Ståingen

Jag lurar Anton lite ibland och släpper honom när han står upp. Då står han själv några sekunder och sen sätter han sig ner eller tar tag i mig när han märker att det inte var nån som höll i sign smileys. Det var väl lite pillimariskt av mig?
Nu behöver han lite löööv och så måste jag marinera köttet tills ikväll.

Nu är det klart me Kungshamn iallafall. Ska bli sjukt skönt.

Semester!

Jag kommer ha semester hela augusti i år och det ska bli så kul med både två koncerter och en vecka i Kungshamn. Ja, vi har bokat ett rum i ett hus i Kungshamn, på Fisketången, via en arbetskamrat. Det är bara preliminärbokat än så länge men han trodde inte det skulle vara några problem iallafall. Det ska bli så skönt! Då behöver vi dock ha kattvakter, men både mina och D's föräldrar kommer ju ner veckan innan och faster R bor ju här i Gbg så nån borde ju kunna förbarma sig över dom tycker man ju decompression sickness

Nu behöver vi dock packa och göra iordning inför imorrn så att det inte blir för stressigt när vi ska upp till Arvika och sådär på fredag.

29 april

Idag var det riktigt plågsamt att jobba när man såg hur fint vädret var ute. Men vi tog oss en promenad till gamlestadstorget och köpte oss en varsin glass på lunchen som plåster på såren. När jag slutade cyklade jag hem i shorts och t-shirt, gott. D hade njutit ganska mycket idag han också. De hade gått med grannen bort till öppna förskolan i partille och träffat de andra mammorna. Sen hade de ätit sushi och sen hade de gått hem igen. Det kändes som en riktig sommardag idag iallafall.

Med i tävling om superfina skor


Jag tävlar om två presentkort värda 500kr styck hos Vincent shoe store
i Nikitas blogg. Tävla HÄR du med!


Slottsskogen

Vi tog beslutet att vi skulle åka till Slottsskogen till slut iallafall. Och det var nog rätt beslut. Lite mycket folk, men annars väldigt trevligt. Vi började med att äta thai-take away från en av restaurangerna runt Skanstorget mitt på en av gräsmattorna under tiden Anton sov. Han vaknade dock innan vi var färdiga och ville naturligtvis upp och kolla var han hade hamnat nånstans. Sen gick vi bort till djurgårdarna och sälarna. De tittade vi på under tiden de fick mat och det var jättekul.

Sen gick vi upp till älgarna och spanade in dom

Sen gick vi till djurgårdarna och spanade in både får, getter, hängbuksvin och kaniner. Några av killingarna var bara 2 dagar gamla, de uppe till höger i bilden. Så söööta!!!

Efteråt varvade vi ner på gräsmattan nere vid fågeldammarna. Anton varvade dock inte ner så mycket utan skulle hela tiden känna på gräset, jaga mammas kamera eller prova pappas solglasögon.


-Är du färdig nu lr? Jag har annat att spana på.


Ja, det var en riktigt skön dag faktiskt. Blev ett stopp på 4-gott när vi ändå var i närheten också. Sen köpte vi hem grillmat och gjorde pastasallad och tzatziki till det. Gott! Jag hämtade även upp paketet jag handlat på Ellos med duken till vårat bord som var riktigt häftig.

Ska nog se färdigt filmen Rocky Balboa, sen blir det kudden!


Det tog 4 år...

innan jag kom på hur jag skulle göra för att filma och spela upp filmen med min kompakta digitalkamera. Heja mig! Men nu blir det nog film så det räcker och blir över. Fast jag måste nog kolla upp om det går att filma längre än 20 sekunder åt gången för annars blir det väldans korta filmer...Jaja, jag testade iallafall att filma Anton en liten snutt, men jag var tvungen att ladda kameran nu så ni kanske får se den senare.
Idag är det ju så väldans fint väder och varmt dessutom. Vi får nog hitta på nått ute känns det som . Men vad skulle det va? Kanske slottsskogen? eller Delsjön eller kanske Galaxen uppe vid Lidl. Där har dom ju en stadslantgård. Kanske kan va roligt för Anton.

Ha det gott!

Nästan sommar!?

Idag skulle man nästan kunna tro att sommaren närmar sig. 16 grader i skuggan och varm vind! Har ingen sol på balkongen än dock så det får vänta lite. Anton sover ju nu så jag passar på att ta det lite lugnt. Det börjar bli riktigt grönt utanför fönstret också. Och vitsipporna har slagit ut för länge sen.
Hmm, jag har ju inte plockat ner påskriset än ju. Men det kanske inte gör så mycket, det är ju rätt så fint där det står på bordet.
Undrar vad man ska hitta på i helgen då. Har varit lite sugen på att åka till nån djurpark eller lantgård med anton ett tag nu, men han kanske är för liten än. Kanske får börja med Slottskogen eller nått sånt. Inget hustittande denna helgen, men efter nästa helg blir det nog det. Hittade ett fint radhus på Hisingen som vi kanske åker och kollar på då.

Tråkigt väder...

Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på faktiskt. Anton är väldigt rastlös och vill sitta i knä en hel del. Sen är det riktigt sunkväder så vi kan inte gå ut och leka i sandlådan heller... Sen har det inte kommit upp nått mer hus på hemnet heller så jag har inget att sitta och drömma om heller... Jag fick iofs över 30'000 poång på GEo Challenge på Facebook, yey, or not.. Get a life som många skulle ha sagt. Kanske kan kolla om jag kan rensa bort nån låda till i Antons rum... Lite svårt å greja när han vill va med och greja hela tiden dock. D kommer väl snart hem iofs. Han började ju klockan fyra imorse för dom skulle flytta servrar idag.

Sista huset denna veckan

Idag var vi och kollade på ett radhus till här i närheten. Det var nog det minsta vi har kollat på hittills. Det var byggt -62, men var ganska mycket renoverat. De hade byggt bort balkongen på övervåningen och istället gjort lite större sovrum. Vardagsrummet var inte heller så väldans stort, men det räcker. Det var ingen tvättstuga utan man hade tvättmaskin och torktumlare i nedre badrummet istället, som vi har nu. Trådgården låg i sydvästläge så det blir ju en hel del sol där.
Får se vad vi gör. Vi har inte diskuterat det så mycket än.

Pippilotta-tävling!

"Jag är med i utlottningen om ett presentkort från Pippilotta hos Tant Ulrika. Var med HÄR du oxå!"


Ett i raden

Idag var vi på ytterligare en husvisning. Jättefint ändradhus på andra sidan Utbyvägen. Dock så låg det precis vid vägen ner till industriområdet och man hörde E20 väldigt tydligt , iallafall utomhus. Det hördes inte så mycket inne. Det var nästan helt nyrenoverat i hela huset, carport med förråd och friköpt tomt. Ett fullkomligt ok hus om man bortser från vägen. Men vi får se hur vi gör framöver. Nu har vi ju tittat på massor av hus och vet ungefär hur vi skulle vilja ha det, men eftersom D vill vänta och se hur företaget går som han jobbar på så blir det nog en liten paus i husletandet framöver. Eller iallafall bara gå på de som verkligen är intressanta. Annars kommer jag bara att bli besviken och mentalt slut känner jag. För att höra nej hela tiden på hus som jag skulle velat köpa eller iallafall budat på är jobbigt.
Bla, bla, bla..... ja, ja det låter nog värre än vad det är kanske. Skönt att skriva av sig frustrationen iallafall...

Nu ska här sovas!
Godnatt

BVC-kontroll

Glömde ju berätta att Anton och hans pappa var på 10-månaderskontroll på bvc igår. Han har ökat ok i vikt sen förra gången, ett halvkilo ungefär. Och längden var väl ganska ok den med. Allstå: 8,5 kg och 72,5 cm lång.
Nu ska här ätas och sen skulle D bort och kika på några som spelar irländsk fotboll. Jag får nog åka bort och handla blöjor kanske, om inte vi gör det imorrn istället...

Tallrikshylla sökes

Jag har surfat lite på inredning till Antons rum ett tag nu och då såg jag en tallrikshylla som skulle va jättebra som bokhylla. Om det finns knoppar under är det bara ett plus för då kan man ju hänga kläder där också. Den får gärna ha lite former, inte helt rak och färgen spelar ju ingen roll eftersom det går att ändra lätt. Är det nån som vill bli av med en så hör av er via kommentarsfältet!

Nästa hus till rakning

Idag var vi och kollade på det tredje huset på mindre än en vecka. Och oj, vad fint det var. Jag har ju så lätt för att fastna för hus så det är ju hyfsat bra att D ändå är lite återhållsam. Annars hade jag nog budat på många av de vi tittat på fighting smileys
Det var ett fristående hus och hade ganska öppen planlösning på övre planet. Ett av sovrummen låg även där. På bottenplan, eller källarplan, fanns badrummet, två sovrum och tvättstuga/förråd. Sen fanns det en liten friggebood på tomten och garage i anslutning till huset. Jag tyckte nog ganska mycket om det huset också även om man tyckte att ytorna i källaren inte utnyttjades helt på rätt sätt. Annars var det bra renoverat och så. Det behövdes målas lite på en gavel och det hade inte gjorts dränering på den sidan som garaget var på.
Vi har mycket att fundera på nu känns det som.happy smileys
Sen har vi ju ytterligare ett hus att titta på på torsdag. Gaaaaahhhh!

Imorrn tror jag nog att jag åker till öppna förskolan iallafall....

Husvisning igen!

Anledningen till att vi var tvungna att åka hem igår var att vi skulle på husvisning idag vid lunchtid ungefär. Hade blivit tight annars! Jo, huset var det ju jag skulle blogga om.
Även detta radhuset var på gångavstånd från lägenheten. På utsidan ungefär som det vi tittade på nere vid pizzerian, men jag tyckte mycket mer om detta måste jag säga. Det låg lite längre från vägen och var även detta ett gavelradhus. Ganska nytt kök och golven var jättesnygga. Bastu och badkar i källaren. Det fanns även matkällare och myshörna där. Tre sovrum på övervåningen som var lagom stora. Altan på både fram och baksidan. Lite större tomt än de andra husen i längan och förtur till kallgarage som kostade 1000 kr om året. Jag är nog lite intresserad faktiskt. SOm i nästan alla hus vi kollat i så är det inte så jättestort kök, vilket kanske är ett litet minus, men det ligger ju så nära vardagsrummet så det kanske inte gör så mycket. Sen har de ju en andra visning på onsdag så vi kanske går dit då också.
Fundera, fundera...

Nya tänder på G!

Nu vet vi varför Anton har varit liiiite kinkig hela helgen. Han håller på att få tand tre uppe i överkäken nu. Tror att det är ena hörntanden eller den bredvid som behagar titta fram såhär i soltider. Tror dock inte att de övriga bissingarna där uppe lär vänta särskilt länge på sig heller för de syns lite de också, men vi får se. En tand i taget.scuba diving in Bali

Härlig påsk

Nu är snart påsken slut, men oj så fint det har varit. Vi åkte ju som sagt hem till D's föräldrar i Kinna och mös i vårsolen hela helgen. Vi åkte dit på fredan och badade i deras bubbelbadkar eftersom vi inte har ett eget. På lördan hälsade vi på D´s faster och åt en otroligt god 3-rätters påsklunch med halva släkten. D´s farmor var förstås med och eftersom det var hennes 85-åriga födelsedag så blev det allsång och hurra-rop till kaffet ute på den soliga altanen. Det var så varmt så vi satt i kortärmat allihopa. Anton sov under halva middan och var glad som en sol när han vaknade.
Senare på kvällen kom D´s morbror med familj och hälsade på. Och som alltid hade vi mycket roligt. smilies
På söndan slappade jag och Anton på gräsmattan under tiden de andra hämtade stora stockar från skogen eller städade i trädgården. De eldade lite gräs längs med kanten på gräsmattan också, vilket var mycket intressant enligt Anton.
Nu är vi iallafall hemma igen och har gjort massor med saker idag igen så man är lite trött.

Glad Påsk!

Imorrn åker vi till Kinna och firar påsk med mina svärföräldrar så under tiden lär jag nog inte blogga så mycket. Just nu ligger Anton i vagnen ute på balkongen och sussar sött. an lär väl vakna snart eller så får jag väcka honom för han har sovit en och en halv timme nu. Se där, nu rör det nog på sig där ute.... Kanske bara var lite ryckningar scuba diving in sharm el sheikh

Idag ska vi bort till pizzerian och kolla på en fristående villa. Det är nog mest för att se hur det ser ut och så där. Om man skulle kunna tänka sig ett sånt hus eller inte. Utgående från bilderna så kanske detta huset inte passar oss perfekt, men det är ändå intressant att kolla ifall man skulle kunna tänka sig ett liknande hus senare. Sen på måndag är det en visning till nere vid pizzerian, ett radhus. På tisdag ytterligare en fristående villa borta vid macken och på torsdag ett radhus längs busslinjen upp till bergsjön. Ska bli både jobbigt och roligt. Det blir mycket att titta på iallafall. Efter denna veckan blir det 9 hus vi har tittat på och då borde man ju veta vad man är ute efter lite grann, får se hur D känner sig efter dessa objekten. Han är ju till naturen väldigt osäker på inköp och större förändringar, oavsett pris och omfattning. Det ska grunnas och tänkas i evigheter.

Motvind

Det var det på vägen hem. Heela vägen... Att det kan finnas så mycket motvind. Nästan så att Gbg tar över titeln "Motvindens stad" från Örebro tycker jag faktiskt. Så nu är jag duktigt mör i benen och har lite huvudvärk. Hur ska man orka med resten av kvällen :) Just nu försöker iallafall Tuss hitta en bekväm plats mellan mig och tangentbordet. Går sådär faktiskt sign smileys

Senare ikväll blir det elitseriedfinal i ishockeyn också. Det ska verkligen bli spännande. Jag hejar ju som vanligt på Färjestad och än så länge ser det ju bra ut iallafall.

Njae

Som sagt så var vi ju på två husvisningar igår. Det första var inte alls intressant när man väl kom innanför dörren. Allt var gammalt och så luktade det gammal jordkällare. Vilket ofta tyder på att det är nån större fuktskada nånstans, har jag hört iallafall. Så det blev det inte. Sen var vi och kollade på ett nyare radhus i Mellby. Det var jättemysigt område och radhusets skick var det inget fel på. Det som skulle kunna vara lite minus är att övervåningen var inte så stor och att priset kanske var en aning högt. Men det kostar nog så mycket med den standarden här omkring. D är fortfarande väldigt osäker på allt detta än och han vill gärna vänta med själva köpandet tills det är lite säkrare på jobbet. Såå, det blir nog inget med detta huset heller. Men vi får väl leta vidare efter nått annat. Det är ju inte direkt så att det fattas objekt att titta på än så länge iallafall....

Åh, nya hus imorrn!

Imorrn är det dags att kolla på två hus till. Jag är spänd av förväntan och hoppas faktiskt att ett av dom ska vara "nått att satsa på". Men hittills har ju D varit som en bromskloss så vi får väl se vad min rationella hälft säger om morgondagens objekt. Sen blir det lite städ och sen kommer våra kompisar som hjälpte oss i flytten och vill testa att baka pizza på bakstenen. Det ska bli kul.
Nu blir det nattinatti!

Ny cykel

Nu har jag fixat mig en cykel som jag kan ha till jobbet på måndag. Inga fler bussturer, har jag tänkt mig iallafall scuba diving
Blev en 3-växlad cykel med lite mer upprätt åkställning. Nästan som morsans gamla cykel fast med ett rakare styre. Ett mellanting mellan en Kronans och en citybike. Så nu blir det åka av!

Lite ljusare =)

Jo, till slut blev vädret faktiskt mycket bättre. På eftermiddagem tittade till och med solen fram.
Det blev en del städat också. Jag diskade allt och torkade rent köket. Sen gjorde jag rent runt kattmatskålarna i badrummet. Sen badade både jag och Anton.
På eftermiddan gick vi över till grannen och fikade lite. Både Anton och H var på sitt bästa humör och lekte en massa bredvid varandra. Så vi fick sitta och prata en hel del utan att behöva ha dem i knät eller springa efter dem =)

Nu har iallafall D kommit hem från Stockholm och det känns riktigt skönt att kunna slappna av lite igen. Imorrn funderar jag på att åka och kolla på cyklar. Eftersom det är hyfsat nära till jobbet och inga backar så har jag tänkt börja cykla snart. Då krävs ju naturligtvis en cykel, så det blir nog en tripp till den affären inne i stan som säljer polisens hittegods. Om inte det finns nån där så får jag se om jag kanske åker till nån annan cykelaffär och kollar om det finns nått av intresse.

Grått

Usch vilket ruggväder det blev idag då.... Då blir det inget solande på balkongen som det var tänkt. Undrar vad vi ska hitta på idag då. Blir kanske en sväng in till grannen på fika nån gång på eftermiddan eller så. Beror lite på hur och när och så.

Igår var det ju som sagt väldigt fint väder och jag och Tuss gick ut och solade lite på balkongen när Anton sov.


Medans vi var ute satt Curry på insidan och tvekade. Hon kommer nog aldrig bli en utekatt.


Sen bakade vi ju naan-bröd i måndags tror jag. De blev jättegoda och det hjälper ju en hel del med baksten måste jag säga! Så här såg dom ut när dom var färdiga:

Är lite sugen på kladdkaka, men det har blivit lite väl mycket sött på sistone. Igår var första dagen på länge som jag inte satte i mig nått sött alls och det kändes jättebra. Det är kanske dags för en avhållningsvecka/månad så man får ut det värsta suget ur kroppen. Man märker ju på midjemåttet att det inte är bra att äta så mycket godis.

Ha det bra i det sunkiga vädret!


Galen...

Nästan iallafall.... Vissa dagar skriker Anton lungorna hesa om jag sätter ner honom på golvet ens en sekund. Idag är en sån dag. Det kanske är dags att ta en promenad, då brukar det gå bra iallafall. När det är så fint väder som det är idag så är det ju bara skönt att gå ut också   smoking alternative Riktigt vårväder alltså! Finns det några bra djurgårdar som man kan åka till och titta på djur? Hade tänkt åka till Cykelkungen och kollat in hittegodscyklarna där. Vill ju cykla till jobbet, men min cykel var ju så trasig att jag körde hem den till Arvika. Den skulle kosta mer att laga än att köpa en begagnad cykel.

Idétorka

Ja, nu är D borta i Stockholm och kommer hem på fredag. Vad ska man hitta på? Mer än att ta härliga promenader i vårsolen förstås! Men jag har så svårt att komma på nått annat, skulle kanske åka på utflykt till nån härlig park eller nått?

Moln

Tittade lite på Gunila Axéns Moln-mönster. Det kanske kan va nått för Antons rum. Det finns ju i så många färger också.

Hela sortimentet finns på Färg & Forms hemsida.


Det är så svårt å hitta nått som passar, för man vill ju att det ska bli så bra som möjligt till sin lille ängel. scuba diving pictures



RSS 2.0