Inte riktigt lika

arg längre. Inte alls faktiskt. Det är bara det att idag har han varit så otroligt pillig! ALLA sladdar ska dras ur, alla stolar ska klättras på, allt ska kastas nedför trappen eller på golvet. Så jag var tvungen att pysa ut lite ilska i bloggen. Bättre det än att det går ut över honom i allafall.

Har precis kollat på Idol och satt upp julgardinerna i vardagsrummet så nu börjar man komma i lite julstämning. Blev lite ledsen när min favorit åkte ur idag. Hade hoppats att en annan åkt ut, men det verkar inte som att det hjälper :)

Fast nu är det nog bäst att jag går och lägger mig, för den lille marodören lär väl vakna med ett leende på läpparna vid kvart över sex som han gjorde imorse.... Inte godkänt! :D Sen ska vi ju kanske på julmarknad på Gunnebo slott imorgon, så då måste man ju vara piggelin.

Inga bilder idag heller.... Jag måste skärpa mig!

Jävla unge!

Jävla unge säger jag bara! Nu har han haft sönder scarten på teven...eller scartsladden, jag vet inte riktigt för jag hinner aldrig prova.. LAgom tills ikväll när man är ensam hemma och det är idol....
Behöver jag säga att jag är arg?

Det här med LCHF låter inte så dumt...

Har läst lite bloggar och någon bok om socker och kolhydrater och hur det påverkar kroppen. Därför har jag och D kommit överens om att testa LCHF kost ett tag. Vi ska börja med middagarna och senare även frukost. Jag har hittar två väldigt inspirerande bloggar om just detta, varav den ena även hade veckomenyer! Dessa två är Millas mat och Veckans middag.
För er som inte vet vad LCHF är så betyder det Low Carb High Fat. Alltså, minska kolhydraterna och behåll eller öka mängden fett.
Detta har vi alltså tänkt börja med i början av december. Lite för att vi ska få lite tid på oss att förbereda oss och hämta så mycket information vi behöver för att det ska kunna bli en hållbar kost.

Nu sitter dock D och hänger över axeln och vill ha tillbaka sin dator, så jag får skriva mer om det en annan gång.

So long!

Måla, måla, måla

Har precis tittat färdigt på alpina VC och ska strax åka iväg och köpa väggfärg till A's rum. Det blir kanske inte den neongröna färgen iallafall. Vi ska kolla lite till, men det blir någon nyans av grön ändå. Ska kolla lite på fönsterhyllor också och se vad de kostar. Det är nästan lite för pilligt att måla dom vi har, men vi får se helt enkelt.

Nu bär det av!

Jag ser det snöar!

Nu har det snöat ett par timmar här. Tänkte att vi ksulle gått till lekparken och åkt rutschkana i förmiddags, men det blev att vi grejade i källaren istället. Fast vi kanske får ta oss en tur ut när vi ätit mellanmål iallafall.
Annars är allt bra. Funderar mycket om huruvida man ska ta vaccinet eller inte. Det skulle ju kanske vara möjligt att ta det för våran åldersgrupp nästa vecka, så det närmar sig beslutsdatum....
Annars är det full fart. Ska försöka tala med A's faster om  hon kan vakta A ett par timmar imorgon eller på söndag för jag vill gå på "Flickan som lekte med elden". Sen funderar jag på om man skulle ta och se Bröllopsfotografen. Verkar jättekul.

Nu måste jag surfa runt lite innan jag måste väcka A.

Tyke light- tävling

Jag tävlar hos stilettklackarochbarnvagn om en TykeLight Junior från Syster & Bror

Var med och tävla du också!

 


Fars dag

Igår åkte vi ner till Kinna för att fira fars dag där. Vi har plockat en hel del trattkantareller som ligger på tork där nu. Efteråt hade jag rätt så ont i ryggen, det är lite smått påfrestande att stå med näsan i marken en timme eller två. :)
På kvällen festade vi till det med tacos, Körslaget och en påse kinapuffar.
Mitt i natten tyckte dock Anton att det var dags att gå upp. Han blev skitförbannad när vi ens närmade oss sängen med honom. Efter en och en halv timme fick vi nog. Då pälsade vi på honom och D som gick ut och gick med honom i bärselen sisådär klockan halv tre..... Han somnade inte då heller, men det gick lättare att få honom att somna eftråt iallafall. Så nu är man liiite halvt dödstrött.

Idag var det i allafall Fars Dag. Det firades med en present bestående av delicato-dammsugare till Antons farfar, en jättegod middag med gammelfarmor och en jättegod chokladtårta med hallon till efterrätt.

Nu på kvällen fixade jag till lite Langos med bacon, rödlök, creme fraiche och dadlar, som var mycket uppskattat! Jättegott blev det med Oopsies ("Bröd" bestående av ägg och philadelphiaost).

Så nu sitter jag och funderar på om jag ska ta och hämta mina chokladbollar från frysen som jag gjorde i fredags.... Det skulle inte sitta så dåligt tror jag. =)

Imorrn är det som vanligt jobb igen. Vet inte hur länge jag kommer behöva jobba deltid innan vi får dagisplats, men hoppas att det inte dröjer längre än till januari.

Nu ska det softas lite efter maten :)

Natti natt

Onsdag på vår sida av stan

Anton har varit sjukt gnällig och klängig ett par dagar nu. När jag borstade tänderna på honom igår upptäckte jag att en av de stora mjölktänderna längre bak hade spruckit upp genom tandköttet. Kanske inte är så konstigt att han är ganska kinkig då antar jag. Det har varit tuffa dagar och det verkar inte vara riktigt över än. D sa igår att "Nu vet jag vad du menar när du haft en jobbig dag". Känns som man har fått lite upprättelse på den fronten då :)
Igår var de två och badade på Åbybadet. De har en stor barnavdelning där som de trodde skulle bli kul... Dock var inte varmbassängen öppen förrän vid tolv så innan dess satt han mycket i knä och lekte inte så mycket. Däremot när det blev lite varmare vatten tyckte han att det var jättekul.

Idag var det dags för öppna förskolan. Först tog det en halvtimme att klä på honom kläderna innan vi kom utanför dörren. Börjar bra detta tänkte jag... Fast sen var det inga problem när vi väl var där. Åsså var ju H där också med sin pappa, som vi inte har sett på evigheter! De hade hur kul som helst, de tre som var i samma ålder.

Nu ska jag strax väcka honom så att han kan ställa till med mer bus.


Nån som är lite arg för att han inte vill ha ytterkläder på sig :)


Bloggtorka?

Det verkar som att jag kommit in i lite ebb angående blogging tror jag. Tre inlägg på en vecka eller vad det nu blir....
Fast det har väl med hur mycket man har att göra kanske.
Idag var första gången på länge som jag inte var så otroligt trött vid fyra-fem tiden på eftermiddan. Vill man så kan man tro att det är pga att jag inte ätit nått godis sedan i fredags kväll (chokladbollar), eller att jag åt av brödet utan mjöl vid frukosten, eller bara något helt annat...
Det är svårt det där att lista ut vad det är som är annorlunda så att man kan göra det igen. Men jag får se om jag är lika pigg i morgon vid samma tid helt enkelt.
Brödet jag pratade om var ett LCHF-bröd som man använde en blandning av nötter och frön istället för mjöl att baka av. Det blev väl hyfsat gott. Det beror nog mycket på vad man har för pålägg också. Medwurst gick inte, men rökt skinka funkade. Ska ge det ett par chanser till innan domen faller.
Imorrn får jag nog se till att sy lite på lampkjolen också. Jag har nålat fållarna iallafall, så det är bara att sy nu :)

Nu är det dags att hoppa i säng så man orkar jobba imorrn,
Godnatt!

RSS 2.0