Gardiner till Anton?

Har funderat många gånger nu på vad man ska sätta för gardiner i Antons rum när han flyttar in. Hittade dessa på Ellos och det skulle kanske funka med den kortaste längden.Då når den precis ner till fönsterbrädan, nästan utom räckhåll för ändlösa hållfasthetstester utförda av en auktoriserad 10 månaders kille. Vad tror ni? Tilläggas ska också att det är gula tapeter inne i hans rum, så jag vet inte riktigt om färgerna stämmer bra ihop. Den finns i en brun/gulaktig variant också, men då är jag rädd att den blir för lik tapeten.


Wild life

Ibland känns det verkligen som att vi lever i outbacken. Idag när jag hade vaknat och kom ut från badrummet spottade D ett par rådjur som kom gåendes på stigen utanför. Visserligen är det en naturstig, men ändå =) Försökte fånga dom på kort men eftersom det fortfarande är så brunt borta i skogsbrynet så blir det inte så bra bilder. De är mitt i bilden =)

Fler husvisningar

Under veckan nu har vi ju bokat lite fler visningar på radhus också. Imorrn ska vi på en öppen visning ett par kvarter bort. Sen är det två visningar nästa söndag. En bokad borta i Mellby och en öppen visning nästan borta vid ICA. Så får vi se om det leder till nått. Utgångspriserna varierar mellan 1,67 och 2,35 miljoner så det är ju lite skillnad i skick också kan jag tänka mig.

Nu är man lite sliten =)

Ja, denna veckan har verkligen varit mycket. Jobba två dagar med full fart hela tiden, stressa hem och kolla på ett radhus. På onsdagen åkte vi iväg till öppna förskolan occh var där i två timmar. Sen handlade jag lite och var hemma en timme innan morsan kom och hälsade på. Hon stannade tills efter frukost idag och vi har verkligen inte legat på latsidan. På torsdagen åkte vi in till stan så jag fick klippa mig. Sen hittade vi en jättebra affär som sålde riktigt snygga jeans, T12, och sen åkte vi hem och stökade i lite lådor. Igår åkte vi till Allum och shoppade järnet. En förvaringskorg till hallen, ett par skor till Anton, smink och en jättesnygg klocka. Jag har ju inte haft klocka på två år. Har mest använt mobilen under tiden, så nu måste man vänja sig vid det igen. Sen var vi hemma en timme innan jag var tvungen att åka in till stan. Jag lämnade Anton hos morsan och sen gick jag och D på bio och såg "Män som hatar kvinnor". Den var jättebra tyckte jag. Nästan alla karaktärer var klockrena och den följde boken mycket bra också. Nu var det ju ett tag sen jag läste boken men ändå. Idag åkte vi och storhandlade på Willys när mamma åkte eftersom det var behövligt. Sen blir det nog inte så väldans mycket mer gjort tror jag.

Husvisning!

Idag gick vi direkt på husvisning efter jobbet. Eller rättare sagt radhusvisning. Det var ett radhus ungefär 5 minuters gångväg härifrån. Har ju gått förbi och spanat utanför lite förut så jag hade lite koll på det innan. Radhuset var jättefint verkligen. Ljust och fint renoverat. Tre våningar inklusive den inredda källarvåningen. Ju mer jag funderar, ju mer vill jag bo där. Men D är fortfarande lite tvekande i avseende att vi bara kollat på två ställen och skulle vilja kolla på fler hus innan han kan tänka sig att köpa något. Det här huset uppfyllde ju ganska mycket av vad vi vill ha i ett hus och sen ligger det ju jättebra, med en gemensam lekplan på ena sidan och trädgården på andra sidan. De hade redan fått ett bud på utgångspriset så de utgår ifrån det när budgivningen börjar. Sen skulle det komma totalt 34 par och kolla på det, men man vet inte hur många som är såpass intresserade att de vill vara med å buda. ÅÅÅhhhh.... ångest. Det var verkligen min stil i hela huset, kanske lite konstigt färgval i badrummet, men annars riktigt snyggt.

Gunga, gunga

Igår när vi var ute i det fina vädret så gungade vi lite i gungan nedanför huset:


Sen gick vi en liten sväng och handlade till lördagsmyset.
Vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag. Är ju en massa skidor på teven som är spännande eftersom det är VC avslutning. Sen är jag lite sugen på att baka nått, typ bullar eller chokladbollar eller nått.

Omotiverad

Idag är jag riktigt omotiverad att göra nått. Synd att ÖF och bion är på onsdagar för då orkar jag knappt göra nått efter att ha jobbat intensivt i två dagar. Det är ju så fint väder ute så vi får nog ta och gå ut en sväng sen iallafall.
Igår var D och Anton på Kåken och spanade in läget. Eftersom han gick på babygruppen så var det bara mammor där och han, vilket han tyckte var lite tråkigt så han ska nog försöka gå på grupperna som är från 1 år och uppåt för där var det tydligen många pappor istället. Sen mötte dom mig när jag gick av bussen vid macken eftersom det var så fint väder. Då gick vi förbi radhuset vi ska titta på på tisdag nästa vecka. Det verkade hur mysigt som helst faktiskt. Jag längtar redan tills vi får komma och spana. Det är lite högre utgångspris på det än förra huset vi kollade på, men känns som att det är bättre planlösning på detta.
Nu vaknade pysen där inne så jag måste nog gå nu.

Trött

Nu är man som en degklump i huvudet och alldeles seg i kroppen efter två intensiva arbetsdagar. Har noll tålamod och vill bara va i fred. Är sugen på nått hela tiden också, fast jag redan har smällt i mig två koppar choklad i dag och en bägare med två kulor glass på Lejonet & Björnen på lunchen. Testade smakerna Rocky Road och saffran. Den första var himmelskt god, men den andra kommer jag nog inte köpa mer. Fick i mig halva iallafall innan det inte gick mer. Kommer nog ta nån med jordgubb nästa gång eller flädersorbet, den lät riktigt god.
Så jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på...melon kanske. Det har vi ju två olika sorter att välja mellan. Eller popcorn kanske? Fast allt detta kräver ju arbete från min sida, inte kul.. Får nog kolla om D handlade nått gott idag eller om han bara köpte det nödvändigaste.

Huset?

Hur gick det förresten för brorsan och hans hustittande?

Trodde nog aldrig jag skulle säga det här men...

Fasen vad skönt det var att jobba idag! Var ju sjuk förra veckan så då blev det som om jag aldrig börjat jobba. Idag fick jag ju göra en hel del nya saker som ingår i min tjänst också. När jag började var det ju mycket strul med rättigheter och inloggningar och sånt.
Men det är minst lika skönt att komma hem dock =) Att mötas av ett leende lika brett som ansiktet gör att man saknar dom innan man hunnit ta av sig alla ytterkläderna i hallen =)
Sen fick vi en tid för visningen på ett av radhusen i närheten också. Det vi var och tittade på igår tackade vi nej till fortsatt intresse av. Men vi har ju ingen brådska tror jag. Hittar vi ett ställe som passar oss försöker vi kanske få det men vi köper nog inget hus som passar oss "nästan". Nu blir det mat!

Helgen är ju slut!

Redan? Var har helgen tagit vägen. När svärföräldrarna kom så gick helgen i ett rasande tempo. Vi satte upp den fina hyllan jag fick i födelsedagspresent och lagade pizza och kollade på Melodifestivalen. Tycker det var riktigt roligt att det var en sån låt som vann. JAg lyssnar ju lite på hårdrock/opera blandningar ibland, typ Nightwish och såna saker.
Idag hjälpte D och S-O till att flytta D's kusin som flyttat till Gbg från Sthlm. Sen var det visning på ett hus här i närheten så vi gick dit och kikade lite. Tyckte det var ett väldigt mysigt hus och så, men det är ju första huset man kollar på. Tror inte vi kommer gå vidare med det. Men det hade varit ganska mysigt att bo i tror jag. Vet inte om det hade passat oss, speciellt om man tänker låångt framåt och sådär...
Det var massor med folk och kollade så om det bara är en bråkdel som är intresserade av det så lär det ändå vara ganska många med i budgivningen. Men som sagt, det lär ju komma fler hus att titta på.
Nu är det BECK-film på G och sen nattinatti. Ska ju jobba igen imorrn.

Usch, städa

Det  första man tänker på när man vaknar en lördagsmorgon borde inte vara "att man måste städa", men idag blev det ett faktum. Mina kära svärföräldrar kommer och hälsar på och ska sova över tills imorgon och vi måste verkligen städa. Typ slänga all återvinning, dammsuga, diska lite och städa bort en massa tidningar och andra småsaker som ligger ÖVERALLT. Nej, först måste man grunda med lite frukost dock.

Hmm, man kanske skulle försöka sätta upp lite hyllor när dom ändå kommer. Vi får se vad vi hittar på...

Offroad

På eftermiddan åkte jag in till stan och mötte upp D när han slutade. Vi gick och hämtade upp både U2 och Madonnabiljetterna vid Scandinavium. Sen gick vi bort till Nordstan för jag skulle kolla på baggyjeans. Då tog vi vägen genom Trädgår'n och "genade" över gräsmattan med blötsnö. Det gick väl sådär måste jag påstå. Efter ett tag såg vagnen ut så här:
Dragster, någon?

Sen åt vi lite sallad på Paprika och jag hittade en snygg kortkort jeanskjol som jag kan ha till mina leggings och snygga stövlar som jag köpte för ett tag sen. Inga baggyjeans denna gången dock




Me and U 2

Jag kom in på ticnet och kollade om det fanns några biljetter kvar och det gjorde det. Jag har ju som sagt redan sett U2 här på Ullevi för fyra år sen och funderade ett tag om jag inte skulle ta och boka biljetter iallafall. Nu när jag hade chansen. Så till slut bestämde jag mig och köpte två biljetter denna gången. D tycker inte att det spelar så stor roll om han följer med eller inte så om det är nån som vill gå med mig så vore det kul.

Baggy jeans

Jag är lite sugen på att köpa baggy jeans, men jag vet inte riktigt var jag ska leta för att hitta några snygga... Vill ha såna som sitter ganska tight över rumpa och höfter men i övrigt är ganska slappa och har lite snygga detaljer. Nån som har nått förslag?

Snö

Idag träffades vi på BVC ett par stycken av oss. Jag bestämde mig för att gå dit. En promenad på ca 50 min i min takt. När jag kom till Kviberg började det singla ner lite flingor. Sådär lagom mysigt. Tittade in på coop och köpte lite lunch till anton och lite nappar och en sked för det hade vi glömt lägga i skötväskan. Där träffade vi även min Jessica och hennes son som gjorde exakt samma sak som oss. Sen gick vi tillsammans till bvc. Där träffade vi 3 bebbar till och var där i två timmar ungefär. Anton var som vanligt ganska mammig och vill sitta i knä halva tiden. Däremellan kunde han leka med de andra barnen och föräldrarna.
När vi skulle gå hem så vräkte blötsnön ner verkligen så jag bestämde enväldigt att jag skulle ta bussen hem. Och nu är vi hemma och Anton är i sitt esse och kryper runt och har kul. Varför kan han inte va så när vi träffar de andra barnen?
Det är skönt att va hemma iallafall, för ute är det så satans blött.

Back in business snart

Ja, idag är det ännu lite bättre faktiskt. Men illamåendet ligger hela tiden i bakgrunden och skaver. Ska testa och ta lite järntabletter ifall det är det som spökar. Hade tänkt åka till ÖF i Partille idag, men jag får se hur jag gör. Eftersom jag fortfarande är lite matt så tror jag att jag skippar det. Får nog ta mig en promenad istället och kolla på alla hus som är till salu i området. Det är två-tre stycken som är intressanta iallafall. Brorsan har ju också kollat på hus och är med i budgivningen. Hoppas att det blir de som får det, men vi får väl se. Priset verkade kanske bli lite högre än dom hade råd med...
Själva har vi inte kommit riktigt så långt i husprocessen, men jag är faktiskt ganska sugen på ett eget hus. Ett av huset jag hittade idag ligger borta vid hållplatsen och jag tycker det verkar riktigt intressant. Ska försöka få till ett lånelöfte, sen kanske man skulle gå på en visning iallafall... character smileys

Fortfarande lite synd om mig...

Ja, jag är fortfarande inte helt tillfrisknad från sjukdom. Så jag är fortfarande hemma från jobbet. Vill inte riskera att smitta nån i onödan och inte vill man må dåligt på jobbet heller... Lite tråkigt att inte få jobba denna veckan, men det är inte så mycket att göra åt.
Idag är det iallafall ganska fint väder så man kanske skulle försöka sig på att gå en promenad nära huset under dagen. Första steget är att få i sig hela frukosten. Andra steget är att öppna förbandet och kolla hur det är med min fot.

Me2?

Idag blev det officiellt, U2 spelar på Ullevi i sommar. Frågan är om man orkar gå på tre koncerter på en sommar.... Vi har ju redan sett dom så det är ju inte nått man bara måste se. Det kostar ju en del pengar att gå på koncerter också. Vi får se. Biljetterna släpps på fredag iallafall.

Vilodag?

De säger ju att söndag är vilodag, men för mig blev det mer en däckad dag. Vaknade tre på natten av att jag mådde konstigt och var tvungen att gå på toaletten där det som skulle ut inte lät vänta på sig mer än nödvändigt. Så jag var däckad i princip hela dagen. Släpade mig upp ur sängen vid elva och fick se repriserna från alpina världscupen eftersom dagens lopp var inställt. Kul... Orkade inte röra mig från fåtöljen så det fick duga. Det blev bättre under dagen och på kvällen skulle jag drista mig till att smaka lite gott te och en smörgås. D var snäll och gjorde iordning allt åt mig. När han räcker över brickan med teet och smörgåsen vippar den till och ALLT te hälls ut på mig och soffan. Jag fick en adrenalinkick som heter duga och sprang med antilopsteg in till duschen för att snabbt kyla ner insidan av foten och lite av högerhanden. Sen hittade jag lite kompresser och gasbinda som jag kunde linda in foten med ifall det skulle bli blåsor. Två alvedon på det och jag sov rätt ok. Vaknade för ett par vätskekontroller under natten, men jag tror jag klarade mig undan ganska lindrigt för visst svider det, men jag tror inte jag har fått några blåsor nånstans iallafall.

Idag är jag hemma från jobbet för jag är fortfarande inte bra i magen. Vet inte riktigt om det är matförgiftning eller magsjuka. Svårt att säga.

Lördag

Vi har ju kollat länge på tv-bänkar men inte hittat så mycket värt att titta närmare på. Sen surfade jag in på en av affärerna på Backaplan som hade flera olika snygga bänkar. Så i lördags åkte vi dit och kollade. Det tog kanske 15 minuter innan vi sållat bort de som vi inte ville ha och valde mellan två olika. Det blev en med glasdörrar på sidorna och en låda och en hylla i mitten. Sen tog vi en sväng och kollade om det fanns några tofflor till D, men han hittade inga denna gången heller. Lunchen tog vi på BK och det uppskattades av vår lille marodör:
Mmmh, mat!


När vi kom hem var det lättare sagt än gjort att få in den tunga tvbänken i lägenheten. Till slut kom vi fram till att det var bäst att putta den fram längs golvet hela vägen in och till slut kom den på plats.
På kvällen blev det pannkakor och Melodifestivalen. Vilken kväll va?



Fredag

I fredags var det dags för sista babysimmet på Lilla Bommen. Jag kunde inte bada så jag fick agera fotograf från kanten istället.

Det är så kul å simma med pappa!!

Återkommer imorrn tror jag....

Har haft en fullspäckad helg. Återkommer med uppdatering imorgon om allt är bättre...

Fisk? Nej tack!

Nu var det ett tag sen jag försökte få i Anton fisk, tror det var 2-3 månader sen. Men reaktionen var exakt densamma.... Efter ett par tuggor började han prutta med munnen. Vilket också innebär att det som för tillfället finns inne i hans mun strax sitter fastklistrat på mina kläder, på armarna och i ansiktet. När man säger till honom med "Aj,aj", "Nej" eller vad det nu kan va man säger till busiga barn, så skrattar han bara och fortsätter med ännu större kraft.....

Hur ska jag göra? Det är ju viktigt att han lär sig att äta fisk, men hur länge kan man vänta med det?

En annan sak han gör är att nypa mig i gäddhänget, vilket ofta slutar med att jag skriker rakt ut och blir väldigt arg. Hur lär man dom att man inte får göra så? Han skrattar ju bara åt en... Är han inne i den första trotsperioden nu kanske? Får nog ta mig en kik i boken igen och se om det händer nått speciellt i denna åldern..

Nu längtar jag tills D kommer hem så att jag kan få lite egentid åka och handla.

Träna med band?

Hittade såna där fitnessband i en av lådorna vi packade upp nu i helgen. Gummiband som man ska göra olika övningar med. Problemet är att det var bara med 3 övningar till det och det kommer man ju inte långt på.... Är det nån som vet en bra sida med såna övningar får ni gärna lägga en kommentar om det! Helst några övningar för övre ryggen och bröstmusklerna.

Apelsiner äro gula

Eller orange, hur man nu tycker. Anton fick inviga Nuby's "nibbler" som jag köpte på mässan i helgen med ett par klyftor apelsin.


-Hmm, vad är detta? Går det att äta?


-Ska man äta i den blåa änden?


-Eller ska man äta påsen?? Det är nått i den...


-Ja, detta var ju riktigt gott när man väl hittade rätt!

Och riktigt arg blir man när det är slut, men det fick inte mamma ta kort på för då förstör jag min image smileys

Peek-a-boo

Säger lilla tanden. Kände lite i munnen på Anton förut och det är en liiten vass kant lite till höger där nere =) Nu drar det nog igång snart med tandborstning och fulla tandrader :)

Working 9 to 5...

Idag var första dagen tillbaka på jobbet och första dagen på den nya tjänsten. Jag är numera orderadministratör och har liite mer i lön än innan, yay! Fast just nu gör det inte så stor skillnad för jag jobbar ju bara två dagar i veckan. Så idag har vi i princip bara gjort i ordning min arbetsplats och lite administrativa saker. Mitt konto har ju stängts av eftersom ingen validerat det under tiden jag varit borta så jag har inte kunnat sitta vid datorn en enda gång idag... Sen fick jag 2008 års julklapp, en jättefin ullpläd i svart och beige ull.  Allt som allt var det en rätt ok dag faktiskt. Nu är jag lite trött i huvudet dock och det är nog dags att pilla ihop lite mat tror jag.

Ps: Den nya mössan är underbar! Ds

Mässan

Jag kände att jag var bara tvungen att gå på Baby & Barn mässan som var denna helgen. Dilemmat var att de hade öppet hus på två av de privata förskolorna i närheten mellan 12 och 14. Så jag dumpade Anton och D hemma så att de kunde gå till förskolan och titta medan jag drog till mässan och shoppade loss! Tyckte det var skönt att gå där utan barn och vagn faktiskt. Först gick jag runt och kikade på allt och spanade in vad som fanns och om det var nått intressant som skulle köpas. Sen gick jag till de montrarna som jag tänkte köpa nått ur. Köpte en panini med kyckling och ruccola som var jättegod, men kostade 60 kr..... Det är nackdelen med mässor, maten kostar så mycket.

Dagens skörd av gratisprylar och shopping blev iallafall detta:


Jättenöjd med allt faktiskt. Fick tag i en SIGG-flaska för 100 kr, en ny mössa till mig själv och lite äta-saker till Anton. En lyckad dag med andra ord.

D's utflykt tror jag var intressant också. Båda förskolorna var mysiga och familjära. Så det lutar åt att vi ska lämna in en intresseanmälan till dom. Sen ska vi lämna in det till de kommunala också när det är dags för det, 4 månader innan eller hur det nu var...

RSS 2.0