Inte så farligt

Tror inte sjukdomen var så farlig egentligen. Idag känner jag mig mycket bättre. Har ont i huvudet och lite svårt att reglera kroppstemperaturen. Ena stunden är det jättevarmt, andra stunden fryser jag. Nu ska jag kolla klart på eldsjälsgalan och sen blir det nog nattinatti för min del =) Tror dock inte Anton tycker det för han är jättepigg.

=(

Jag är sjuk, igen..... Nu är det tredje gången på 1,5 månad. Man skulle nästan kunna tro att Anton har börjat på dagis eller nått. Inte roligt iallafall. Har hög feber och ont i hela kroppen. D var och kollade sig ifall han/vi hade fått halsfluss, men så var det inte. Vi får se om vi åker hem till Göteborg innan nyår eller om vi stannar och chansar. Vill ju inte smitta ner resten av folket som kommer.

Chillar i Kinna

Nu är julstressen äntligen slut! Vi åkte till Kinna på annandag jul för att en av D's morbröder kom på julmiddag. Vi kom precis när dom skulle börja så det var bara att sätta sig till bords med andra ord =). Det var nog en av dom längsta resorna vi gjort hittills och det kändes verkligen. 34 mil! Vi stannade bara en liten stund i Brålanda, Trollhättan och en liten bit nedanför Trollhättan. Det gick bra med Anton ända till Trollhättan, men sen var han tvungen att äta. Sen var det eländigt ett tag åsså somna han i Sollebrunn igen =)
Vi har fått så mycket fiina saker av alla. Bland annat en gåstol, en lära-gå-vagn och lite kläder och leksaker. Sen hämtade vi MASSOR med leksaker hos min mormor som precis har slutat vara dagmamma och ville bli av med massor med grejer.

Igår åkte vi till Rydals museum för att kolla på glasskulpturutställningen som står där. Den billigaste saken kostade 35tkr, så det var inte riktigt i våran prisklass. Men det var kul att titta på iallafall. Sen har dom utställning om det gamla spinneriet som var i byggnaden förr och även andra saker från den tiden. Mycket som man kände igen från mormors saker som hon har lite överallt i huset och uthusen =)

Idag gick vi ut på en låång promenad till utkiken på milspåret, utan D för han har blivit jätteförkyld. Det var lite kallt, men annars var det jättefint väder och det satt jättefint med lite julmust och bulle där uppe. När vi tittade närmare på bordet så stod det att det kom från Arvika =)

Vi får se vad vi hittar på imorrn när Anton's farmor och farfar jobbar.

Nu är det jul igen!

En dag kvar till julafton! Idag kommer D upp efter jobbet också. Ska bli roligt att fira jul ihop för en gångs skull! Jag och Anton längtar otroligt mycket efter honom.
Dagens to do-lista är att åka till stan och inhandla en ynka julklapp till. Sen ska jag utnyttja min present från mamma och pappa, en värmebehandling! Under tiden får mormor och Anton roa sig bäst dom vill. Sen hämtar vi D från tågstationen när han kommer. Nu är dert dags att peta i den unge herrn lite rödspätta och mos, om det går :) Sen hoppas jag att mormor vaknar snart så vi får umgås lite.

God Jul!!!

Måttligt road =)

Här är det en som är måttligt road av mamma och pappas nya leksak:



Sen har jag klippt mig idag också!


Håret har blivit så mycket mörkare nu, lika mörkt som pappas nästan. Fast det kanske bara ser mörkt ut på kort. Älskar förövrigt Retouch-funktionen i kameran! Då slipper jag se ut som ett jäkla spöke =) Så här såg bilden ut innan retouch:

Nytt medel mot rynkor?

Den här annonsen såg jag på facebook för ett par minuter sen:



Har hört att sex är bra, men mot rynkor?

Åker upp på söndag

Jag har bestämt att jag åker upp på söndag. Då får jag en dag till på mig att packa allt jag ska ha med och så har jag ett ärende på stan imorrn också. Hittar inte lådan med min röda klänning )= så jag vet inte riktigt vad jag ska ta på mig på jul faktiskt. Kanske skulle festa till det och ha den champagnefärgade klänningen jag köpte till bröllopet? Fast det kanske blir lite väl fint....usch vad jobbigt! Jag får leta vidare..

Halvårsbesiktningen avklarad

Imorse var vi tvungna att pallra oss upp tidigt för vi skulle till bvc på halvårskontroll. Då var barnläkaren där och ställde en massa frågor och kände, lyssnade och klämde på det lilla objektet. Han var rätt glad och pratade lite med Ingrid och blev jätteglad när han fick låna den röda bitringen!
Dagens kontrollsiffror lyder :  7590gram och 68,5 cm lång.

På hemvägen åkte jag förbi ICA Nära för att ta ut mitt paket. Jag kom 08.57 så jag kände mig lite som en panschis som står och hänger på handtaget för att få komma in och handla.

Vilken dag......

Börjar jag skriva nått om dagen blir det bara negativt alltihop. Orkar inte. Tro mig, ni vill inte veta. Men nu är det bättre igen iallafall. Får hoppas att det blir bättre imorrn när vi ska till bvc iallafall.

Nervös!

Börjar bli mer och mer nervös nu. Jag ska ju ta bilen upp till mamma och pappa i helgen alldeles själv med Anton och två katter mitt i värsta julrushen och alla som ska byta stugor i Sälen och Trysil. Det kommer inte bli så roligt, men vääldigt spännande och se hur det går. Inte så säker på om jag ska ta vägen via Svanskog då eller om jag ska ta det säkra före det osäkra och åka via Fagerås i stället..... Eller, så ber jag på mina bara knän till David att han följer med mig upp på helgen =) Det är väl ingen som ringer supporten två dagar innan jul iallafall? =) Får hoppas att det inte snöar bara, för då vill jag absolut inte köra själv med Anton.

Soppa?

Gjorde en gulaschsoppa igår. Riktigt god faktiskt. Problemet är bara att när vi väntade på att den skulle kallna så man kunde ställa in den i kylen så glömde vi den på diskbänken över natten. D ställde in den vid åtta i morse när han gick till jobbet. Tror ni att den går att äta iallafall? Tacksam för input!

Bilder uppdaterade!

Nu har jag lagt in fler bilder på fotoalbumet för er som har lösenordet!

Anton har börjat prata mycket mycket mer nu. Det är mycket "bah, bah, bah, bah" nu. Hihi!!

Orkar snart inte försöka mer.....

med den där j-vla pissekatten! Den här veckan har hon kissat utanför lådan 3 ggr. Nu känns det verkligen som att jag har försökt med ALLT! Två lådor, pencillin mot urinvägsinfektion, p-piller till katt, stänga in henne i ett rum ett par dagar, doftboll med hormoner. U name it, I've done it......

AC/DC!!!!!

Vi fick biljetter till AC/DC nu på morgonen! När D suttit 20 minuter i kö hade jag nästan tappat hoppet om att få några biljetter, men till slut kom vi fram och då fanns det till och med sittplatser kvar!!! Jag är så glad!


Vi ses på Ullevi i sommar!!!!

Julkort!

Jag fick ett ryck och hade fotosession här hemma vid lunch. Hittade nämligen en liten tomtedräkt i högen med lånade kläder åsså hade ju Antons mormor med sig en tomteluva senast hon var här. Så här blev en del av bilderna:






Min lilla tomtenisse gör sig riktigt bra på kort =)
Mamma kolla mailen!

Sovmorgon

I dag drog vi oss rejält i sängen jag och Anton. Medan D släpade sig till jobbet låg vi och ammade och sen somnade vi om. Jag vaknade vid elva igen och låg och tittade på min lilla gos och läste jag lite tills han vaknade vid halv tolv. Så nu har jag precis ätit färdigt frukosten och ska nog ta mig en tur ut med vagnen och Anton förstås. Just nu brottas han med dockan han fick av fam. Eriksson-Nordenberg i födelsepresent, men det är nog tvättrådslappen som är mest intressant =)

Denna veckan blir nog rätt lugnt. Imorrn fyller jag år och så blir det kanske ett besök på Kåken för första gången. Beror lite på vädret eftersom det inte finns tak över barnvagnsparkeringen. På onsdag släpps biljetterna till AC/DC's spelning på Ullevi till sommaren, får se om vi ska försöka få biljetter kanske. På torsdag bjuder M på fika hemma hos sig i Gamlestan och på fredag är det Antons halvårsbesiktning hos barnläkaren klockan halv nio på morgonen..... inte så kul.
Sen åker jag ju upp till Arvika till helgen så jag måste nog göra en lista på vad jag ska packa så att jag inte glömmer nått viktigt.

Uppdaterat!

Nu har jag hittat sladden till kameran så nu har jag uppdaterat en massa inlägg med bilder. Från senaste IKEA-besöket och framåt kan man säga =)

Ha en trevlig lucia!

Mmm, sova

Så här tycker Anton att man ska sova tydligen:



Jag tycker däremot att det ser liiiite obekvämt ut. Skulle inte rekommendera den =)

Nytt köksbord, eller finn fem fel?

Nu har vi fått vårat nya köksbord med stolar. Men det var inte riktigt komplett. Se om ni kan hitta felen =)



Vi fick en pall som bonus och så fick jag en jättefin hylla också som vi antagligen ska sätta upp på den lilla väggen mellan köken och vårat sovrum. Jättefina presenter/julklappar vi har fått! Hyllan syns lite i nedre hörnet på kortet.

Vad katten är det frågan om?

Fick den här länken av D alldeles nyss. Jag får nog passa mig så inte det händer en olycka =)

På sidan

Ja, när Anton ska somna har han börjat lägga sig på sidan och sen somnar han så. Det kanske är ärftligt för både jag och D sover mest och bäst på sidan, eller  i framstupa sidoläge nästan.
Jag satte upp ljusslingan på balkongen igår, men det räckte inte hela vägen runt.... Det fattas minst 2 meter slinga för att det ska nå runt. Vi är riktiga klåpare, jag vet =) Men det fattas på den delen som inte syns jättemycket in i lägenheten så det gör inte så mycket. Mysigt blev det iallafall.
Idag kommer Antons farmor och farfar med vårat köksbord och stolar så jag kanske får ta och röja lite bland lådorna så att vi kan ställa upp det där vi ska ha det =)

ÅÅÅh, nu snöar det igen!!!!!! Bara lite grann, men det gör det! Myyyyssss!

Risbräck

Jag skippade äppelkakan och gjorde julgodis istället. Det var så enkelt också. Bara smälta en kaka blockchoklad och blanda i 6 dl puffat ris. Sen bre ut det på bakplåtspapper och in i kylen en stund. Sen är det klart, självklart beroende på hur stora bitar man vill ha =)

Reklam....

Ni som lägger in länkar till gratiskläder och gratismakeup: SLUTA FÖR FAAN!! Jag brukar jämställa er med spammare och  telefonförsäljare.... Jag tar bort dessa kommentarer så fort jag ser dom. Ni får gärna kommentera, men håll er till nått relevant :)

Anton 6 månader!

Idag är Anton 6 månader gammal! Jag har fortfarande inte hittat sladden till kameran, så det är lite svårt att lägga upp några bilder. Men jag ska definitivt ta lite bilder på min lilla saffransbulle som ligger och sover i min säng nu på morgonen.
Han han har ju lärt sig hur mycket som helst det här halvåret! Men som dom säger så vilar aldrig ett spädbarns hjärna, den är aktiv hela tiden. Kanske därför som han vänder sig i sömnen och jag får gå in och vända på honom lite då och då =) Får se vad jag hittar på idag när det är en så stor dag. Kanske gör nått av det jag nämnde igår.
Anton tränar lite på golvet:



Har han smakat på glöggen mån tro?

Fasen vad det snöar ute! Det och att lyssna på Julradion gör att det blir sån otrolig julstämning. Ska se till att mysa och njuta extra mycket idag tror jag =)


Mindre folk

Idag var det mindre folk på Allum än i lördags när vi storhandlade. Jag tror jag hittade en bra julklapp till farfar, får se om den passar. Det var ju bara 2XL på den, men det är ju 6 månaders öppet köp så det går ju kanske att byta annars. Sen köpte jag blockchoklad för jag har tänkt göra risbräck som vi kan mumsa på. Sen har jag ju planer på att göra den där goda äppelkakan som är som sockerkaka med äppelklyftor i och pärlsocker ovanpå. Den är ju så god!! Får se om jag kanske gör den imorrn, det är ju Antons halvårsdag då och det måste ju firas på nått sätt!
Redan 10 december, jag vet inte vart tiden har tagit vägen egentligen. Måste ju sätta upp ljusslingan på balkongen och kulorna som D köpte för att hänga upp som dekoration har ju inte heller kommit upp. Men imorrn, då...då ska det hända grejer! =)

Lång sovmorgon =)

Idag vaknade Anton inte förrän vid halv sju! Så då hämtade D honom så fick han mat i sängen, sen somnade vi om till halv elva =) Nu känner jag mig lite seg för att vi sov så länge. Funderar på att ta mig en dusch och sen ta mig ut till Allum för att köpa farfars julklapp och diskproppar till diskbänken här hemma. Det är inte riktigt försvarbart att diska under rinnande vatten. Nu larmar Anton så det blev ett kort inlägg, men kram på er!

Man tackar,man tackar

Ujuj, vad många besökare jag för att Hanna länkade till mig =) Vi får väl hoppas att det håller i sig, annars gör det inte så mycket =)
Jag har fortfarande inte hittat usb-sladden så det dröjer innan jag kan lägga upp egna bilder.
Vet inte riktigt vad jag ska hitta på idag. Är nog dags att ta en liten slappardag och försöka städa upp lite här i lägenheten. Har ju skaffat mig ett ypperligt torkställ nu så nu har jag inga ursäkter längre.
Jag tror jag ska ta mig en promenad faktiskt.... Det är ju riktigt trevligt väder ute, men det ser ganska kallt ut så man får nog pälsa på sig.

Fika hos Hanna

Idag träffades vi mammor från föräldragruppen hemma hos Hanna och fikade ett par timmar. Anton sov på vägen dit, men vaknade när vi skulle gå upp för trapporna till lägenheten. Anton, Sixten, Sara och Hugo lekte och busade som bara den på lektäcket på golvet innan Neo vaknade och undrade vilka som hade tagit alla hans leksaker :) Anton satt en stund alldeles själv, men sen blev han trött och orkade inte hålla uppe sig själv så jag fick sitta och stötta honom när han inte ville ligga på mage eller rygg. Han ramlade omkull en gång och slog sig lite i huvudet och blev jätteledsen, men det blev bra igen när man fick sitta i mammas knä.
Det var jättetrevligt att träffa alla. Synd att inte Jessica och Noel kom, det hade varit trevligt att träffa dom.

Nu sover min gosepojk i vagnen i hallen efter denna strapatsen =) Han borde dock vakna snart för att äta hoppas jag. Hade tänkt lägga upp nån bild, men jag hittar inte usb-sladden till kameran så det får jag skita i.... Äh, jag lånar lite bilder av Hanna, det går säkert bra :) Jag lovar att ta egna bilder nästa gång om jag hittar sladden :)








Uppdaterat:
En som var väldigt trött efter mammafikan =)

Åh nej!

Nu har jag missat en massa skidåkning på tv igen!!!!.... Jag som annars brukar sitta klistrad vid teven så här års. Kallas det för omprioritering kanske? Vet inte, men det känns tråkigt eftersom jag gärna hade velat se alla tävlingarna när dom väl går på tv. Men nästa helg, då, då ska jag minsann sitta bänkad med en clementinpåse i min högra hand och tv-dosan i min vänstra för att vara säker på att inte missa ett endaste stavtag!

Storlek 74!

Nu har Anton börjat använda storlek 74 i kläder litegrann. Det verkar va alldeles lagom också! Så om ni köper kläder i julklapp, se till att det är minst 74 eller 80 på kläderna. Annars finns ju risken att dom är för små!

Ikea och julhandel

Idag åkte vi till Ikea och shoppade lite saker att komplettera med här hemma. Ett måste var en torkställning till alla kläder som inte kan torktumlas. Jag är övertygad om att garderoberna inte tycker om fuktiga kläder =). Sen håller dom ju på och bygger om en massa så vi hittade inte riktigt allt vi behövde så det får nog bli en tur nästa vecka med svärmor och svägerska kan jag tänka mig =).Vi köpte ett sånt äta-set till Anton med ögon på. Det var ju bara så sött! Kände att han behövde en hård haklapp när han äter, annars blir kläderna också blöta. Man skulle ju kunna köpa i princip allt som finns där ju, det är riktigt farligt för plånboken =) Sen köpte vi även en röd skallra som han tycker mycket om:



Nu är det dags att äta upp resterna sen igår, fläskfile och potatisgratäng. Mums!! Anton ska få smaka lite kalvfile eller kalops tror jag när han vaknar. Det är ju jobbigt för små killar att gå på IKEA under julhandeln.

Ha en trevlig andra advent!

Storhandla

Nu är det dags att för första gången börja veckohandla eftersom det är lite längre till affären nu. Ska bli spännande att se hur länge det håller i sig. Vi har varit ambitösa och skrivit en grovt planerad meny och inköpslista till sånt som man sällan köper. Så snart bär det iväg till Allum! Kanske kan övertala D att ta mig en tur i klädaffärerna också när vi ändå är där :) Har ju några rabattkuponger att bränna.

D hade satt upp lagerhyllan i badrummet när jag kom upp i morse, det blev ju jättebra. Så nu ska man fylla upp den med korgar och handdukar och allt vad man kan få plats med i den :) Vi kanske investerar i ett handfatsunderskåp senare också om vi hittar ett som passar.

Nu händer det grejer!

Alldeles nyss vände sig Anton från rygg till mage! Det var första gången han gjorde det alldeles själv. Åhh, vilken stolt mamma jag är nu. Fast det går ju alldeles för fort!

Framåt? Nej, bakåt!

Jag trodde man skulle krypa framåt, men det tycker inte Anton.  När han ligger på golvet så skjuter han sig bakåt hela tiden och backar således in i allt och alla. Snart är det nog inte långt kvar innan han börjar åla sig framåt och kan bestämma precis vart han vill komma själv! Men nu måste jag nog gå och dra fram honom, för han har backat in i lampan bredvid teven =)

FUB idag då

Kom precis hem från föräldragruppen nu. Idag träffade vi psykologen tillsammans med en annan grupp och det var jätteintressant. Vi diskuterade en massa saker om hur det kändes nu i efterhand att bli en familj och vilka olika typer av barn det finns. Sen gick jag, Malin och Mona till affären och botaniserade i barnmatshyllan och vi shoppade loss minst sagt. Det börjar ju bli dags att testa kött och fisk snart för min lille herre. Fast nu kör vi med potatis och blomkålspurén vi köpte i helgen. Den var inte alls poppis, idel sura miner och spottande med tungan. Får väl se hur han tycker om det jag köpte. Det blev lite mer efterrätter än jag hade tänkt, men det får bli så iallafall.

Nu får jag nog ta och väcka John Blund i hallen snart för det är längesen han åt nu.
Hejsvejs!

You didnt fool me!

Hade fått ett sånt 0088-nummer till mobilen idag eller inatt kanske det var. Men ack vad dom går bet, här ska ingen få tjäna pengar på min bekostnad. Det är nämligen ett sånt betalnummer som kostar apmycket pengar att ringa till eftersom det går till en satellit. Så ring aldrig upp ett telefonnummer som börjar på 0088 eller +88!

Ingen telefon

När man ringer till oss på det nya telefonnumret får man svaret att numret inte har någon abonnent. Får se vad Comhem säger om det, har skickat in en felanmälan iallafall. Surt att folk inte kan ringa till oss... eller skönt beroende på hur man ser det. =)

3dje dagen i nya lägenheten

Än så länge är det jättebra här i nya lägenheten. Vi måste nog dock ta oss en tur till ikea och inhandla någon förvaringsmöbel och torkställning till badrummet. Som det är nu är det svårt att torka kläder som inte kan tumlas.... Har tagit mig lite promenader i grannskapet för att kolla in läget, men nu när det regnar ser allt bara grått och trist ut. anske skulle ta mig en tur till Allum eller nått. Vi måste ju ändå handla idag så det får nog bli så. Kan ju gå där tills D slutar så kan han komma dit och så kan vi handla på ICA Kvantum kanske.

Hittills har vi nog bara packat upp tre hela lådor, men å andra sidan har vi ju satt upp julgardinerna som för en gångs skull inte behövde sys upp!

Curry

Vi har ju varit kluvna över hur vi ska göra med Curry och hennes kisseri. Just nu testar vi att låta henne va inne på toaletten ett par dagar. Sen har vi fått låna ett par p-piller för katter av M som vi ska ge henne ett par veckor och se om det hjälper. Men hon ska väl få komma ut snart och titta runt lite i lägenheten. Om inte detta hjälper känns det som att vi har provat allt och snart bara har en väg kvar.... Nu vaknade min lille gosepojk, så nu måste jag nog slita mig från datorn igen :)

Finally!!!

Nu har vi flyttat till våran nya lägenhet! Gissa om vi har mycket grejer, ändå har vi slängt massor. Det är bevisligen inte bra att bo i samma lägenhet i 8 år för då hinner man samla ALLT på hög, även andras grejer. Håller på att tvätta den första tvätten nu när Anton sover. Det var lite pyssel att lära sig hur maskinen funkade, men till slut fick jag igång den. Nu ska jag bara lära mig hur kondenstumlaren funkar också. Idag har jag inte tänkt göra så mycket annat än att plocka lite i grejerna och kanske ta mig en sväng ut i grannskapet och kika runt lite. Vi har redan fått upp adventsljusstaken också. Det var ett måste eftersom det var första advent igår. Får väl se om jag orkar sätta upp nått mer :) Ett stort tack till alla som hjälpte oss att flytta! Speciellt mamma och pappa, utan er hade det varit oändligt mycket jobbigare att flytta. Kram på er!

RSS 2.0