Shopping!

Idag har jag varit inne i stan på mellandagsrea. Jag tyckte det var rätt ok till en början, men när dagen började närma sig kväll och alla hade slutat jobba började det bli LITE mycket folk på gatorna.
Jag fick iallafall tag på ett par termovantar, en ny mössa som smiter åt runt öronen, ett par jäättesnygga svarta tighta jeans, en rockig lång t-shirt, lite underkläder och lite hårprodukter. Sen var jag bara TVUNGEN att gå till 4-Gott och handla en ½ kilos påse.. Jag har dock bara tagit två eller tre bitar ur den eftersom vi åkte direkt till Lai Thai och käkade en underbar middag. Att det kan vara sån skillnad på lunch och middags-serveringarna.
Det var egentligen meningen att D, Anton och R skulle åka till Kinna och fira farmor E på hennes födelsedag idag. Så blev det dock inte eftersom bilen vägrade starta. Då kom de hit istället så att vi kunde köpa ett batteri till bilen och de skulle ändå till Göteborg för att titta på kakel nån gång denna veckan. Tuss fick följa med hem igen också. Hon hade tydligen trivts väldigt bra med att gå ut och in som hon ville :)

Nu sitter vi och lyssnar på reprisen av Rock and Roll Hall of Fame 25 år. Många bra artister och många bra låtar. Det kommer bli en sen kväll i kväll. :)
Godnatt!

30 frågor om 2009

Fick en uppmaning från Hanna att svara på dessa 30 frågorna om 2009 nu när året snart är slut. Här kommer de:


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Massor. Köpte hus var nog det jag kommer ihåg mest.
2. Höll du några av dina nyårslöften?
Nej. Tänkte att jag skulle sluta bita på naglarna och skära ner på godis, men det gick som det brukar med dem... Kommande året ska jag börja simma iallafall.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nja, det närmsta är nog min sambos kusiner. Alla andra passade på 2008.
4. Dog någon som stod dig nära?
Ja, farfar dog i januari. (Curry tog vi bort i oktober)
5. Vilka länder besökte du?
Vi har varit hemma i Sverige i år. Fast vi var någon km från norska gränsen om det räknas :P

6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010?
En fastare mage.

7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?
28 december. Rekordmatchen i ishockey på Ullevi mellan Frölunda och Färjestad. Kändes som att jag var den enda på min läktare som hejade på Färjestad :)

8. Vad var din största framgång 2009?
Att jag bytte upp mig till ett bättre jobb.

9. Största misstaget? Att jag misslyckades med att sluta bita på naglarna. Det blev bara värre. Att gå på Madonna-konserten. Att jag inte lyckades hålla kontakten med Jenny (skämmes Jessica!)

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Jag har haft jätteont i ryggen under hösten, men i övrigt har jag varit oväntat frisk. Några förkylningar. Kommer väl få vår beskärda del när Anton börjar på dagis kan jag tänka mig :)

11. Bästa köpet?
HUSET!
12. Vad spenderade du mest pengar på?
Återigen, HUSET!

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Tja, en egen trädgård sitter ju alltid fint. U2's konsert var också en hit.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?
Alla Michael Jackson's låtar antar jag. U2's också.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Både och faktiskt.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Njutit av föräldraledigheten mer.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Ätit godis

18. Hur tillbringade du julen?
Med familjen hos min sambos föräldrar. Med en del snö denna gången!

19. Blev du kär i år?
Jag har ju redan två killar, orkar behöver inga fler just nu :)

20. Favoritprogram på TV?
Grey's Anatomy, Dexter, Överlevarna, The Big Bang Theory

21. Bästa boken du läste i år?
Odjuret (Roslund & Hellström) och Luftslottet som sprängdes delar på första platsen.

22. Största musikaliska upptäckten?
Det har varit lite tyst på den fronten.

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
En Wake Up light och en gryta.
25. Något du önskade dig men inte fick?
En mössa. Jag fick köpa en själv på mellandagsrean istället.

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
Jobbade och fick fläskfile till middag. Kladdkaka till efterrätt.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
En getaway på spa, med sköna behandlingar och god mat, utan barn :)

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?
Jeans och sliten t-shirt och hood-tröja.

29. Vem saknade du?
Familjen hemma i Arvika. Vi ses alldeles för sällan.

30. De bästa nya människorna du träffade?
Alla kollegor på nya tjänsten. (Det har varit lite av ett mellanår när det gäller nya bekantskaper dock....)

 

 


Let it snow, let it snow, let it snow

I måndags när jag jobbade och stod i så snöade det en hel del här i Göteborg. Anton och D hittade på en massa skoj och som tur är så har han fotat lite.
I bakgrunden ser man även Bocken i trädgården.
De åkte även till Universeum och hade en massa kul. Såg en massa fiskar och maneter och passade även på att köra lite lastbil.
Jag mötte upp dom där och sen gick vi till Liseberg och tittade lite och mös en stund. Det var jättemysigt med all snö. Vi köpte även en påse fudge som vi ska mumsa på lite senare när Anton äntligen har somnat. Uppdatering av julen kommer när man hittar lite tid mellan allt julfirande :)

Ännu mera kyla, men med ny frisyr!

Denna härliga kylan fortsätter att ha ett fast grepp om Göteborg. -10 var det imorse när jag skulle ut och skrapa bilen.
Idag var det nämligen dags att fixa till frizzen liiite :) Hittade ett schysst ställe i Gamlestan som nyss har flyttat dit. Jag tänkte mig ganska mycket kortare i nacken, men att behålla en del lugg. Sen blev det ljusa slingor också. Resultatet blev så här:

Så här ljus har jag inte varit sen jag flyttade ner till Göteborg, men jag är mycket nöjd med resultatet! Så det kommer bli återbesök hos denna frisören i framtiden!

Tänkte bjuda på lite bilder från Antons rum och lite juliga bilder som vi har tagit under tiden som jag har varit så slapp med att blogga.

Anton har sovit varenda natt i sin fina vita säng sen i söndags kväll. Det har varit lite svårt att få honom att sova och i natt var vi tvungna att ha julstjärnan tänd för att han ens skulle överväga att ligga i sängen. Men annars sover han som en stock hela natten. Själv sover jag bättre än innan, men det är ju inte helt bra än. Vaknar fortfarande lite då och och har svårt att somna om.

Nu ska jag passa på att slappa lite innan det bär iväg till IKEA för lite byten och shopping.


Öppna förskolan och kyla

Denna veckan bytte jag och D dagar så att jag är hemma torsdag och fredag. Då fick jag chanssen att gå på öppna förskolan i Partille för en gångs skull! Jag fick med mig Hanna också och vill ni se bilder så får ni gå in på hennes blogg och kika, för jag hade inte kameran med mig :(
Vi hade iallafall jättekul och Anton busade hur mycket som helst. Tror det är bra att han får komma ut och träffa lite andra barn nu så att han blir van att inte alltid vara i centrum :) Sen skulle Hanna gå tillbaka till kummungränsen, tyvärr kunde jag inte gå med henne eftersom jag hade bilen. Bilen som för övrigt är väldigt kinkig med låsen i denna kylan. Minus 7 grader var det vid nio när vi åkte till förskolan, vilket höll i sig även till hemåkningen.
Nu är det snart dags att väcka illbattingen och kolla på skidskytte. Ska försöka bättra mig på att skriva. Lovar även att visa någon bild från luciatåget som jag missade i måndags så fort D kommer hem med telefonen :)

Mmmh, fredag

Usch vad jag känner mig trött idag. Ont i armen har jag också. Beror med största sannolikhet på att jag tog sprutan igår. Så jag har lite svårt att mobilisera energi för kvällen och resten av helgen. Det skulle dock behövas för det kommer bli fullt ös, medvetslös känner jag.
I eftermiddag kommer mamma och pappa. Då ska vi äta på den indiska restaurangen vid Redbergsplatsen tänkte jag. Sen blir det full fart hem och natta Anton innan Idol-finalen börjar. Åsså måste man ju göra i ordning lite grönsaker och dip. Imorgon blir det nog också ganska fartfyllt innan de åker och kollar på Jerry Williams. Det ska väl grejas lite i Antons rum misstänker jag så att vi blir klara nån gång. :)
Har inte pratat med D's förädrar, men de pratade också om att komma hit med Antons "stora killen"-säng. Och på söndag blir det väl antagligen fortsatt grejande med Antons rum och lite annat pyssel. Jag kommer nog stupa i säng varenda kväll. (I wish)
Nu är det nog dags att väcka illbattingen igen eftersom det har gått 1h 20 min. Får inte gå för länge för då somnar han inte i tid i kväll.
Är fortfarande utan min laptop förresten... Windows har kraschat så D försöker installera Ubuntu istället och fortfarande ha kvar hårddisksinnehållet. Men vi får se hur det går, jag vill ju inte bli av med alla recept som jag har på den burken (eller bilder för den delen heller)
Kram

Ekorrhjul

Jag är just nu världssämst på att blogga tror jag. Ingen motivation alls och bilder har jag inte heller tagit på hur länge som helst.
Antons rum är i princip klart, "bara" listerna kvar om vi ens bestämmer oss för att måla dom.
Var till Allum tidigare idag och köpte en lampkontakt till Antons julstjärna, så den kommer nog upp under kvällen skulle jag tro. Skarvsladden som D köpte igår var lite för kort för att nå ända dit vi ville ha den utomhus, så jag vet inte riktigt vad vi ska göra. Kanske får ta hit en elektriker som kan installera ett eluttag vid altanen så vi kan lysa upp trädgården lite. Är lite mörk nu eftersom vi bara har två lampor på rörelsedektorer. Speciellt nu eftersom grannen har satt upp två eller tre ljusslingor på sin altan.

Hittade en jääättefin skjorta och täckväst till Anton på REA också som jag naturligtvis inte kunde stå emot att köpa. :) Kanske får bli våran julklapp till honom.

Nä, nu ska jag slappa lite innan Anton vaknar.

RSS 2.0