Alla helgona

Här kommer det ungar med halvhjärtade "bus eller godis"-påringningar. När vi säger att vi inte har godis så säger de bara "jaha" och går härifrån. Ska de inte göra nått bus? Lite tråkigt tycker jag.
Själv är jag ännu tråkigare och har haft ett tvserie-maraton med två Greys Anatomy och en Dexter, så nu är man så där lagom trött.
Har tyvärr inte tänt några ljus för morfar, farfar och Curry, men jag har tänkt på dem och det är väl det som räknas antar jag.

Annars har vi varit ute och gått i det fina vädret och, faktiskt, grundmålat Antons fönster. Det blir jättebra med vitt istället för brunlaserat som det är på alla andra fönster. Det kommer bli ännu bättre när alla lager färg är på också. Sen ska vi ju måla hans väggar också, så detta kommer bli hur fint som helst.

Puss och klem på er! Sov så gott och låt inga spöken störa nattsömnen för er :P

It's a sad day today :(

Idag var sista dagen i Currys 6,5 år gamla liv. Vi har ältat detta beslutet ända sen vi fick Anton förra året eftersom hon har envisats med att kissa på golvet i princip hela sitt liv och nu orkade vi inte längre helt enkelt......

Jag kommer ihåg när jag hämtade henne i Ockelbo när hon var ca 8 veckor eftersom hennes mammas ägare inte tänkte ta hand om dem mer. En klasskompis till mig tog hand om hennes syster som (vad jag vet) lever ett harmoniskt bondliv :)
Hon var så liiten och så väldans söt. Hon blev däremot ganska arg och stirrade på oss med svarta ögon när vi åkte hem med henne. Tyvärr har jag inga digitala bilder på sötnosen när hon var så liten :(

Det bästa hon visste var när hon fick ligga hos mig på natten, runt mitt huvud, och låta som ett tröskverk. Vilket har gjort att jag knappt sovit en hel natt på drygt sex år :D

Jag spenderade hela söndagen (gårdagen) med henne ensam (D och Anton åkte hem till Kinna en kortis) för att riktigt få säga hejdå för jag orkade inte följa med till veterinären. Gjorde ett litet kollage så att ni får se hur fin hon är/var.



Titt-ut!

Gubben i lådan spisen :)

Vi har nu fått ställa undan spisen eftersom han använder den som pall... och den håller inte riktigt för det. Dessutom han han ryckt loss plattorna igen, så vi måste laga den.... Destruktiv liten kille vi har.

Sen vill jag säga grattis till Maria, min gamla gymnasieklasskamrat som fick en liten son under veckan! All lycka till er!

Leker lite i Paint.net

Tog kort på Curry och lekte lite med effekter i Paint.net. Före och efter bilderna kommer här. Kommentera gärna vilken som är bäst :)
Före

Efter:


Långt mellan inläggen

och inte så mycket att skriva om. Det rullar på med jobb och Anton växer och mår bra. Jag har gått hos sjukgymnast några gånger för ryggen och det känns som att det ger resultat i alla fall.
Jag skulle vilja börja måla och greja med Antons rum, men när han sover eller när D är hemma så orkar man inte eller så är det annat som ska göras...
Var har orken tagit vägen?

Jaja, i helgen hoppas jag få lite gjort iallafall... Men hoppas även på att det blir bio för jag vill verkligen se Flickan som lekte med elden innan den tredje filmen kommer.

Annars regnar det här. Hade tänkt ta en promenad, men det är väl sådär kul när det regnar. Får se hur jag gör. Nu ska jag ta ner Anton från köksbordet, ha det!

Rivning pågår!

Idag tog jag första steget mot ett nytt och mer barnvänligt rum till Anton! Det sitter (eller satt) en bård mitt på väggen i hans blivande rum som vi ville ta bort om vi ska måla och greja därinne senare. Så jag tog en kökssvamp och en bunke vatten och gick upp till rummet och började dra på vatten på bården. Sen var det bara att vänta. Till en början var det lite pilligt, men sen när man kom på det lätta sättet så gick det riktigt fort! Så nu är nästan all bård borta, det som satt bakom  de tunga möblerna fick vara kvar tills jag får hjälp av D att komma åt. Men jag är nöjd med resultatet. Nu är det bara "resten" kvar :)

Hade tänkt kolla på ett avsnitt The Big Bang Theory, men jag kanske går och lägger mig och läser boken som är så spännande istället.

Studiebesök

I fredags var jag på studiebesök med jobbet. Vi säljer nivåmätare för många typer av slutna behållare, typ oljecisterner, raffinering, tankbåtar, gasbåtar/cisterner etc. Så idag var det dags för en liten "field trip" till ett av raffinaderierna här i Göteborg som använder våra grejer. Först fick vi en hel del information om dess historia och miljöarbete t ex. Efter en liten fikapaus gick vi en rundtur ute på "raffet" iförda fina gula hjälmar och skyddsglasögon :) Mobilen fick vi lämna hos vakten eftersom de är gnistbildande(!). Det var så kul att se var de grejerna man byggt används i verkligheten.  Det var så mycket rör hit och dit och hon sa att det tar ca 5 år(!) att lära sig hela systemet, med ventiler och alarm och sånt. Jätteintressant, men oerhört KALLT att gå där i snålblåst och duggregn utan mössa och trasiga vantar.
På eftermiddan löste jag av D, som egentligen jobbar fredagar, så att han kunde åka till jobbet och after work.

Ugnsbakade tomater

Den sista maträtten i kassen denna gången var ugnsbakade bifftomater fyllda med köttfärsfräs och fetaost Till det hade vi spaghetti och ruccola. Det var riktigt gott faktiskt. Något jag skulle kunna tänka mig igen. Det var dock lite pilligt att gröpa ur tomaterna utan att de gick sönder så mycket.
Annars har det varit en ganska lugn dag. Vi skippade ÖF för att vi fortfarande är förkylda. Vi rotade och packade upp lite lådor i källaren, så nu har vi "bara" tre kvar där.
Sen packade jag om lite uppe i Antons rum och då kunde jag slänga en låda till!
På eftermiddan åkte vi och laddade mitt månadskort så att jag kan börja åka buss till jobbet. Det börjar bli lite för kallt för att cykla. Sen ska jag ju till sjukgymnasten igen imorgon så då kan jag inte cykla iallafall. Ryggen är iallafall mycket bättre nu, inte alls lika mycket hugg i bröstryggen och det gör inte lika ont i korsryggen heller. Det hjälper verkligen med de övningarna jag fick av henne.

För övrigt går det väldigt trögt med lampskärmen. Har kommit en liten bit på väg iallafall.

Sen tror jag även att D har bokad tid för Curry, men jag vet inte när. Jag vet inte om jag vill veta heller... Kanske är bättre att hon bara är borta en dag. Jag orkar definitivt inte följa med till veterinären... Blir tårögd bara jag skriver om det här så det skulle jag aldrig klara.

Imorrn och på fredag(!) är det jobb som gäller. Imorrn är det vanlig torsdag, men på fredag har jag bokat in mig på ett studiebesök på ett av raffinaderierna här i Göteborg som vi har sålt våra produkter till. Ska bli jättespännande att få komma dit och kika.

Nu blir det den resterande äppelkakan, sen blir det lite korsord och nattinatt.

Picasa

Om man vill göra egna kollage enkelt så ska man testa Picasa 3. Med den kan man göra fina kollage till fest och minnen.
Håller just nu på med ett litet projekt, men jag vill inte avslöja vad det är än. Saknar lite gamla bilder som ligger i den nedpackade datorn för att kunna göra färdigt kollaget. Hmm, D kanske har de gamla bilderna i sin dator eller på den externa hårddisken. Det ska undersökas.

Annars var jag och klippte mig idag igen. Denna gången klipptes inte så mycket på längden eftersom jag kanske vill spara lite ett tag. Bara nacken klipptes hyfsat kort, vilket är grymt skönt. Sen tunnade hon ut min tjocka kalufs så att det inte blir så otroligt mycket hår uppe på huvudet. Sen använde hon ett vax med bivax, lera och olja i som jag även köpte med mig en burk av för att se hur det funkar med mitt hår. De jag hittills har använt funkar inte riktigt, det blir alldeles för kladdigt. Jag vill att det ska se naturligt ut.

Äppelmos!

Nu är första batchen äppelmos färdig! D plockade en papperskorg full med äpplen under tiden jag var borta och handlade socker och natriumbensoat och lite annat smått och gott som man måste ha när man gör mos. Två kilo äpplen får plats i våran 5-litersgryta och det var bara toppen av isberget, på papperskorgen! Sen har vi ju huuur mycket äpplen som helst på trädet.


Om det är nån som känner för lite äpplen får de gärna komma förbi och hämta lite. Hör bara av er innan så att vi är hemma!
Annars tror jag inte det händer nått mer spännande idag. Det blir nog lite äppelkaka och glass och så.



Lördagskväll

Nu sitter man här ännu en lördag och är helt slut efter dagen. Kom hem från Ikea nyss och där hittade vi en del, men inte allt av det vi skulle vilja ha.
Vi köpte en tavellist, en 5-litersgryta, en ny stekpanna och lite annat smått och gott. Anton tyckte det var hur kul som helst med rutschkanan de har på barnavdelningen.
Ja, just det. Vi köpte ett par lådor på hjul till Antons rum, i neongrönt! Kommer bli jättebra när vi har målat om där. De är mycket grönare än på bilden.

Lipfish-tävling

cerise_zebra_dress_1018turq_dog_T_1012turq_lion_JS_1017

“Jag är med och tävlar hos En Mölnbobos Liv. Man kan vinna valfritt Lipfishplagg från Lilla Bebben. Alla kan vara med och tävla även om ni inte har blogg. Tävlingen avslutas 1 december 2009″

Snuvigt

Vi har åkt på lite förkylning här nu. Jag har jätteont i halsen, D snuvar lite och Anton var ganska snuvig i torsdags. Nu hostar han "bara" så man kan väl hoppas att det var en liiten snabbis denna gången. Jag brukar däremot få dras med förkylningar i nån vecka eller två innan de går över. Nog om det.

När Anton vaknar så ska vi åka till IKEA och titta lite på lampor, tavellister och överkast. Ska bli skönt att komma ut lite bland folk. Sen funderar jag lite på den där lampkjolen jag ska sy till Antons taklampa... Får inte riktigt kläm på vad som blir snyggast med skärmen som jag köpte på semestern. Har ett gammalt lakan som jag försöker drapera och så där men det är så svårt att se hur det kommer bli.

Usch vad sugen jag blev på chokladbollar...
På tal om socker så funderar jag på att låna ett par böcker om sockerberoende på biblioteket. Kanske hjälper mig att skära ner lite på det (eller sluta helt kanske är enda lösningen), men det får bli ett lite senare projekt. En sak i taget. Ryggen först.

Pyjamastävling!

iggle


Jag tävlar hos En Mölnbobos Liv om valfri pyjamas från London UK barnkläder och annat. Alla kan vara med och tävla även ni utan blogg. Tävlingen avslutas 30 november.

Vad sägs om

mozzarella- och basilikafylld lövbiff och pasta, ruccoladressing och strimlade grönsaker? Det var precis vad jag åt alldeles nyss ur Linas Matkasse! Det var väldigt gott faktiskt. Lite knepigt att få färdigt allt på en gång, men det gick bra!
D och Anton har åkt och hälsar på D's syster nu på kvällen. Han skulle ändå åka och kolla på en matberedare som någon ville sälja i Mölndal så då passar han på. Det ska bli spännande att se vad han kommer hem med.

Nu ska jag dock titta färdigt på Vem vet mest.

My heart

Nu är jag med i en tävling igen :)

"Jag vill vinna ett presentkort värt 250kr från MyHeart hos TantUlrika"

Wish me luck!

Kanelbullens dag!

Idag är det kanelbullens dag. Vilken tur att man har hur mycket bamsekanelbullar som helst i frysen med andra ord! Fast jag får nog spara några till D och Anton för annars kanske de blir liite ledsna. Annars har jag väl inget planerat idag mer än att kanske försöka sätta upp gardinstången i sovrummet. Håller på att tvätta mina nyinköpta auberginefärgade gardiner som ska sitta där. Frågan är bara var jag ska få tag på ett snyggt auberginefärgat överkast så att det går i samma färger där inne. Hur är det med Indiska? Har de mycket sånt? Jag vill inte ha ett sånt som ser ut som en matt täckjacka utan antingen ska det vara av ren bomull eller jätteglansigt tyg. Plysch går bort eftersom jag har två (snart en) katter som älskar att håra ner överallt :)

Apropå katterna så har Curry kissat inne nu två dagar i rad.... Det går inte längre. Om nån barmhärtig vill ta över henne och försöka få henne rumsren efter 6,5 år så får de gärna försöka, men det verkar lönlöst. Synd på en så härlig katt i övrigt. Hon är dock den skyggaste katten jag någonsin träffat... Så på måndag får D ringa och boka tid för avlivning för jag orkar inte mer nu.... Det förstör alldeles för mycket.

Nu ska jag sätta i mig mina härliga makrillsmörgåsar. Makrill, när man vill vara sig själv en stund :)

Första parkett

Läste det här i VF nyss. Då kanske det blir första parkett hemma hos mina föräldrar då :) Det hade varit nått för de som redan klagar på att fallskärmshopparna(!) för mycket oväsen på helgerna. Hahaha!

Nyss hemkommen

Precis kommit hem från stan. Jag hade en riktig helkväll för mig själv och det var så skönt!
Först åt jag en ljuvlig middag på Indiska hörnet. När jag var på väg till bion började det ösregna så jag fick stå och gömma mig i Victoriapassagen en stund innan jag kunde gå vidare.
Filmen jag såg heter Inglorious Basterds. Om ni inte har sett den, SE DEN! Tarantino sviker aldrig känns det som. Briljanta kommentarer och oväntade vändningar blandat med en outtömlig hink humor och våld. Som alltid i hans filmer. Det var den bästa filmen jag sett på länge, inklusive Män som hatar kvinnor och senaste Harry Potter!
Och vem kan egentligen motstå en Brad Pitt med sydstatsdialekt

http://www.collider.com/uploads/imageGallery/Inglorious_Bastards_/brad_pitt_as_nazi_hunter_lt._aldo_raine_in_tarantino_s_inglorious_bastards.jpg

Bilden lånad från www.collider.com

Härligt! Sitter just nu på indisk

0-3bcc7cec7149fcf89cc03e8b1b8bb456.png

 

Härligt! Sitter just nu på indiska hörnet och väntar på min chicken balti och naanbröd. Här ska njutas!

 


Oki doki

Vi kör en till när vi ändå är igång tycker jag.

vintertopnanook1060x150

“Jag är med och tävlar hos En Mölnbobos Liv, tävlingen är i samarbete med OkiDoki Barnkläder. Vinsten är ett presentkort på 300kr. Alla kan vara med även ni utan blogg. Tävlingen avslutas 15 november”.

Little Green Radicals

Nu är jag med i en till tävling:

P20BB-n[1]

“Jag är med och tävlar hos En Mölnbobos Liv om ett hemligt paket med kläder från Little Green Radicals, sponsrar gör Rebuz Kidz. Tävlingen avslutas 7 november vid midnatt”


ParTy?!

Just nu njuter jag till fullo. D och Anton åkte iväg till Kinna i kväll och kommer inte hem förrän på söndag. Och här sitter jag och gråter till SKavlan :) Att det ska vara så känslosamt med lejonåterföreningar :) Sen var ju hon hjärnforskaren som fick en stroke där också. Hur intressant som helst. Väntar även på resultatet från Idol som kommer om ca en timme. Spännande och se vem som åker ut.

Jag och Anton tog en tur till Klädkällaren idag för att spana in läget. Anton var så förväntansfull att han somnade på vägen :) Det var skönt att han sov lite under tiden som jag gick runt och spanade efter fynd! Köpte mest saker till Anton, typ vantar och gallonvantar, en pjamas, ett tredelat set, en frottéponcho och en gose-katt med jäätttelånga armar och ben. Jag hittade en tunika, en natt-tshirt, vantar och jättefina lila gardiner till sovrummet som jag har tänkt sätta upp under helgen.
När Anton vaknade fick han leka av sig lite i klätterställningen med rutschkana som de har inne i varuhuset.

De hade även mycket mattor, gardiner, jackor, sängkläder, skor och inredning. Men det räcker definitivt med det jag hittade för det gick på nästan tusen spänn iallafall :)

Ha en skön helg!

Ny design!

Jag har lekt lite med Paint.Net ett par kvällar nu när Anton har gått och lagt sig och det är riktigt roligt när man väl får lite kläm på det! Headern är det första bilden jag gjort och jag måste säga att jag är rätt så nöjd faktiskt.... Hade velat ha med kissarna också, men deras päls är lite för avancerad för att jag ska få till det bra just nu.
Hoppas ni tycker om den :)

PS: Äppelkakan blev bra. Frasigt täcke, inte riktigt som en smulpaj ska vara, men det funkade ändå. Ska bara lägga in den i nått lämpligt så att den inte blir dålig tills imorrn.

Äppel päppel

Nu står äppelkakan i ugnen, varmluftsugnen. Det är alltid ett litet experiment så här i början när man inte är van varmluftsugnen. Men jag lovar att berätta hur den blir.

Imorrn ska jag va hemma med Anton igen. Har ingen aning om vad vi ska göra, men vi får väl gå ut en sväng eller två i trädgården iallafall. Sen har ju D satt upp gardinstången åt mig ovanför trappan, så nu är det bara att hitta ett par lämpliga gardiner att sätta upp! Funderar på hur jag ska få till lampskärmarna också... inte helt lätt.

Men nu är det Idol och äppelkaka så vi hörs imorrn istället!

RSS 2.0