Depeche mode!

Igår var det dags för årets första konsert. Det var Depeche Mode på Scandinavium. Mamma kom ner igår eftermiddag med tåg och då köpte vi pizza för att ladda upp. Gott är det minsann! Vid åtta åkte vi in till stan och vi hittade till slut en parkeringsplats innan vi släntrade in på arenan lagom tills att förbandet hade spelat färdigt. En stund efter 21 gick dom på scenen. Jag vet inte, men tyckte att den första halvan av konserten var ganska trög. Publiken gick inte riktigt igång på de första låtarna. Men senare delen var det hur mycket drag som helst. När "Enjoy the silence" gick igång var publiken vild.
När vi skulle hem från parkeringshuset fick vi dock stå stilla i kö i 20 min innan det ens rörde på sig på vår våning.... liiite tråkigt faktiskt.
Idag var det bara att skutta upp dock efter 5,5 timmes sömn för att få iväg A till förskolan för 5 timmar inskolning. Sen bar det iväg till Allum med morsan där det blev ett skärp, ett par benvärmare och en scarf till mig. Sen blev det även ett par rostfria bestick och ett musikinstrumentset till A. Det är ju alldeles för lite liv här hemma :P
Tillbaka till förskolan vid kvart i två för att hämta A som var en aning nyvaken när vi kom och hämtade honom :) Han hade varit ledsen ett par gånger idag, men hade ätit bra (det var ju köttfärssås!) och sovit drygt en timme i alla fall.
Skuttade hem med bilen igen, som inte tycker det är särskilt kul med blött väder, för lite mellanmål.
Ett par rundor i lådorna däruppe för att rensa lite och sortera. Packade upp lite mer glas och ansietter(?). Dessutom fick mamma med sig lite Tupperware hem igen och så blev det en liten låda med "göra sig av med på nått sätt"-grejer. Det syns inte nämnvärt därinne att vi har stökat därinne, men det känns lite skönt i själen i alla fall :) Det kommer nog synas lite mer när vi får upp mer hyllor i köket så att vi kan packa upp mer grejer. Sen ska det upp ett par lådor med urväxta kläder på vinden, det har bara inte blivit av än...
Nu sitter morsan på ett tåg på väg hem igen och vi kommer köra "favorit i repris" imorgon och på fredag igen, innan vi kör skarp på måndag. (Då börjar man jobba 100% igen efter två år)

Oväntat bad

För en halvtimme sedan hade vi en liten "incident" här hemma. Man kan säga som så att det luktade liite illa i köket. Anton hade klättrat upp på bordet och under tiden han stod och grejade med blommorna i fönstret så gjorde han nummer 2. Men det som fick oss att reagera var det gojsiga som hamnade på fönstret...blä! Så det blev ett litet spontanbad för lilleman och det tycker han ju bara är kul i och för sig :) Han undrade nog lite varför vi inte riktigt ville ta i honom när vi klädde av honom alla kläderna i tvättstugan :) Nu är allt sanerat och Anton badar fortfarande med D nere.
Annars har det varit som vanligt. Har jobbat hela dagen och stått i. Anton och D har varit på inskolning, dag 2. Det gick jättebra. Han tror väl bara att det är en till öppen förskola och att vi alltid ska va med, för han verkar inte bry sig så väldans mycket om oss. Har hört att det blir ett väldans liv när de kommer på att de blir lämnade där (vilket brukar inträffa runt två år har jag hört).
Nu ska jag iallafall laga lite korv och pasta, som jag kan ha med mig imorrn, innan Idrottsgalan börjar. Det är lite konkurrens mellan den och Familjen Annorlunda, men Idrottsgalan vinner denna gången.

Utflykt till Billdal

Idag var vi och hälsade på och fikade gott hemma hos L's. Första gången sen midsommar som jag och Anton träffade dem och det var mycket spännande att spana in deras "nya" fina radhus. Ja, det är ju från 70-talet, så helt nytt kan man då inte säga att det är. Men L´s har jobbat på bra med det och är på god väg att bli hur fint som helst! Anton passade ju på att somna i bilen 10 minuter innan vi var framme, så han fick sova ute på altanen tills det var dags att väcka honom. Sen var det full fart på alla tre barnen. Mest på storasyster T som har energi som en orkan :) Tror hon klädde ut sig i fyra olika förklädnader under tiden vi inspekterade hennes fina lila rum.
Nu är vi iallafall hemma och har ätit en god minestronesoppa och ostsmörgås till middag. Den satt riktigt fint.
Jag tappade maskorna på stickningen för fjärde gången ikväll och gav då upp helt med stickandet. Började istället virka mig ett par handledsvärmare. Det gick hur bra som helst däremot så nu har jag väl hittat mitt gebit. Ska bara googla lite om hur jag ska göra avslutningen för den kunskapen har liksom fallit bort sen jag gjorde det sist.
Nu ska här sovas. Det är ju min tur att gå upp med Anton imorrn och det är aldrig roligt för en kvällsmänniska som mig själv.

Inskolning, dag 1.

Idag var första inskolningsdagen för Anton på Mellangården, förskolan han ska börja på. Kom dit precis i tid och fick våran plats för ytterkläderna. Sen var det åka av för Antons del. Först var han dock lite reserverad, kanske 5 min. Sen var han hur nyfiken som helst och lekte med förskoleläraren och den andra killen som skolades in samtidigt. Den andra killen var dock lite blygare så det tog en liten stund innan han utforskade förskolan på egen hand.
Jag tror det kommer bli superbra där. Alla lärarna var jättesnälla och förklarade bra. Nu var det bara en av de ordinarie där idag pga sjukdom/tjänstledighet, men jag tror det blir bra iallafall.
Det tar ca 20 min att gå i normal takt (exkl. tiden för påklädning), vilket är helt överkomligt. 15 min om man går fort. Annars får man väl försöka ta bilen om den startar.
Nu ska jag titta på alpint under tiden han sover. (Han somnade vid 13 idag! :))

Maska

Igår när jag kom hem började jag lägga upp maskor för att sticka mig ett par handledsvärmare eftersom jag alltid är så kall om händerna. Just nu sitter jag här och känner irritationen stiga eftersom jag har fått repa upp stickningen två gånger pga av tappade maskor..... Är det meningen att jag ska frysa om händerna kanske? Eller är det meningen att jag ska köpa mig ett par istället? Det verkar just nu iallafall inte som att jag ska sticka...
Sitter och kollar på vinterstudion och alla skidsporter dom sänder så jag har helt glömt att jag borde plocka ur diskmaskinen och ställa in det smutsiga. Sen hade jag ju funderingar på att göra färdigt Antons lampskärm, men det kommer jag ju aldrig till verkar det som.... Får se om jag kanske kan göra det under nån av de mindre underhållande sporterna under dagen, så att jag iallafall har gjort nånting idag.... Skulle haft en dator här nere som jag kunde spela på samtidigt som jag kollar på tv också :)
Undrar när D och Anton kommer hem idag då... De är ju i Kinna i helgen, så jag har ju kunnat slappa hur mycket som helst.

Fick denna söta bild från gubben på mailen igår, visst är han söt i den fina tröjan från mormor! Liiiite för stor bara :P

Slappa riktigt mycket nu framför tv'n, för det är ju ändå söndag!

Zebror och luftslott

Hejhej!
Nu har jag kommit hem efter en kväll på stan. Jag kom in till stan lite innan jag skulle vara på bion, så jag strosade lite snabbt på slutspurten av rean. Hittade denna fina pyjamas för 50 spänn till Anton:

[SPOILER-ALERT!]
För er som inte har sett filmen än så kan ni sluta läsa nu, omni inte vill veta något om den! Om ni inte har sett den så se till att se den asap!

Sen gick jag till bion och kollade på Luftslottet som sprängdes. Den är så sjukt bra så det är inte sant! Men så har dom ju ett bra underlag till manuset också :) Under rättegången satt jag och smålog åt allt som dom satte dit dom för.

Nu ska jag sätta mig här i soffan och kolla färdigt på Robinson och kanske få till en stickning. Men först måste jag hitta nått gott i kylen tänkte jag.

Fixat lite tavlor

Dagen då Sverige står stilla, nyårsdagen :) Idag har det varit väldigt dött på vägen utanför huset och E20 hördes inte lika mycket när vi var ute och gick. Nyårsdagen verkar vara en sån dag som folk stannar hemma på :)
Vi stannade också hemma och grejade lite med Antons rum igen.
I går satte vi upp rullgardinen så att han inte skulle bli så störd av nyårsraketerna, men han vaknade av ljudet istället :( Idag fixade vi till canvastavlorna som vi hittade i trappuppgången utanför vår förra lägenhet. Marilyn Monroe i all ära, men det här tygen passar så mycket bättre i ett barnrum:

Så nu sitter det två canvastavlor med detta motivet från IKEA på ena väggen i Antons rum. Vi har även satt upp stringhyllan ovanför sängen som det står lite foton och nallar på än så länge. Vad som är kvar att göra är att sätta upp en tavelhylla på den gröna väggen och den gröna lampan bredvid sängen. Jag funderar fortfarande på om det blir för mycket att sätta upp gardinerna dock. Jag får se hur jag ska göra. Just nu räcker det iallafall med rullgardinen.

Ska strax gå och lägga mig tror jag. Eller iallafall gå och läsa lite. Provade att ligga på spikmattan utan tröja igår och fy h-e vad det stack i ryggen. Antar att det tar ett tag innan man vänjer sig. Men jag ska inte ge mig än. Måste ge den en chans innan jag dissar den.

Jag önskar alla en god start på det nya året (och decenniet)!

RSS 2.0