sjuka i två veckor nu..... Vill bli frisk nu!!!

Vill inte...

va sjuk. Det lutar mer och mer åt att jag inte ska kunna gå på min kompis bröllop :( Why god, why??
D fick ta Anton till BVC idag för sin vaccination för jag litade inte riktigt på att jag skulle klara mig utan toa så länge och en ska man ju inte gå dit om man är sjuk heller. Så då fick  jag sova ett bra tag ensam istället. Det var välbehövligt! Men det blir lite mäckigt imorrn när vi ska dit igen för att kolla huvudformen på han samtidigt som vi har tvättid. Får hoppas jag är bättre imorrn iallafall.
Nu är det dags för lite lunch iallafall, om man får i sig nån, haha!

Är det min tur nu....

att bli sjuk. Har inte haft magsjuka på flera år, men nu är det nog dags igen. Hoppas inte Anton  får det bara....  och nu när vi ska på bröllop och flytta och allt...
Hoppas att det bara är tillfälligt.

Sköna söndag

Idag var det kanonväder så när vi hade släpat oss ur sängen och ätit och spelat lite så gick vi ut på en liten promenad i Adventsparken. Det blåste inte så mycket där. Sen gick vi hem och gjorde en jättegod köttfärschiligryta. Nu ikväll åt vi våfflor och Anton fick bada. Han tycker det är jättekul och plaskar hur mycket som helst för att få tag på sin badanka som man bara måste bita i näbben :)  Efteråt var det bara att ta duschskrapan och dra efter golvet så att det blev någorlunda torrt. Nu sover han så sött så sött.
Jag återkommer!

Hemifrån länge!

Igår var jag bjuden till G Chocolat vid Grönsakstorget för en mycket god vän till mig hade möhippa. Jag kunde inte va med på dagen, men till kvällen är det ju lite enklare eftersom Anton brukar sova en del då. Så vi köpte hem ersättning så att D kunde ge honom det när jag var borta. Det hade tydligen gått ganska bra iallafall. Fast vi ska inte prata om hur illa det luktade när man bytte blöja sen. Huah! Höll nästan på att spy faktiskt.

I allafall:

När jag kom dit så var jag lite sen så jag kom precis till att S skulle servera soppan. Vilken var hur god som helst. Till efterrätt fick vi nån nötkaka och hallonsås och kanderad viol. Och lite senare på kvällen mumsade vi på ostbricka och kex. Fasen, vad skönt det var att komma hemifrån och vara utan Anton en stund. Det var första gången på mycket länge jag fick göra nått sånt. Annars har jag varit tvungen att ta med honom överallt. Vi satt och tjöta om allt och alla. De andra tjejerna hade också barn och även fler på väg så det var ingen suparfest direkt. Så nu har vi bestämt att vi ska träffas sista tisdagen i varje månad hemma hos nån. Det ska bi kul att få prata av sig lite och lära känna dom andra lite. De var jättetrevliga allihopa, ingen jag hade träffat förut så det kanske var lite trist.

Hittad!

Nu har polisen hittat våran bil. Den stod i ett grustag uppallad och utan däck. Så det var som pappa misstänkte, att dom var ute efter de nya vinterdäcken och fälgarna. Får hoppas att babyskyddet är kvar, det är ju inte så dyrt, men ändå.. Så vi får kanske besök nästa vecka då. =) Det är ju inte så bråttom egentligen, fast det hade varit skönt att ha bil till bröllopet nästa helg. Sen kommer mamma och pappa ändå ner veckan därpå när vi ska flytta.

Var är bilen?

Ja den frågan ställde jag mig när jag äntligen krånglat mig bort till bilen för att åka till föräldragruppen och babysimmet. När jag gick runt hörnet på garaget så stod inte bilen där. Huh? Det tog en stund innan jag fattade att den hade blivit snodd. Vilken tur att jag tog med barnvagnen för det var bara att skutta på spårvagnen och åka iväg så att jag inte kom försent. Vi som skulle hämtat lådor på D's jobb idag, jaja det får bli nån annan gång. Antons bilstol satt ju också kvar i bilen, vilket är mindre bra, men det får vi nog ut på försäkringen, eller ja det är pappas försäkring tekniskt sett. Så det blir till att fixa en ny stol nån gång, troligtvis när vi flyttar, annars får han åka spårvagn och buss til den nya lägenheten :)

Tur att vi inte har planerat nån långresa innan vi flyttar iallafall :)

Nu är vi iallafall hemma och softar. Vi var för trötta och lata för att göra mat efter badet så vi köpte pizza. Det var gott! Ska bli spännande att se vem som åker ut i Idol ikväll. Ha det gött!

Bad

Funderar på om det är så bra att gå på babysimmet idag. Jag kommer absolut inte att bada för jag är jätteförkyld och hostar, men frågan är hur frisk Anton är. Han verkar vara näst intill återställd, men det är så svårt att veta. Han låter lite täppt i näsan fortfarande dock. Vad svårt! Tror inte det blir nån föräldragrupp för oss idag dock, dels krockar det med simmet, dels är jag förkyld så det skulle antagligen smitta ner alla andra. Inte så smart.

Snörvel, snörvel. Hoppas att jag kan gå på grejen imorrn bara. Det var såå längesen jag träffade henne nu.

Vatten

Det är nästa partygrej för Anton. Han blir helt till sig i trasorna när han får se en vattenflaska, glas och nappflaska med vatten i. Och det måste naturligtvis smakas på :)

Inte roligt alls

UUUrrrkkk! Nu vill jag inte va sjuk längre!! Men det dröjer nog inte länge förrän man får kräksjukan heller för det har dom på D's jobb nu. Orkar inte göra så mycket mer just nu än att tvätta och titta på fina lejon (leonberger) på internet. Nån gång i framtiden när vi har mer tid, ork och plats så skulle jag vilja ha ett lejon, men än så länge får man bara drömma om dom.

Jodå, jodå

Såklart att man blir sjuk! Anton hostar och rosslar mest hela tiden, när han inte sover förstås. Jag hostar inte, men jag har satans ont i halsen och lite snuvig så jag lär väl börja hosta snart jag också.... Så jag har fått ställa in både BVC-besök och tandläkaren idag. Vi får väl se om det blir bättre framåt fredag för då har vi ju babysimmet som vi inte vill missa. Ska ju kanske få dyka för första gången då om Anton är redo.
Jaja, jag får väl packa en låda eller två istället då  =) Och städa kanske man skulle göra, ser för jävligt ut här faktiskt med allt som man drar fram ur lådorna inför flytten.


Fars dag idag!

Idag har det varit Fars dag! D's första och det firade vi i Kinna. Vi åkte dit redan igår och beställde köksbord och stolar på Möbler i Mark eller vad det nu heter. Sen kollade vi lite på överdrag till soffan, men skippade det så länge. Vi fick ju aldrig tag på dom som har den nya lägenheten förra veckan så vi kunde inte åka dit och ta nåra kort. Så jag får väl chansa på att det är två fönster i det stora rummet. Sen kanske man kan vänta med matta och sånt tills senare när man vet vad det är för färger.

Idag firade vi ju som sagt Fars dag och jag gav D en sån där nyckelring med flashminne och bildvisare så att han kan ha med bilder på mig och Anton vart han än går. Det var väl smart! Jag såg även att det fanns fotoramar med sånt inbyggt också, men dom kostade ju uppemot 500 spänn. Inte riktigt vad man vill betala för en fars dags- present, inte än iallafall. Nu är vi iallafall hemma och softar och har precis kollat klart på "the F word".
Hade varit kul att gå till Glädjebubblan imorrn, men jag lite trött efter den senaste veckan och Anton har börjat hosta lite. Kanske inte är så bra att träffa dom andra då om det skulle va nått dumt. Vi får väl fråga Ingrid på tisdag när det är längd och vikt och vaccination igen. Vilket påminner mig om att det kanske är dags att kolla upp det här med pneumokockvaccinet..... Jaja, godnatt allihopa och ha en bra dag!

Vilken dag!!

Började rätt bra med att Anton var jätteglad en timme på morgonen, sen brakade helvetet lös nästan. Då började han skrika och skrika och skrika, i en och en halv timme! Det var nästan så att jag ringde till D så att han fick åka hem och ta över, men precis när det var som värst somnade Anton av utmattning tror jag. Då var jag så lagom sugen på att åka och babysimma kan man lugnt påstå. Men när jag fått i mig lite mat och fått sitta och ta det lugnt ett tag så blev det bättre. Det är ett litet projekt att ta sig nånstans med Anton iallafall. Var ju tvungen att ha med både bilstol och vagn ifall bilen inte skulle starta så att vi hade blivit tvungna att ta spårvagnen. Lassade in allt och bilen funkade som den skulle! Den är lite knepig att köra, men det gick hyfsat bra iallafall.
Väl där gick jag in till det högra omklädningsrummet, men då sa våran ledare till mig att där får bara ledare och personal klä om. Så det var bara att packa ihop allt och dra det tvärs över gången till där vi brukar byta om. Vi hade gott om tid på oss den här gången, inte som förra gången när morsan var med och bilen inte startade : ) Vi tränade mer på att hälla vatten över huvudet på dom, körde lite slalom, delfingreppet och klykgreppet. Det var inte den gladaste Anton man hade sett, men några smil fick man ju se ändå. Speciellt när han ser pappa.
Nu sover Anton så sött i vagnen och jag väntar på att D ska komma hem efter jobbet. Han måste tydligen jobba över idag igen... Hemma vid sju, men med en pizza i handen förhoppningsvis =)

Ha en bra helg så återkommer vi när vi är hemma från Kinna igen!

Biodag

Idag var det dags för den tredje bion för mig och Anton. David tog lite sovmorgon och åkte in samtidigt som oss, sen träffade vi Malin och Hugo vid SKF för dom skulle också med. Dagens film var "Vicky, Cristina, Barcelona" av Woody Allen tror jag. Jag tycker den var rätt bra faktiskt. Handlade om två tjejer som åkte på semester till Barcelona och träffade en snygg spanjor och detta utvecklar sig och blir riktigt roligt till slut. Efter filmen träffade vi Mona vid norska kyrkan och gick till åhlens och åt lunch. Sen fönstershoppade vi lite och åkte hem igen. Nu är jag lagom mosig i huvvet och benen, ska bli skönt med lite mat sen när D kommer hem.

God bless america!

En historisk dag för USA. En svart president äntrar för första gången Vita huset. Hoppas att han kommer bli en bra president och att han håller det mesta av vad han lovat iallafall. Jag måste ändå säga att USA's röstningsförfarande är en smula förvirrande och onödigt krångligt. Varför måste dom räkna om i delegatsröster? Som att vi skulle låta varje län ha ett antal röster och den som vinner i det länet vinner alla röster från länet. Men han vann ju även om man räknar antalet personröster, fast "bara" med 51% mot 49%. Vi får väl se hur det blir helt enkelt.

Godmorgon och ha en bra dag allihopa!

Träff

Idag hade vi träff med föräldragruppen på BVC igen. Vi pratade mycket om mat och infektioner. Jag låter ju Anton smaka på päronpuré denna veckan och det är jättepopulärt än så länge. Åsså fick vi en massa papper om mat och olika typiska sjukdomar dom kan ha nu det första året iallafall. Efteråt kom vi överens om att fika på måndag på Glädjebubblan. Det ska bli kul och se hur det är där. Ryktas ju om att det är ett väldigt barnvänligt fik i allafall så det måste vi ju testa! Så nu är det nått varje dag ända tills på onsdag nästa vecka då vi inte har nått inplanerat, då räknar jag in diverse tvättider och annat.

Till helgen är det fars dag och då åker vi till Kinna över natten för att fira det. Det blir ju D's första fars dag och gissa om jag har hittat en bra present till honom! Men det är en hemlis ifall han får för sig att läsa den här bloggen (fat chance!).

Ny vecka

Nu är et måndag igen.... Helgen går ju alldeles för fort egentligen. Men å andra sidan så har vi ju njutit av varje sekund. I fredags badade vi alla tre badkar. Det var jättemysigt. Vi har ätit tacos och kycklingsallad och den sedvanliga helgpizzan. Vi har dock intepackat en enda låda, vilken var lite dumt eftersom jag har saker planerade varje helg framöver. Men bara man sätter igång så borde det gå ganska fort ändå. Dom som har lägenheten nu flyttar ut den 24 nov så vi ska flytta in på helgen samma vecka tänkte vi. Får se om vi kan övertala lite kompisar att hjälpa till också, bla för att bära ner soffan åtta våningar eftersom den inte kommer in i hissen. Uscha!

Morgonstund

Sitter och njuter av att få vara lite själv så här på morgonen. Både Anton och D sover som små stockar. Tuss försöker städa efter Curry som hade spytt på mattan i natt och jag sitter framför datorn och leker ordyatsi på engelska. Livet är härligt ibland.

RSS 2.0