Bokmal

Idag fick jag för mig att jag skulle gå till biblioteket och titta om det fanns några böcker att låna. Och det fanns det sannerligen (det var ju ett bibliotek). Jag gick där och kollade och plockade. Till slut hade jag hittat fyra böcker som jag ska läsa denna sommaren. De har ju sånt där sommarlån som sträcker sig ända till 1 september, så man behöver ju inte stressa sig igenom böckerna precis. Dessa fyra böckerna lånade jag:
       

Mycket bra blandning tycker jag själv. Det som fattas är nog boken som Bert Karlsson har skrivit, Mitt liv som Bert, för den har jag funderat på länge om jag skulle ha läst eller inte. Det får bli nästa gång istället.
Nu blir det nog lite slappande på balkongen tror jag. Det är först nu på kvällen som det går att sitta där när det är så varmt. Och på förmiddan då förstås.

Kanske lite glass hade suttit fint? Ska bara ringa mamsen först tror jag.

Bad!

Igår kväll tog vi cyklarna och gick upp till bergsjön free image hosting och badade lite. Eller rättare sagt, vi doppade fötterna. Anton fick också ta en litet, litet dopp och det var väl inte helt populärt. Det var kanske inte mer än 18 grader eller nått i vattnet så det var ju stor skillnad mot luften. Sen cyklade vi hem igen, nedför de branta backarna och var hemma på 13 minuter. Tyvärr inga bilder denna gången, men nästa gång kanske!
Anton har blivit så sjukt besatt av korkar och att de inte får ligga lösa nånstans utan de ska sitta på burkar och flaskor. Det ska sättas på och tas av. Mycket lustigt!

Husesyn

Idag blev vi bortbjudna till vårat nya hus. Det är ju så varmt och fint väder så vi bestämde oss för att gå dit med Anton i vagnen. När vi kom dit stod de ute och pratade med grannarna :) Både grannarna till vänster och höger är tydligen barnfamiljer så det gör nog inte så mycket om Anton för lite väsen :)

Vi skulle titta på vad som skulle lämnas kvar och inte. Det som vi kommer att behöva är ju definitivt något att klippa gräset med, för de hade lovat bort sin elklippare till sin dotter. Man kanske skulle försöka med en sån självgående robot? scared smileys Men de lämnar kvar skottkärra och lite andra verktyg. Även utemöblerna som ni ser på bilden. Sen lämnar de kvar alla garderober(!) och en hallmöbel i källaren. Och mangeln också, så nu får jag lära mig hur man sköter en sån happy smileysDet ska bli så skönt att få en egen tvättstuga så man slipper trängas inne på toaletten med allt som ska hängtorka.
På vägen hem stannade vi till lite på allmänningen som har en lekplats också så att anton skulle få lite lunch i form av laxpasta med broccoli. Tror det har blivit en av hans absoluta favoriter. Det är aldrig stopp när det gäller den maträtten.
Det låg såna "näsor" i gräset också och naturligtvis var vi tvungna att prova dom!

-Jag är en noshörning!

Senare under eftermiddan var vi bara tvungna att leka lite i "kojan" också.


Sen tar vi oss nog en sväng till affären för det är slut på lite allt möjligt här... synd att den där prenumerationstjänsten inte kom igång innan sommaren. Det hade varit kul att testa lite faktiskt.

Uppdatering behövlig :)

Oj, fem dar sen jag skrev nått här. Skärpning! Men jag har ju jobbat tre av dagarna och då brukar det inte hända så mycket här egentligen. Sen har det varit rena supervädret här i Gbg. Inte för att jag har solat mycket. Jag har bara varit och flängt i en massa affärer och shoppat en hel del.
Igår bar det av till Mediamarkt för jagville kolla om de hade nån symaskin, men det hade de inte. Och affären bredvid hade bara en enda symaskin i hela affären och den var förpackningen kass på så det blev ingen då iallafall. Åkte hem efter en sväng på Coop där jag hittade ett par svarta Tretorngummistövlar. Bästa vädret att shoppa gummistövlar i, jag vet! Anton var inte alls sugen på att sitta i vagnen så vi åkte hem istället. Vi stannade dock inte hemma så länge, utan åkte in till stan med bussen till fyra ungefär. Lagom för att hinna använda ett av presentkorten Anton fick av min farbror med familj. Det blev ett par basbyxor och två par linnen. Kände att det behövdes eftersom det är så satans varmt. Sen fick D ta över Anton eftersom jag hade klipptid hos den skönaste frisörskan jag nånsin haft. Hon är störtskön! Iallafall, här är resultatet (Dock får tilläggas att jag har sovit med detta håret och det är inte stajlat överhuvudtaget):







(Klicka på bilderna för att göra dem större)
Snart kommer dock D och hans syster hit för lite fredagspizza och umgänge så jag får väl kanske jaga upp Anton för han sover så sött i vagnen efter dagens tripp till Allum. Ja, det blev shopping idag också! Det blev ett par längre jeansshorts till mig och en present till D som fyller år den 7e juli.
Så söt i Kiss-tröjan och sina nya sverigekalsonger scuba hand signals

Sen är jag lite osäker på om jag ska åka upp till festivalen fortfarande... Det hade ju varit kul att se depeche mode, men jag vet inte om det är värt pengarna. D kommer ju inte med isåfall eftersom hans morfar också fyller år och ska ha kalas i Ulricehamn. Och åka ensam upp med Anton igen dröjer nog ett tag till innan jag gör... Vi får se. Vi ska ju på två konserter till i sommar, så jag kommer nog bli nöjd iallafall har jag en känsla av. Denna helgen är det ju Metaltown på frihamnspiren som man kanske kan lyssna lite på utanför området. Marilyn Manson kommer ju dit och spelar på lördag kväll!
Ha en mycket trevlig helg allihopa!

Regn, regn, regn

Idag regnar det igen... Det är väl typiskt när man ska på koncert och allt. Har tittat igenom mina regnkläder och kommit fram till att jag behöver allt. Stövlar och regnställ iallafall. D pratade om att åka till Ullared och fylla på klädförrådet lite, kanske ska passa på att ta det snart då så att man kan gå ut utan att bli blöt om fötterna. Jag vill gärna ha ett par stövlar med lite mönster på. Inte som de där hiskeligt fula blommönstrade sakerna på Rusta, utan smakfullt mönstrade. Får se dock när man hinner iväg. Vill gärna åka på en veckodag, men vi jobbar ju och sen skulle det kanske vara bra om man inte behövde ta med sig Anton heller...
Jaja, nu ska det snart göras Chicken tikka masala och naanbröd här! Mums! Sen blir det glass och kladdkaka till efterrätt. Kan behövas om man ska kolla på AC/DC i spöregn...

Midsommarafton

Ja, då börjar midsommarafton dra sig mot sitt slut. Vi blev bjudna hem till D och S i hans föräldrahem i Hovås/Billdal vilket var otroligt trevligt faktiskt. Vi hade så trevligt att vi glömde helt av att dokumentera det hela. Vi åt och åt och åt, sen åt vi efterrätt på det. Alla hade ju med sig egen efterrätt, vilket betydde att vi hade kladdkaka, chokladtårta, rabarberpaj och jordgubbar. Mycket gott var det iallafall. Dessutom hade ALLA med sig tzatziki, lite roligt faktiskt :) Nu är jag dock väldigt trött, så det blir till att försöka få anton att sova, sen kanske det får bli ett csi-avsnitt och sen nattinatt.

På söndag kommer ju svärmor och svärfar hit eftersom det är AC/DC på Ullevi. Woohoo! Då ska vi se om hon hittade ett par skor till anton. Sen får hon kanske byta en av tröjorna hon gav till honom i present. Sömmen lossnade nämligen när jag tvättade den innan anton ens hade provat tröjan...

Sen funderar jag på om jag inte skulle ta och testa D's racer någon dag för att känna på bara... Ifall det känns bra kanske man skulle försöka få tag på en begagnad nånstans.

Ni måste bara se detta!


Ikea igen och 1års kontroll :)

Idag var det dags för Anton att genomgå ettårsbesiktningen. Så det blev lite mätt och vägt och så SPRUTA!! Gick hur bra som helst faktiskt, inte ett enda gnäll och efteråt fick han ett klistermärke i utbyte mot klossen han hade lånat tidigare :) Trodde att han skulle bli lika trött som efter de två tidigare gångerna, men icke! Han somnade inte förrän jag hade gått igenom hela ikea.... Så här lång och tung var han iallafall idag:

Blev så sugen på att åka till Ikea igen så jag kunde inte hålla mig. Meningen var att jag skulle köpa ett tyg på tygavdelningen, men jag hittade det aldrig och streckkoden för tyget var borttaget vid vågen... I stället blev det lite gardiner, sängkläder och tyg till Antons nya rum. Tänkte göra kuddfodral av tyget och kanske spänna upp på ram så att det blir tavlor av det också. Så det blir väl mest rött och neongrönt i hans rum hittills. Får se vad/om man gör för fondvägg. Men det lutar år randigt rött/grönt/vitt eller nått liknande, kanske lite mörkblått också... Här är iallafall dagens Ikea-skörd :)




Helgen i bilder

På begäran kommer det lite bilder på helgen som gick :)


Massor med presenter blev det!


Och massor med mat!


Världens bästa leksak! Och vem bryr sig om stora lurviga hundar då?

Kalashelg!

Nu har jag inte bloggat på flera dagar, men det finns en anledning till det! Vi har ju haft en kille som fyllt 1 år och då måste man ha kalas.
free smilies
Vi hade fullt upp från morgon till kväll. Först handlade vi all mat på lördag förmiddag, sen lagade vi maten som var färdig nästan exakt när gästerna kom. Snacka om timing. Sen åt vi en mycket trevlig lunch med rabarberpaj till efterrätt.
Eftersom övriga släkten var så nyfikna på vårat nya hus så fick vi ju naturligtvis ta oss en liten sväng bort dit och kika lite efter maten. scuba diving in Hawaii   Sen behövde ju lufsarna lite motion också efter allt stillasittande i bilen.
Efter det blev det lite slappartid och på kvällen åt alla tacos och tårta.
Söndagen gick inte i många knop dock. Vi vaknade inte förrän halv elva och åt frukost vid 12! Det är nog senaste frukosten på länge måste jag nog påstå. Mamma och pappa åkte hem vid fyra och sen blev det väldigt lugnt här hemma igen. Nästan så att man somnade i soffan.
På natten blev dock Anton sådär ledsen igen och det var magen som spökade. Jag misstänker att det var den lilla mängden rabarberpaj han fick smaka tidigare på dagen som gjorde det för han pruttade som en tok och gallskrek i nästan en timme innan han lugnade ner sig. No more rabarber for you!scuba diving in Bali

D och Anton är borta på Hisingen och hälsar på en kompis nu så jag har det väldans lugnt och skönt faktiskt. Ska nog ta och lägga mig och vila när jag ändå har chansen. smilies

Barnkalas!

Idag hade vi ett litet minikalas här hemma. S och H hälsade på och sa grattis och åt en jäättegod blåbär- och hallonpaj som jag hade bakat. Det blev massor med lek med alla leksaker och även fast det fanns hur mycket leksaker som helst så skulle de ofta ha samma saker decompression sickness

Här sorteras det bland dvd-filmerna...

och sen skulle balkongen inspekteras.


När alla glada människor gått hem tog vi oss en liten promenad i det "fina" regnet så att Anton skulle få sova lite. Sen fick han lite köttfärssås och spaghetti och en smoothie till det.

-Mmmmh, gott!

Sen är det dags att förbereda för nästa kalas imorgon. Då kommer Antons mormor, morfar, farmor, farfar, faster och D's farmor hit för lite tårta och tacos. Åsså Celma och Maja förstås, det får vi inte glömma! animal smileys


Barntyg!

Nu har jag hittat ett tyg som man skulle kunna utgå ifrån när man gör Antons rum:



Man kan köpa det här.

Man skulle kunna göra canvastavlor och gardiner av detta och sen måla väggarna i typ turkos och brunt, eller några andra färger från tyget. Problemet är bara att detta tyget kostar cirkus 480 kr per meter..... För att få till två tavlor och en gardin skulle man behöver iallafall 2 meter tyg, kanske 3. Det blir ju 1000-1400 kr för bara tyget. Sen ska det målas och inredas också. Får fundera lite på om det är värt pengarna helt enkelt.

Mmmmh, Marabou

Har precis smällt i mig en hel chokladkaka med den nya smaken Sommar. Det är mjölkchoklad med bitar av frystorkade jordgubbar. Jättegod! Fast jag är nog en Schweizernöt-älskare ut i fingertopparna iallafall...

Nej, det är ingen vanlig dag

för det Antons första födelsedag! Hurra, hurra, hurra! Idag är det Antons första födelsedag men vi har inte hunnit fira så mycket än tyvärr. Kom precis hem från en tre timmar lång överlåtelsebesiktning på nya huset. Och det kändes riktigt bra. Besiktningsmannen sa att det var ovanligt välskött, men det finns ju alltid saker att göra i ett hus som alla vet. Det var lite röta på dörren ut på baksidan och så, och baksidan skulle kanske behöva målas om nått år eller två eftersom färgen har börjat spricka. Annars tror jag inte det var så mycket annat. Känns riktigt bra. Nu är det bara frågan om när man ska flytta in....Det är ju tre månaders uppsägningstid på lägenheten och då blir det slutet av september, men det känns kanske lite sent så vi ska försöka få nån att flytta in tidigare här. Borde ju gå att hitta det tycker man.

Angående Antons födelsedag då! Tänkte fira den imorgon med några från föräldragruppen och sen kommer ju släkten på lördag och hälsar på. Så idag gör vi bara tråkiga saker som att rensa avloppet och städar...

ÖF kanske?

Sitter och äter lite frukost och funderar på om man ska orka släpa sig bort till öppna förskolan. Har liten lust och vi behöver hjälp att rensa avloppet i köket. helt jävla bomtätt är det. det tar en time för en liter vatten att rinna ner, nästan iallafall. Åsså bajsar ju anton fortfarande ganska löst så jag vet inte.....
Jaja, vi får se. Det regnar ju så det blir ju bilen oavsett vad jag bestämmer mig för. Måste handla lite gröt och burkmat till anton, sen ska jag ju bjuda på nått på fredag när jag får besök.. och till helgen blir det ju kalas med släkten så då måste vi ju ha nått och bjuda på också. Fast nu är det massivt blöjbyte på gång. Vi hörs!

Thailunch

Idag tog jag en lite senare lunch och travade bort till Thai Orchid i gamlestan där jag träffade D, M, M och E. Två av illbattingarna sov medan de två andra höll låda :) Jag och E åt av thaibuffen medan de andra tre åt sushi. Lagom till att jag var tvungen att dra mig tillbaka till jobbet vaknade Anton. Så vi fick träffas litegrann iallafall. Solen sken och det var jättetrevligt, men jag tycker nog att Lai Thai's mat är en aning godare faktiskt.... Sen var det bara att gå tillbaka och knacka in lite mer ordrar i systemet så att vi kan dra in lite pengar till företaget :)
Nu ska jag fundera lite på vad jag ska bjuda på på fredag och lördag när det är kalastajm. Min lille fis fyller ju sitt första år på torsdag!
Usch vad sötsugen man är....

Jag behöver en hobby...

Jag behöver göra nått för mig själv. Känner att jag inte får någon egen tid eftersom jag inte har någon direkt hobby att prata om. Har kollat lite men jag har inte hittat så mycket intressant. Möjligen olika dansformer eller teater som jag höll på lite med när jag gick på högstadiet. Jag behöver lite tips! Eller kanske träna nån typ av aerobic/funk/dansaerobic eller nått sånt....

Nationaldagsloppet!

Idag gick D upp före oss och åkte iväg och cyklade nationaldagsloppet med en jobbarkompis. Det utgick från Kviberg så det var ju nära och bra. När han hade ett par mil kvar ringde han hem så att jag kunde göra mig iordning och komma dit lagom tills han gick i mål. Det ingick mat i startavgiften så de satt och mumsade pasta mitt framför ögonen på mig som skulle äta lunch när vi kommit hem igen..... Så här mysigt var det utanför Kantinen:


Jag dög inte alls längre. Bara pappa som skulle busas med. Jag fick nöja mig med att knäppa lite kort. Nu är vi hemma igen och njuter av det fina vädret. Anton vägrar dock att sova middag verkar det som, så det lär ju bli en ganska lång kväll...


Ingen 1årskontroll idag då...OBS bajsprat!

Efter att ha bytt tre bajsblöjor innan frukost bestämde jag mig för att boka om bvc-tiden vi hade idag. Så nu ska vi dit den 17e istället. Får hoppas det ger med sig snart för det luktar APA i badrummet efter all smutstvätt och blöjbyten som vi har hållit på med det senaste dygnet. Tur att man har egen tvättmaskin i detta läget!

Så idag blir väl en innedag med andra ord. Hade iofs behövt gå och köpa blåbärspure till anton, men jag vet inte om jag vågar gå utanför dörren med honom. Jag får se helt enkelt...

Shopping!

Idag var Anton jättebråkig och skulle va bakom datorerna hel tiden. Till sist orkade jag inte med det längre så jag åkte till IKEA, där de hade REA för IKEA family-medlemmar. Alla vet ju vad det innebär när man åker dit. Man kommer alltid hem med saker man inte visste att man behövde :)
Idag blev det lite städsaker, haklappar, klämskydd, batterier och ett par jääätttegulliga tavlor som kommer att utgå inom kort. Så här blev det när jag satte upp dom i Antons lilla skrubb tillsammans med mobilen i tyg:


När vi var påväg därifrån hörde jag lite muller och en inte alltför ljuv doft från den lilla herrn så jag beslöt mig för att byta på honom. Väl inne i skötrummet blev han smått hysterisk och när jag fick av honom blöjan bajsade han på skötbordet...Jättemycket. Sen kissade han så att det blev en gigantisk pöl på golvet. När jag torkat upp allt så beslöt han sig för att bajsa igen... Vid detta laget var nog både han och jag smått hysteriska så det tog kanske lite längre än vanligt att göra färdigt allt. Väl ute i bilen så gör han det igen! Så det var bara att gå in en andra gång och byta på honom. Nu är vi äntligen hemma och han har redan hunnit välta D's dator i golvet och klämt sig i dörrarna på tv-bänken. Det är inte riktigt hans dag idag tror jag. Det är väl ingen underdrift att säga att jag längtar tills D kommer hem?

Tävling hos Hanna

Nu är jag med i Hannas första bloggtävling om ett presentkort på babykoncept.se


"Jag är med och tävlar om ett presentkort på 500 kr hos Babykonceptet.se i Hanna Of Swedens blogg!

Var med och tävla HÄR du oxå!!"


Be gone, slugs!

Nu är det en galen norrman som kommit på hur man ska utrota mördarsniglarna. Läs mer HÄR. Hur bra som helst!
Det fullkomligt vimlar ju av såna här nere.
Nu tillbaks till att njuta av det varma fina vädret!

RSS 2.0