Allhelgona

Det är egentligen på sin plats att tända ett ljus eller två för dom människor och djur som stått mig nära men som gått bort. Jag avstår dock eftersom jag har två helt orädda katter som viftar med svansar och annan päls över ljusen så att de orsaka smärre eldsvådor på köpet. Istället gör jag det i tanken.
Morfar, som gick bort i cancer för ett par år sedan, även om vi inte hade den bästa relationen så saknar jag dig och önskar att jag kunde hälsa på din grav oftare. Anton fick aldrig träffa dig, men jag kommer att berätta för honom vem du var när han blir lite större.
Cowboy och pôjken, hunden och katten som för alltid kommer att ha en plats hos mig. Ni var speciella.Katten som trodde han var hund och hunden som alltid hade koll på oss.

Nu blev det ett väldigt sorgligt inlägg, men det är ju trots allt allhelgona då man ska komma ihåg sina förfäder. Puss och kram på er allihop och sköt om er.


Tandläkarn

Sitter och väntar på att tandläkarmottagningen ska ringa upp mig, vet inte riktigt vad man bör känna inför det..... Har ju inte varit där på 18 månader drygt och jag har ju inte skött mina tänder så som det står på tandvårdsplanen jag fick när jag började med Frisktandvården. Vem orkar ta tandtråd varje gång man har borstat tänderna egentligen, allvarligt talat? Eller munskölj? Hur många gånger har ni sköljt med sånt det senaste året? Jag vet att jag borde sköta dom mer än jag göra med tanke på att vi har en historik med inflammationer i släkten, men det är svårt att hålla sig till det.

Snart, snart!

Nu är det bara en månad kvar tills vi får nycklarna till den nya lägenheten! Märks det att jag räknar ner? :) Längar så mycket.

Idag och igår har jag suttit i telefon och adressändrat telefon, el, hemförsäkring och adressändring. Ska bort till BoButiken och bråka lite om en faktura som dom skickat till fel adress och som dom tycker vi ska betala inkassoavgift på. Det tänker jag inte gå med på när det är deras fel. Dessutom har dom med stor sannolikhet skickat novemberfakturan till fel adress också för den har vi inte heller fått. Grrr!

Nä, dusch och lunch var det ja. Hej hopp!

Brandvägg (Firewall) eller...

Idag läste jag ett inlägg som hade denna bilden:


Gissa om jag associerade till en viss katt här hemma då :) Tuss har en  benägenhet att lägga sig mitt framför allt som finns så att man ska se henne och gosigosa med henne med en gång.

Mos

Idag har vi slappat igen, vädret var inte alltför upphetsande på fm så vi stannade inne och spelade wow och surfade på facebook och vimedbarn. Anton fick lite broccoli/morot-puré idag igen och det verkar accepteras ganska bra. Ska nog börja ge honom lite gröt på kvällarna snart så att han kanske somnar för natten tidigare. För dom som vill göra eget mos, men har lite dålig fantasi kan jag rekommendera "Andra Mosboken" som ger förslag på recept och från vilken ålder man kan prova vad.
Vi provar även de nya kläderna jag köpte från Trikodil nu på kvällskvisten nu när vi tvättar. De är lite lösa i resåren bak och man kan inte reglera halsvidden, men annars sitter de bra.

Den vintertid nu kommer..

I natt var det dags att ställa om klockan. Jag struntade i det och gör det nån gång under dagen, busigt va? :) Anton vaknade halv tio, sommartid så han sov liiite längre än vanligt men då var han ju också jättegrinig igår em och kväll. Ska försöka lägga ut lite mer bilder från veckan med mamma på bildsidan men det får bli när jag kan hi-jacka D's dator för han har sladden till kameran.
Igår packade vi 3 lådor till med köksgrejer och badrumsgrejer. Det syns knappt att man har packat nått eftersom det mesta ligger i skåpen för jämnan.
Det är tur att Anton har ett bra morronhumör, det är sällan han är ledsen på morgonen och idag vaknade vi till ljuvt joller igen :) Idag ska vi nog inte hitta på nått heller, det är lite dåligt väder. Blåser och regnar, så jag tror vi stannar inne och tittar på One tree hill eller nått, vi får se.

I'm swimming in the rain....

Babysim dags idag igen då. Vi tog det rätt så lugnt fram tills att vi skulle åka så vi gjorde oss i ordning vid halv två ungefär. Väl nere vid morsans bil, packat in allt i bilen, morsan krånglat sig över till förarsätet eftersom bilen bredvid hade ställt sig ungefär 1 cm från våran, så lät det "klick, klick,klick, klick" när hon försökte starta den. Morsan blev irriterad och stressad, jag ska väl inte sticka under stolen med att jag också blev en smula stressad. Vi skyndade bort till våran bil som stod borta på våran parkering, packade in allt och skulle starta bilen. Inte då. Fick gasa och hålla på en bra stund innan tändningen tog så att den kunde starta bilen. Gasade lite extra när jag körde sakta för att den inte skulle korka för oss. Väl på väg ner till stan började en konstig lampa lysa i instrumentbrädan. Morsan ryckte raskt upp instruktionsboken och sa att det betydde att det var fel på avgasreningen(!). Vi körde iallafall vidare för vi hade verkligen inte tid att stanna och kolla om det var allvarligt (typ om avgasröret höll på att lämna oss).
Vi babysimmade iallafall och David var lite sen, men han hann iallafall va där en kvart eller så. Mamma satt på kanten och lekte pressfotograf, blev en del bilder att lägga upp på bildsidan.
Väl hemma igen köpte vi ett nytt batteri och motorolja till bilen. Mamma ringde till pappa som guidade henne till hur man skulle göra för att byta batteriet. Sen packade hon in allt i bilen och åkte hem till Arvika igen efter att ha fått sig en stärkande kopp kaffe.
Allt blev ju bra till slut, men det var lite för mycket på en dag för att det skulle kännas lugnt :) Nu sover iallafall lillfisen efter en liten stunds ledsenhet. Imorrn ska vi nog ta det väääldigt lugnt och ta igen oss efter den här väldigt roliga men intensiva veckan.
Natti natti!

Rallybrudar

Igår åkte jag och mamma spårvagn in till stan och gick på barnvagnsbio med några tjejer ur mammagruppen. Det var jättetrevligt att få träffa dem. Det är ju inte så ofta man gör det. Vi fick som vanligt en olivtvål, havregröt och matningssked så nu har jag tre av varje hemma i skåpet. Filmen hette Rallybrudar och den är inspelad i Torsby. Inte världens höjdarfilm, men det är ju inte bara filmen man är där för att se. Efter det gick vi och åt lunch på Eva's Paley på Avenyn och shoppade till Anton på Kapp Ahl. Han sov sig igenom senare halvan av filmen och hela cafébesöket, men vaknade i butiken så jag smög in i ett provrum och gav honom lite mat och bytte blöja på honom. Då blev han genast mycket gladare. Han fick två bodys och ett par byxor från Kaxs.
Väl hemma bjöds det på pizza  och mamma svängde lätt ihop en äppelpaj till efterrätt. Mums för hemmaodlade äpplen.

Onsdag

Nu när mamma var här passade vi på att göra en hel del. I onsdags åkte vi till Allum och shoppade litegrann. Jag köpte en väldigt snygg festklänning i silver som jag tänkte ha på Jennys bröllop i november. Hittade ingen naturfärgad amningsbh dock. Får kolla om jag hittar en på nätet kanske. Mamma hittade ett par jättesnygga svarta stövlar åsså åt vi en liten burgare med fruktsallad på MAX. Mycket gott var det. På kvällen åkte vi in till stan och åt på en mexikansk restaurang med D och R. Sen var det nattinatti.

Fiskar

Hör upp, hör upp! Idag var en historisk dag i Kortedala. För första gången på mycket länge gjorde jag fisk i ugn. Denna tillagades med apelsin, oliver(!) och en sås gjord på passerade tomater, vitlök, rosmarin och apelsinjuice. Det var rätt så ok smak. David tyckte inte det var ett under av smakupplevelse, men det gick ner i allafall. Jag vågade till och med smaka på ett par oliver(!). Nu sitter vi och tar det lite lugnt så här på kvällskvisten och laddar upp inför imorrn när mamma kommer och hälsar på ett par dagar.

2 lådor till packade

Nu har vi packat det mesta i linneskåpet. Det blev två lådor och lite till om man tar med de sakerna vi inte packade. Fy fasen vad plats allting tar. Skulle inte förvåna mig om det blir upp mot 40 lådor till slut, usch! Måste nog fråga om farsan har en säckkärra man kan låna när vi flyttar  så går det lite fortare.
Ja just det, vi skulle kanske ha åkt och mätt och fotat i lägenheten vi ska flytta till, men det har inte blivit av. Får se om vi kanske tar det nästa vecka.

Härliga lördag

Idag är vi väl förtjänta av att ta det lite lugnt. Blev helt slut efter babysimmet igår alltså. Jag gick och la mig vid halv elva, lite tidigare än vanligt. Det gjorde även Anton. Han blev dock inte så trött som jag trodde att han skulle bli.
Ska nog ta oss en liten promenad sen iallfall. Tänkte laga en gryta på älg och enbär sen, men det får bli middag. TIll lunch har vi ingen aning om vad vi ska äta, samma dilemma hela tiden. Fantasin är inte riktigt på topp.

Babysimmat!

Idag var första gången på babysimmet. Hur kul som helst måste jag säga. Vi lärde oss hur vi skulle hålla Anton på mage och på rygg. Tror han tyckte bäst om magläget för han tittade runt hur mycket som helst och jollrade. Helt klart värt pengarna än så länge. Bara 6 gånger kvar dock. Nästa fredag kanske mamma kan följa med om hon fortfarande är kvar här nere.

Äta morot!

Idag kokade jag lite morötter och mixade med lite vatten. Sen fick Anton sitta i babysittern och äta spotta ut ett par teskedar. Det gick väl hyfsat bra, han gjorde lite sura miner och man såg riktigt vad han tänkte, men det mesta gick väl ner egentligen. Vi ska väl fortsätta ett par dagar till med den dieten för att se om han tål grejerna. Sen blir det väl potatis eller broccoli kanske, eller varva med nån frukt kanske.

Bada och skratta!

Idag var det min tur att bada i badkaret med Anton. Det var jättemysigt och vi had jätteroligt! Nu när vi myser med pyamaserna på så fick vi ett litet skratt från våram väldigt glade son. Förut har det ju bara varit "heeee, huuuiii" osv men nu var det  mer "hehehe". Han tycker det är hur kul som helst att sätta tungan mellan läpparna/tänderna och blåsa lite. Typ "pruttljud". Mycket roande för unge herrn. "aaoouujjaaaee" lät det alldeles nyss här :) ibland blir det långa haranger med vokaler.
Imorrn är det dags för babysim för första gången. Ska bli kul att se hur det är. Antons badbyxor är ju bara för söta!

Lite trött

Idag känner jag mig lite trött, vet inte varför men jag kanske sover för dåligt. Kanske håller jag på att bli förkyld igen....
Tänkte äta lite falukorv och mackisar idag, budgetlunch :) men det är slut på infrysta middagarna nu så man får ta det man har då. Har packat den andra lådan nu. La ner nästan alla kläder som hängde på hängare och lite böcker i en låda. Kan va bra att sprida ut böckerna lite tror jag så att inte alla kommer i samma låda för då blir det tungt :)

Tipspromenad

I helgen tog vi en kortare tripp till Kinna. Mest för att D hade köpt en ny laptop till sina föräldrar. Vi lämnade Tuss och Curry hemma och gav dem extra mycket mat innan vi åkte + att vi gömde lite mat i köket som dom fick leta upp.
Vi softade massor igår, åt kladdkaka eftersom Anton är 4 månader nu och kollade lite på galan som gick på tv. Idag gick vi upp tidigt och åt risgrynsgröt, det var längesen. Sen gjorde vi oss lugnt i ordning och gav oss ut på tipspromenad i det fina höstvädret. Anton somnade innan vi hann fram till starten, men vaknade efter halva loppet. Vi fick alla rätt så vi får väl se om man vinner nått på utslagsfrågan. Man skulle gissa hur mycket vatten det var sammanlagt i ett par olika flaskor.
Nu är vi iallafall hemma igen och laddar för kommande vecka som innehåller bvc-besök, babysim och tvätt. Man kanske får slänga in lite packningstid också. Har varit lite slapp med det, fast vi har ju rensat ut lite också.
Godnatt!

Föräldragruppen

Ja idag var det dags att träffas igen på föräldragruppen. D kunde inte komma för han hade så mycket på jobbet, sen ska han ju med när vi ska babysimma så då kommer det ju gå åt en massa sparade timmar igen.

Hugo träffade vi ju redan igår, men sen träffade vi ju även Sara och Julias lilla Sid som är 11 veckor. Det var skönt att kunna diskutera allt man undrade över och kände att man ville dela med sig av. Sixten och Neo var ju inte med för dom var ute och reste lite med sina föräldrar. Anton briljerade med att ligga på mage och prata med Sara och Hugo. Sen ville han bara stå upp en stund och till sist blev han nog lite trött för då ville han bara ligga iknät och snutta på nappen och ha lite mat.
Han somnade under regnskyddet i vagnen så fort vi kom utanför dörren, trötta lilla stackaren : )
Jag gick bort till Coop vid SKF och hittade äntligen en napphållare till napparna som far i golvet hela dagarna. No more floor for you!

Nu ikväll ska vi nog ta det lite lugnt och ladda lite inför imorrn när vi ska till Kinna och överraska dom med en "liten" present som D har köpt till dom.

Bion

Jag glömde ju helt berätta om hur bion var. När vi väntade på att dom skulle öppna kom det fram en kille och gav oss två par strumpor till bebisarna. När vi gick igenom biljettkontrollen fick vi gröt i tetra, en sked, en olivtvål och lite reklam. Allrt för att locka oss småbarnsföräldrar att shoppa mer. Filmen var svensk och handlade om två unga grannar i Fisksätra utanför stockholm. Den var väldigt charmig och väldigt typisk svensk. Den hade ganska låg budget, det syntes men den var rätt ok ändå. Det var lite svårt att höra vad dom sa ibland eftersom ljudet var nerskruvat och det var många barn i salongen, men man hängde med bra ändå i handlingen. Tror man hänger med bättre i en engelsk film dock. Ingen film jag skulle gått på annars, men det var kul att träffa Malin och Hugo i allafall. Får se om det blir nån nästa gång. Då är ju mamma antagligen  här så vi får se.

Besiktningen klar

Ja, nu har vi besiktigat lägenheten och det var inte så farligt. Trodde vi skulle få betala massor med pengar för att Curry hade kissat i köket, men han tyckte inte det var så farligt. Det är ju i hörnet och där tittar man ju inte så mycket. Hoppas att dom håller det så man inte åker på en överraskning efter nyår. Ska nog försöka ta oss en liten promenix när D behagar slita sig från jobbmailen. Det är lite kallt, men fint väder iallafall.

Nu bär det snart iväg

till barnvagnsbion. Har precis ätit frukost och ska nog väcka john blund där inne snart : ) Jag och några mammor från föräldragruppen ska gå och se Fishy. Ska bli kul att gå på bio, det har jag inte gjort sen Casino Royale hade premiär tror jag. (Ja, jag vet att det är på tok för längesen!)

Idag är det ju besiktning, är lite nervös att det ska bli skitdyrt att byta köksmattan men det är ju inget man kan göra nått åt nu ändå. Man får väl bita i det sura äpplet och punga ut med stålarna isåfall.

Fint väder

Idag tog jag Anton i vagnen, hämtade ut ett paket på torget och tog därefter en låång promenad. Vilket fint väder det är. Försökte hitta en bänk i solen att sitta på, men det fanns bara bänkar i skuggan och där är det inte så jättevarmt. När vi kom hem var vi svettiga och softade en stund i soffan och drack vatten.

Nu så.

Ja, snart är det dags för ännu en milstolpe närmare flytten. På torsdag ska vi besiktiga lägenheten. Hoppas inte byte av mattan i köket kommer kosta allt för mycket, i övrigt är det nog inte så mycket som ska åtgärdas som vi behöver betala. Får kanske lämna in en lapp med saker som ska åtgärdas till bovärden så att det fixas innan vi flyttar.

Nöjesnytt

Antons nya hobby är att titta på sina fötter. Övriga nöjen är att kolla på tv på mage, stå upp i knät och spy upp mjölk över mamma och pappa. Det sistnämnda hoppas både jag och D blir ett kortvarigt nöje, annars kommer man få hugga ner resten av regnskogen för att tillverka mängden papper som kommer gå åt till att torka upp efter honom.

Bullar!!!

Igår blev vi så sugna på bullar att vi var tvungna att köpa lite jäst och baka lite kanelbullar på kvällskvisten. Det var ju så längesen att jag nästan glömt hur man gjorde. Men gott blev det iallafall, tror vi åt 4 bullar var eller nått sånt. Det kommer bli svårt att hålla fingrarna i styr med dom godbitarna i frysen. Köpte mitt fjärde jästpaket att baka valnötsbröd av också. Denna gången ska det bli av!
Det är ju ett rätt bra tips när man är rastlös förresten, baka något. Det tar ju ett par timmar och sen måste man ju diska en massa efteråt. Då har väl större delen av dagen gått iallafall :)

Nä, nu är det dags att hänga upp tvätten. Åh vad jag längtar tills vi har en egen tvättmaskin! Vill flytta nuuuu...

Ut å åka

Idag drog vi med R till Mediamarkt så att hon skulle kunna inhandla ett styck laptop. Det blev en till slut, efter lång eftertanke. Jag hann nog gå igenom hela affären innan dom hade bestämt sig och den är på 3200 kvm. Jag tittade lite på en ny vattenkokare i borstat stål. Det fanns några att välja på, men det blev ingen idag iallafall. Sen åkte vi hem till R och tittade på hennes lägenhet, installerade datorn och åt kanelbullar eftersom det är kanelbullens dag idag.
På vägen hem köpte vi thaimat i Rosendal som var väldans god. Nu är det dock dags för lite mat igen, köttfärssås it is.

Fredag!

Mamma, man blir ju lite rastlös efter ett tag som mammaledig. Sen är man ju så sugen på att flytta så det är delvis roligt att rota igenom alla grejer man har samlat på sig under åren. Bara igår fick vi ihop 2 påsar och en låda med elsladdar, lådor och annat skit som ska slängas i återvinningen. Ännu lite mindre att flytta med sig med andra ord. Vi packade färdigt den första flyttlådan också och ställde den längst in i skrubben. Ett steg närmare flytten!
Det var ett stort hus brorsan kollat på du...7 rok, det hade nog inte jag ens orkat kolla på  =)

Nä nu måste jag nog gå och lägga ner den sovande myspysen i sängen.

Städa ut

Vi har börjat lite smått med att städa ut en massa skit som vi sparat på i 8 år om inte mer. Tror och hoppas att det kommer bli ett väsentligt antal lådor mindre att flytta till den nya lägenheten. Fasen vad mycket onödigt man kan spara på som man glömt att man hade. D hittade en stor trave med gamla tentor från Chalmers, efter långt övervägande bestämde han sig dock för att spara skiten av nån anledning. Så nu ligger dom där i flyttlådan och nån ska få äran att flytta dom till den nya lägenheten. Andra saker som skolböcker kommer vi försöka ge bort eller sälja till nya Chalmerister som inte vet bättre. Ska bli skönt att bli av med allt vi inte behöver!

Idag ska jag nog försöka lägga ugnsplåtarna i ättiksprit och göra rent dom någorlunda. Det kommer nog inte bli lätt.

RSS 2.0