Livet i radhus

Idag tog jag ner en halv plastkasse med äpplen från sommaräppelträdet, och det är fortfarande ett tiotal äpplen kvar på trädet. Tänkte gjort något kreativt med dem, typ äppelpaj och David kunde göra äppelmos. Men allt tar ju sån tid hela tiden så det får bli imorgon kanske... Hade tänkt ta med mig lite till jobbet, men då måste jag sortera dem lite och det vet jag inte om jag orkar nu...

Sen försökte jag sätta upp en gardinstång i fönstret ovanför trappan... Skulle jag inte gjort tror jag. När jag släpat upp stege, skruvdragare och Anton och började skruva så satte sig skruven fast och spåret i skruven är helt bortnött så det blir väl till att använda tången antar jag... Så ser det ut ovanför trappan nu iallafall.... David får fixa imorrn...

Men vi har iallafall ett radhus! :)

Hockey!

Glömde säga att jag har vunnit biljetter till matchen mellan Färjestad och Förlunda på Ullevi den 28e december! Ska bli hur skoj som helst. Har aldrig varit på hockey förut och sen att det blir på Ullevi är ju helt grymt! Gottigottgott.

Sitter här

i mitt nya hus och funderar på hur mangeln funkar. De som sålde huset till oss lämnade kvar mangeln och det är jag glad över, för manglade lakan är ju så skönt att sova på. Dock har jag aldrig manglat i hela mitt liv så jag måste kanske ta hjälp av en expert (svärmor), eller kanske titta om det finns någon instruktionsbok. Och eftersom den förstnämnda åker på semester nästa vecka och ett par veckor framöver så blir det nog det sistnämnda... En helt annan sak i detta sammanhanget är att torktumlaren låter som en höfläkt ungefär, men vi står väl ut med den så länge den håller igång så byter vi den då. Fast man kanske ska kolla upp så att det inte är nått som skaver inuti den...

Jag börjar bli lite orolig över äpplena i trädgården. I natt var det 1 plusgrad och vi vet inte riktigt vad vi ska stoppa dem i så de får vara kvar på träden ett tag till antar jag. All-knowing-mamma får kanske konsulteras i denna fråga.

Dags för lite sängläsning tror jag. Känner mig lite sliten. Speciellt när man badar så här på kvällen. Ha en bra kväll!

Go´natt !

Tävlar om musikinstrument

“Jag är med och tävlar hos En Mölnbobos Liv, tävlingen är i samarbete med Rara Barn. Tävlingen är öppen för alla även er utan blogg. Tävlingen avslutas 9 oktober”

 


Det här med rånförsök...

Läste i tidningen att en värdedepå i Västberga hade utsatts för "rånförsök" nu på morgonen. De misstänkte att rånarna kunde ha fått med sig upp emot en MILJARD SEK. Är inte det ett tämligen lyckat rån? Jag skulle då inte vilja kalla det rånförsök iallafall....

Trött? Nejdå, inte alls...

Just nu är jag väldigt trött.... Alldeles för trött att sätta igång med nått projekt, som att packa något eller lära sig trixa lite med Paint.Net. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Det brukar sluta med att jag antingen hämtar nått att äta(typ, godis eller frukt), eller att jag går och lägger mig pga tristess. Det lutar nog åt det senare, men att jag läser lite i en bok jag hittade i pappkassarna inne i skrubben, Neverwhere. Den är lite underlig, men det blir nog bra iallafall. Har ju skaffat en sån liten boklampa som man sätter på bokpärmen för att inte störa Anton eller D när de sover om jag ska läsa länge. Hur bra som helst, förutom att det är knappbatterier.

Nu går man ju bara och längtar tills fredag egentligen. Man är i nån sorts stand-by-läge känns det som. Man sköter det man ska, men man tänker alltid på flytten. D har fixat hur mycket som helst idag och det är jag grymt tacksam över, för det hade jag inte orkat själv. Men nu blir det nog kudden för min del iallafall.

Och mamma, jag vet inte om du redan har den uppskriven, men leksaksspisen skulle nog vara bra om den kunde hänga med ner också. Det kanske är bäst att jag ringer imorrn eller på onsdag i och för sig....
God natt!!

Städbesiktning - Check!

Nu är vi ännu ett steg närmare vårat fina radhus! Vi gjorde nämligen städbesiktningen på huset idag efter att städfirman varit där.
Nu tittade vi närmare på allt, kollade bakom elementen och ovanpå dörrar. Det var jättebra städat och inget att anmärka på. Nu längtar man ju ännu mera tills det är dags på fredag/lördag!!
Nu på kvällen firade vi lite med tacos och delade på en rekorderlig äppelcider. Då är det fest

Måla nät

Har precis laddat hem paint.Net och har tänkt börja pilla lite på min blogg-design. Fast det kommer nog ta ett bra tag att lära sig och få det som jag vill :)
Fast nu blir det nog snart nattinatt här, för Anton lär väl vakna rätt så tidigt i morgon. Nu blir det dock lite tråkigare på kvällarna för jag har precis läst ut en av böckerna jag köpte till D i födelsedagspresent, "I denna stilla natt" av Mari Ljungstedt. Får kanske gräva fram en ur pappkassarna inne i lilla skrubben. Fast jag har en känsla att jag inte kommer att behöva ha en bok på ett bra tag ändå nu när vi ska flytta.

Idag var det så varmt i solen att man kunde sitta med linne utan problem. Imorrn ska det ju bli riktigt gott väder igen här i göteborg. Vilket är bra för då kan man cykla bort till huset och kika lite och så ska vi ju göra städbesiktningen också. Det är ju bara ett par dagar kvar nu och vi får hoppas att allt är som det ska och att det inte uppkommer något olämpligt för då blir det så bökigt... Åhh, jobbigt att vi bara får en smaktitt på huset imorrn, det är ju som att man ställer fram en massa kanelbullar åsså får man inte smaka på dem ens. Bara titta, inte röra :(

I den här familjen

hjälper alla till när det behöver städas!

Här vankas det kladdkaka

0-4970e420d8ba19d1800a0e668457a6fa.png

 

Här vankas det kladdkaka på kvällskvisten.

 


Lite egentid

D cyklade bort till Kvibergs marknad för att träffa en kompis och hans son ett par timmar. Skönt för min del för det var ett tag sen jag fick va lite själv och bara vara.
Senare ska vi bort och fika i Kallebäck innan de andra ska på teater. Vi skippade middag på restaurang med Anton. Kändes inte helt enkelt att få till det så det blir fika istället.
Får hoppas att D kommer ihåg att handla på vägen hem nu dock, han lämnade nämligen lappen hemma.....
Nu ska jag nog försöka städa och packa lite dock. Ser ut som ett bombnedslag här med saker överallt och lådor.

Två veckor!

Om två veckor får vi nycklarna till huset! Nu har verkligen nedräkningen börjat! Det ska bli sååå härligt. D var förbi där under veckan och kikade i fönstrena lite grann :) Fast han upptäckte något: det var inte alls fiskbensmönstrad väv i vardagsrummet. Det var beige/gul strukturtapet. Så vi får väl se, som jag har sagt tidigare. I slutändan kanske det räcker att måla träpanelen vit? Sen är ju parketten "solblekt" efter deras mattor och möbler så det kanske vi får ta och göra nått åt också.
Har packat en resväska med kläder som jag vet att jag inte kommer använda innan vi flyttar, antagligen inte på ett tag efter heller. Så det är lite utplockat i garderoben :)

TIllbaka till "Pirates of the Carribean". Yarr, Yarr!

Bus

Denna veckan har gått i ungefär samma tema. Sandlåda, rutchkana, sandlåda osv. Anton har börjat lägga sig platt ner i sanden och ålar sig fram och gräver ner händerna så långt han kan. Sen ääälskar han att åka rutchbana. Det finns ingen här uppe vid hyreshusen så då får vi knalla ner till den andra lekplatsen mellan egnahemshusen. Han åker nästan helt själv nu, man får ta emot honom där nere annars gör han en kullerbytta :)

(klicka på bilderna för att få dem större)

Imorrn är det lördag så vi kanske tar oss in till stan och träffar Antons farmor och farfar som ska på teater imorgon kväll. Annars inget speciellt planerat.

Sparkcykeltävling

http://www.annakarlsson.se/blogg/wp-content/grodbike3-2-300x213.jpg

Jag är med och tävlar om en sparkcykel för de mindre barnen. Tävlingen hittar ni hos En Mölnbobos Liv och tävlingen sponsras av Barnens Gruva. Tävlingen är öppen för alla även er utan blogg. Den avslutas 31 oktober.”


Barnens gruva-tävling



Jag är med och tävlar om ett presentkort á 500kr
från Barnens Gruva hos Hanna Of Sweden!
Var med och tävla HÄR du oxå!

Härligt väder!

Idag har jag Anton alldeles för mig själv för D är och hjälper ett par kompisar att flytta till sitt nya hus i Billdal (i.e. han fixar flytthjälp åt oss) Då har vi passat på att busa lite på lekplatsen som ligger nere mellan egnahemshusen. Där har dom en rutschkana och det har vi ju inte här uppe hos oss. Anton tyckte det var hur kul som helst.


Enda nackdelen är väl att det just nu ligger en massa fallfrukt och ruttnar i ena hörnet att sandlådan där rutschkanan står så det var ju väldans intressant att pilla med dem.... Sen kan man ju inte va på en lekplats utan att äta grus så det gjorde han :)
Ikväll blir det Flygande Jakob till middag, mums!

Återträff!

Idag har vi varit på återträff med gamla Chalmerister. Hur kul som helst! Jag hade dock inte med mig kameran så det blev inga egna bilder... Hoppas de andra delar med sig lite av sina senare.
Efter att vi dumpat Anton med farmor, farfar och faster här hemma åkte vi iväg till skjutbanan vid Säve depå för lite lerduveskytte(!). Jag har aldrig skjutit med ett gevär förut, inte heller hagelgevär som detta var. Sen delades vi in i fyra grupper med fyra-fem i varje grupp. Först sköt vi 10 skott som inte räknades in i poängräkningen, sen 15 till som ingick i tävlingen. Instruktören sa att "Träffar man en ska man vara nöjd, träffar man tre ska man vara glad. Träffar man åtta är man bra och träffar man mer än tio så fuskar man" :)
Jag träffade två gånger av de skotten som inte räknades..... Så jag slutade på noll poäng, klart sist med andra ord :) Men det var mycket roligt i alla fall. Fick ett duktigt blåmärke på axeln efter kolven när jag stod lite fel en gång.
Passade även på att titta in på Aeroseum som ligger i Säve Depå. Häftigt! Man fick provsitta Viggen och lite andra flygplan, helikoptrar och granatgevärsvagnar. Efter det drog vi vidare för lite öl innan vi gick till Amazing Thai för en mycket mumsig buffe (samma stuk som Bamboo) med glassbuffe till efterrätt.
Nu är jag heeeelt slut och behöver definitivt gå och lägga mig eftersom jag är själv med Anton imorrn.

Godnatt!

Skype

Vi har installerat Skype i våra datorer nu och idag testade David och Anton att ringa till faster R. Anton sitter helt paralyserad framför datorn när han ser henne :) Det är ett bra påfund tycker jag. Man ringer gratis till alla inom Skype och man kan köra videosamtal utan att det kostar nått. Jättekul!

Dålig dag?

Idag har jag fortfarande endel ont i huvudet, men hoppas det går över under dagen. Denna dagen började för övrigt rätt dåligt... Anton vaknade iofs vid nio, så långt allt lugnt. Sen brakar det dock lös med hysteri kring blöjbyte, vilket resulterar i att både han och jag blir jätteledsna. Sen ska man försöka få i han mat. Går hyfsat, men det är alltid bråk om vad han vill äta och inte. Sen behöver han ett till blöjbyte, vilket är nästan lika hysteriskt som det första. Sen är det äntligen tur för mig att få lite frukost. Trodde jag iallafall. Han ger sig inte förrän han får sitt och knapra smörgåskex som en hysterisk junkie. Men nu kan jag inte sitta här längre för då river han ner datorn... Have a nice day!!

Elodie-tävling!



Jag tävlar om ett "Ride in Style" paket på barnshoppingbloggen, i samarbete med Elodie details! Tävla här du med :)

RSS 2.0