Nu är det gjort.

Idag var första dagen i resten av vårat liv. Vi var hos mäklaren ikväll och skrev på papprena för radhuset vi har köpt. Det var en spännande upplevelse. Mäklaren hade en pappersbunt framför sig som måste ha varit minst en halvmeter hög, nej säg en meter när vi ändå håller på och överdriver :P   Vi skrev så många namnteckningar att vi nästan fick ont i händerna. Anton tyckte det var ok en stund, iallafall när han fick låna mäklarens duplolego. Undrar vad de håller på med efter kontorstid egentligen :D
Säljarna var väldigt trevliga och tillmötesgående. Vi har ju inte riktigt bestämt när vi ska ta över huset än och de hade redan boendet klart så vi får nog ta det när det passar bäst utan att få dubbla hyror. Det blir en rätt så intensiv dag imorgon med andra ord. Det ska ringas om besiktning och uppsägning av lägenhet och möjligtvis bredbandet och lite andra grejer. Så jag vet inte om jag måste skriva på några papper om uppsägningen innan jag åker till Arvika. Vi får se helt enkelt.
Nu ska jag ta och packa lite mer innan Gordon ska skrika på usla restaurangägare på femman.

I natt jag drömde....

inget alls vad jag vet. Hade så svårt att sova. Inte så konstigt kanske, med tanke på vad vi ska göra idag. Vi ska ju åka och skriva på papprena till vårat radhus ikväll! Om det inte kommer nått i vägen, peppar peppar! Så det blir inget åkt till Arvika i eftermiddag med andra ord. Det får bli imorrn em/kväll tror jag.
Vi har nog tagit ut segern redan tror jag. D kom på sig själv med att tänka "JA, vi får diskmaskin!" när han såg diskberget på köksbänken igår. Och jag satt och kollade lite på tapeter igår.

Idag händer det nog inget annat tror jag. Det är väl detta med att köpa present till farsan som är lite svårt som jag måste ta tag i under dagen. Om inte brorsan redan har fixat med det...

Nu ska jag väcka Anton iallafall. Inte bra om han sover för länge på morgonen eller under dagen för då går han och lägger sig så sent.

Fångad av en stormvind...

Sedan igår kväll blåser det storm här i Göteborg, känns det som iallafall. Igår kväll när vi hade lagt oss kom vi på att det var nog bäst att ta in mattan och elgrillen från balkongen. Det var nog rätt beslut för idag när vi gick till förskolan så låg det utemöbler och grillhuvar utspritt lite överallt. Och som det har blåst under dagen. Vi tog bussen till Partille med M och H och flydde in på Öppna förskolan så snabbt vi kunde. Där väntade M och S och E och M på oss. Anton hade myror i byxorna kändes det som. Han kröp fram och tillbaka och stod lite själv när han glömde bort sig lite. Tror till och med att han tog två steg eller tre en gång. Mest intressant de senaste två gångerna har ju varit den röda leksaksspisen i ett av de mindre rummen. Han öppnar och stänger luckorna och snurrar på knapparna. Hur kul som helst. Under sångstunden har han börjat med att krypa iväg hela tiden. Till sist brukar han hamna framför "fröken" och stirra på hennes olika uppstoppade djur som vi sjunger om :)

Efter öppnis så gick jag en sväng på Allum och shoppade ett par sjukt snygga baggyjeans på vero moda, åt lunch och handlade lite på ICA. Sen gick jag över ån och satte mig och mumsade lite på kanelbullar och fanta :) Efter det åkte jag hem med bussen när jag kände att det blåste för mycket.

Nu måste jag se vad D har skrivit. Mäklaren ringde till honom nyss nämligen.

Jobbig väntan

För tillfället är det ett litet avbräck i budgivningen eftersom möklaren inte får tag på de andra budgivarna. De som vill sälja, vill ju sälja rätt så snabbt så det är möjligt att de tar vårat bud utan att få svar från de andra. Mäklaren skulle iallafall prata med säljarna ikväll, sen skulle han höra av sig senare ikväll eller imorrn. Pirrigt och väldigt nervöst är det verkligen.

Våra vänner från föräldragruppen fick 3an i huset här bredvid så vi kommer vara ännu närmare grannar än vi är nu, iallafall ett tag. Jättebra! De har ju bara en tvåa för tillfället så det måste kännas jätteskönt för dom.

Nu är det igång.

Idag började den första budgivningen för oss. Så pirrigt det är. Har haft ont i magen hela dagen tror jag. Men vi har iallafall lagt ett bud så får vi se var det slutar. Det var lite felräknat av mäklaren när det gällde energiförbrukningen. Det var för högt från början. Sen dess har vi inte hört av honom så han hör väl av sig imorrn antar jag. Trodde att det skulle gå fortare med bud och sånt ändå. Jaja, vi får väl se imorrn helt enkelt vad han säger.

Vet inte riktigt när jag ska åka upp till Arvika dock. Känns dumt att åka nu när budgivningen håller på, så det får väl bli till helgen iallafall. Dock missar vi ju Barnkalaset och Barnvagnsrullet isåfall.

Bränt

ör första gången har jag lyckats bränna vid min kladdkaka som jag gjorde ikväll. *Snyft* Jag satte på ugnen, på vad jag "brukar" sätta ugnen på. Ställde in den och hade den inne i 22 minuter. När jag öppnade luckan märkte jag att jag hade satt ugnen på 225 grader istället för 175 som det ska va. Såå jag blev lite ledsen i ögat. Fast efter lite provsmakning gick det faktiskt att äta den, speciellt om man tog bort lite av det översta lagret. Då blev jag genast gladare igen :)
Nu blir det till att betala räkningar och sen bums i säng.

Gott väder

Idag har det varit gott väder. Så gott att jag dristade mig till att glömma koftan hemma och bara ha ett linne på jobbet. Gick rätt bra faktiskt. Åt en mumsig kyckling/curry-lasagne till lunch och åkte hem vid halv fem. D, den hurtige, hade åkt in till jobbet och skrivit på optionspapprena. Sen hade han GÅTT hem från stan. Ibland tror jag det slår slint i skallen på honom faktiskt :) Det är ju ungefär en mil in till stan härifrån.
Jaja. Imorrn trodde mäklarna att budgivningen skulle börja iallafall och det är sååå spännande. Har lite svårt att bestämma oss om vi vill va med på båda eller bara ena i nuläget och vad vi vill lägga. Gaahh!

Är lite osäker på hur jag vill göra med Arvika dock. Har ju anmält oss till "Barnkalaset" som jobbet anordnar i matsalen med clowner och godis och glass och sånt. Det är på lördag. Sen är det ju Mors dag på söndag och Barnvagnsrullet i Slottskogen samma dag. Och en pappa som fyller 50 på måndagen efter. Liite svårt just nu. Sen vill man ju fixa present till födelsedagsbarnen också. Nått förslag vad man ska ge till pappa? Eller finns det möjlighet att dela present med någon?

"Han tokblöder"

D skulle flytta på stolen till datorn och naturligtvis så stödde sig Anton på den där han stod under bordet. Han blev ju naturligtvis jätteledsen så D tog upp honom. Då hör jag bakom ryggen "han tokblöder ju!" Vänder mig om och ser scener ur värsta splatterfilmen i huvudet. Det var inte så farligt som det först såg ut. Han hade troligen slagit i strängen mellan framtänderna när vi äntligen hade lurat honom att öppna munnen. Det slutade blöda rätt snart och Anton verkar inte ta det så hårt längre, som tur är :) Det var nog mest jag och D som blev lite skärrade av att det "tokblödde" i typ 3-4 sekunder. Pulsen är fortfarande lite hög faktiskt.

Sitter fortfarande och funderar på ingångspriser och maxbud och allt sånt. Jättenervös...

Nytt radhus på samma gata

Idag var det dags att kolla på det andra radhuset på samma gata som det andra. Det var kanske en mindre bra ide för nu har vi två radhus som är likvärdiga som kommer att ha budgivning samtidigt..... Vad gör man i detta läget? Ska man bestämma sig för ett av dem och köra så det ryker eller ska man va med på båda och se hur prisutvecklingen går?

Detta huset hade iallafall nyare kök, "riktig" toalett på ovanvåningen och klinker i källaren istället för heltäckningsmatta som det andra huset hade. Tvättstugan kändes fräschare i detta huset också. Dessutom så är det dränerat, bytt tak och bytt el för inte alltför lång tid sen. ÅÅÅhhhh, det är så svårt detta!!!!

God morgon!

Idag behagade unge herr Anton att vakna klockan 06.52. Inte så uppskattat av mig, faktiskt. Jag tycker det är bra mycket skönare att sova länge på morgnarna, men tydligen så tycker inte han det.... Så vad ska man hitta på idag då? Vädret är uselt och jag har definitivt ingen lust att gå ut och göra nått heller för den delen. Det kanske får bli en film eller två... har ju en en del dvd'er och ett par filmer liggande på xboxen sen innan som man kanske skulle kika på.

D's mamma hade tydligen hittat en väldigt fin ryamatta på Erikshjälpen tidigare i veckan också. Men hon hade inte köpt den än för hon ville fråga mig först. Ska bli intressant och se den för jag har ju funderat på att köpa en ett tag nu.

Sen på söndag är det ju dags för visningen av det andra radhuset på samma gata som det vi ska bjuda på. Ska bli mycket intressant faktiskt att jämföra lite.

Gökotta

Idag var det dags för Gökottan. Vi åkte till Kinna igår för att vi inte skulle behöva åka härifrån så tidigt idag. Fast så tidigt blev det kanske inte ändå. Vi gick ut till grillplatsen i fårhagen vid nio ungefär. Då hade D´s farbror redan startat elden. Sen kom lite fler folk, alltsomallt var vi väl 17 st tror jag. Vi var ute i 6 timmar, mellan 9 och 3. Vi hade jättefint väder hela tiden och så spelade vi kubb och kastade pil och hade allmän kul. Nu är vi hemma igen för D ska jobba imorrn. Undrar vad man ska hitta på då....
Sov gott!

Sunny wednesday!

Idag vaknade unge Anton klockan halv åtta igen. Så här pigg var han:


Så här pigg var jag:
 

Så det var bara att gå upp och göra gröt till illbattingen. Sen bar det av till öppna förskolan. Har ju inte varit där på flera veckor så det var skönt att komma iväg lite. Det var inte så mycket folk där dock. Två ur mammagruppen och en annan som jag har pratat med innan. Sen var det några nykomlingar också. Anton tyckte iallafall lekspisen var det mest intressanta idag. Luckan skulle öppnas och stängas, öppnas och stängas. Sen försökte han stödja sig på en pytteliten stol. Gick inte så bra så han stöp på näsan, igen... Senast igår slog han emot soffbordet så han har en liten bula i skallen.
När Anton somnade gick jag och åt tacobuffe och sen shoppade jag ett linne. Försökte hitta lite presenter också, men det går så trögt med det. Han vaknade lagom till att vi skulle sätta in oss i bilen och åka hem igen. Så nu sitter man här och är några spänn fattigare, men ganska pigg trots morgonens bryska uppvaknande character smileys


10....9....8

Känns som att jag bara sitter och väntar på nästa vecka nu. Veckan då den första budgivningen kommer äga rum. Pirrigt, men också skrämmande. Hur ska det gå, kommer vi få huset eller inte? Många funderingar blir det iallafall. Under tiden försöker jag få tiden att gå fortare. Misslyckas fatalt. Tittar ut genom fönstret och ser bara grönt, grönt och åter grönt. Så mysigt det är att bo så nära skogen ändå.

Visning nr 2

Idag var vi på andra visningen i Radhuset. Eftersom ingen var där fick vi en personlig visning av herr Mäklare som är mycket trevlig och känner igen oss vid det här laget decompression sickness
Vi tittade mest på vinden, uteplatsen, trädgården och förrådet denna gången eftersom vi inte tittade på det på förra visningen. Vi är mycket nöjda med det faktiskt. Han skulle ha någon mer visning i veckan, sen är det ju kortvecka också, så budgivningen skulle nog inte starta förrän nästa vecka. Då hinner vi ju kolla på radhus 2 på samma gata innan vi går vidare. Jättebra!
Nu kallar lilleman så vi hörs senare! Men som sagts tidigare så har vi mycket att tänka på nu. Det skulle va så skönt om man bara kunde säga "japp, vi köper det!" och sen är det klart. Men siddu, det går inte. Man ska buda och vara nervös och deala med banker och allt vad det är...

Tävlar om väggtexter


Jag tävlar om en valfri väggtext från VinylaHem i Nikitas blogg
Tävla HÄR du också!

Nu har vi nått att fundera på!

Idag gick vi på visningen av ett av de två radhusen nere vid lemmingsvallen. Det här hade ett ganska gammalt kök, typ 60-tal, eller nått sånt. Men i övrigt var det helt ok. Lite småsaker som behöver fixas som det alltid är. Sen var det inget badkar, men ett helt ok badrum i övrigt. Och tvättstugan hade allt man behövde. En lite lustig grej var att toaletten på övervåningen var en sån toalett som man inte får slänga papper i, utan det skulle  man slänga i en papperskorg bredvid. Vem sätter in en sån toalett egentligen?! Jaja, det kanske kan va bra det med. Vi är nog rätt så sugna på detta båda två. Vi ska diskutera det under helgen och sen kanske vi går på visningen på måndag också. Sen kanske man är fast? Vi såg inga större nackdelar när vi var där, är det en nackdel?scuba diving in Fiji

Fundera, fundera...

Tillägg: Det var ett par där som hade blivit tvåa i budgivningen på radhuset längre ner som vi var och tittade på. Där hade det slutat på 2,34 miljoner. Men då var det också ett ändradhus med lite större tomt och carport och lyxigt badrum. Men man kanske får vänta sig att det kommer komma upp i nått liknande.

"I ett hus vid skogens slut"

I måndags tittade vi på det totalrenoverade radhuset här i Utby. Väldigt fint och så, men nästan lite för mycket gjort. Man vill ju gärna göra lite smågrejer själv. Nu låter det kanske lite dumt, men det kändes inte riktigt bra.
Nu siktar vi på att titta på två radhus på andra sidan vägen där nere. Det är två på samma gata som lagts upp den senaste veckan. Det känns bra.

En annan mindre bra sak är att jag sen i söndags eftermiddag haft ont i magen, varit illamående, haft uppsvälld och orolig mage. Vet inte riktigt vad det skulle kunna va, men det lutar väl åt nån form av magkatarr. Om det håller i sig får jag väl kolla upp det, men jag väntar nog lite längre iallafall.

Utflykt

Igår kväll kom vi på att vi skulle gå och grilla lite på kvällen. Så vi klädde på oss varmt och stövlade iväg med Anton på ryggen upp till en av ängarna här intill. Sen grillade vi korv och åt lite grönsaker till det. Anton blev lite rastlös efter ett tag, men vi skulle ju inte stanna så länge ändå för jag ville hem och kolla på Robinson också.


Sen när vi gick hem var det så fint så jag var tvungen att ta ett kort till


Idag fick vi besök av Antons farmor, farfar och faster som vi bjöd på lasagne. Farmor hade med sig en jättegod rabarberpaj som slukades med hull och hår. Nu efter att de har åkt hem har jag börjat må illa och orkar inte alls mycket. Känns som att jag ska spy eller nått. Får hoppas att det går över tills imorrn så jag får jobba för jag behöver komma hemifrån lite.

Gott!

Måste bara tipsa om kycklingsoppan som jag gjorde till lunch idag! Den var supergod och lagom stark som thaisoppor ska vara. Den blir det definitivt igen. Kycklingsoppan
Den såg nästan ut som på bilden också. Fast jag glömde att köpa koriander och limeblad, men det gick jättebra iallafall. Nu blir det vaniljglass och strössel till efterrätt.

Regnet det bara öser ner...

Nu är det riktigt busväder ute faktiskt. Blåser storm och regnar samtidigt. Tur att jag ställde ner cykeln i cykelrummet igår så den slipper bli blöt. Vet inte riktigt vad man skulle kunna hitta på. Får kanske dra ett varv med dammsugaren. Det skulle nog behövas. Sen är jag helt och hållet inne på att köpa en diskmaskin och sätta i skåpet bredvid kylskåpet. Det blir såå mycket disk hela tiden så man storknar bara man ser den. Diskade igår innan D kom hem och efter maten var det lika mycket disk igen....  Så det kanske får bli helgens utflykt, förutom att svärföräldrarna kanske kommer på söndag då..

Omvänd tropik

Det känns lite som omvänt tropikväder här nu faktiskt. Regn och rusk på morgonen, medans det spricker upp och blir hur fint som helst på eftermiddan.

Synd att det blåser så mycket, inte så skönt att sitta ute på balkongen då...Hade visst inte så mycket och säga som jag trodde så det blev ett kort inlägg.

Tävling Skattkammaren

Nu är det sista inlägget om tävlingar för idag iallafall :)

"Jag är med i utlottningen om 1 presentkort värt 300kr från Skattkammaren hos Tant Ulrika"

Tävling Carl&co


"Jag är med i utlottningen om ett presentkort värt 500kr från Carl&Co hos Tant Ulrika"

Älskade hjärtegryns grodbyxor

Jag är med och tävlar om ett par grodbyxor från Älskade hjärtegryn.

Lollopardtävling

Nu är jag med i denna här tävlingen om fina kläder från Lollopard.
 

Jag tävlar om fina priser från lollopard i Nikitas blogg
Var med och tävla HÄR du också,
du kan vinna en klänning eller shorts+tshirt med superfint traktor mönster
i ekologisk bomull
 

Asförbannad

Idag vaknade jag och var asförbannad på mamma av någon anledning. Det visade sig att jag hade drömt att hon var här på besök och inte hade sagt till mig att hon sov hos en annan familj en natt. När jag kom dit tror jag att Anton också hade varit där över natten. Sen hade hon fixat glasögon till honom utan att säga ett skit. Tror det var det som gjorde att jag hade blivit så arg.
Nu har jag ont i huvudet så det dunkar och så är vädret skit. Men det var ju trots allt bara en dröm och jag älskar dig jättemycket mamma oavsett hur arg jag blir på dig ibland, både på riktigt och i drömmarnas land smileys

Nytt radhus, nytt område

Åhhh, vi var å kollade på radhuset i Fräntorp/Sävenäs idag. Så sjukt mysigt det var i det området. Trånga, lummiga gator och lagom små trädgårdar. Jag vill verkligen bo i det området, mer än Utby faktiskt. Nackdelen är att själva radhuset inte helt up-to-date. Man behöver ju inte göra allt på en gång, men ytskikten hade ju varit bra att uppdatera. Det är bruna lister och mycket fura runt dörrar och fönster och på väggar. Jag tycker inte just det borde ta så mycket tid och energi, men vad vet jag. Jag har ju aldrig haft hus förut. Sen är det ju så att pannan börjar bli till åren så det kanske behövs ett byte snart.

MEN, David tycker det är för mycket att göra så det blir antagligen inget med det radhuset iallafall...

Nästa vecka är det ett radhus inbokat här i Utby igen. Ett totalrenoverat radhus som kostar därefter också. Börjar kännas svårt att få ihop allt som David har på sin "lista" över vad han vill ha i sitt hus.

Öken

Just nu är min inspiration lika spirande som Saharas öken. Så därför blir det inte så mycket bloggande.

Jo, vi var ju iofs och kollade på ett radhus på Hisingen. Jättebra på alla sätt och vis med utbyggt kök, bra utnyttjande av utrymme i källaren, nära dagis och skola, ganska bra iordninggjort totalt sett också. MEN, både jag och D kände efter att vi varit där att det är ganska jobbigt att bo på FEL sida älven från jobben räknat. Vi satt i bilköer en hel del både dit och hem. Inte kul. Så vi dissar nog Hisingen nästan helt och hållet iallafall. Imorrn blir det till att titta på ett radhus i Sävedalen som inte var lika mycket iordning som dagens, men som sagt, det ligger på rätt sida om stan och älven så det ska bli intressant faktiskt. Nära till Östra också. Får hoppas att jag orkar uppdatera imorrn.

RSS 2.0